Desfășurarea conferinței „Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE”

570       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La data de 1 iulie 2015 între orele 14:00-17:00, a avut loc la Palatul Parlamentului conferința cu tema „Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE”, organizată de Consiliul de Mediere în parteneriat cu Comisia Juridică a Camerei Deputaților, în care s-a dezbătut necesitatea corelării legislației interne la reglementările europene sub aspectul implementării Directivei 2013/11/UE în domeniul SAL și al Regulamentului (UE) NR. 524/2013 privind SOL, potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Consiliului de Mediere.

„La conferință a participat domnul Iordache Florin – vicepreședinte al Camerei Deputaților, care alături de declarația proprie de susținere a demersurilor efectuate de Consiliul de mediere, a prezentat și mesajul președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, care de asemenea și-a declarat disponibilitatea în sprijinirea instituțională.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Domnul Bogdan Ciucă, președintele Comisiei Juridice al Camerei Deputaților, în mesajul său, a accentuat necesitatea consolidării Corpului Profesional al Mediatorilor atât în relația directă cu sistemul judiciar, cât și cu celelalte instituții din România. De asemenea a subliniat disponibilitatea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în vederea completării legislației în domeniul medierii cât și dorința de a sprijini Consiliul de Mediere prin inițiativă legislativă.

Domnul deputat Daniel Florea, membru în Comisia Juridica a Camerei Deputaților, a înțeles necesitatea implicării Corpului Profesional al Mediatorilor din România, în dezvoltarea legislației specifice prin transpunerea Directivei 2013/11/UE în domeniul SAL, reconfirmând deschiderea și sprijinul instituțional al Camerei Deputaților.

În prima parte a conferinței au intervenit și mediatorii prezenți care au explicat mecanismul de funcționare a Directivei SAL.

În a doua parte a conferinței membrii prezenți ai Consiliului de Mediere, domnul Mugur Bogdan Mitroi – președinte al Consiliului de Mediere, domnul Zeno Daniel Șuștac – vicepreședinte al Consiliului de Mediere și domnul Dedu Ion – membru al Consiliului de Mediere și membru în Comisia Permanentă, au dezvoltat aspectele menționate de către invitații la conferință punctând pe aspectele tehnice de organizare realizate în cadrul Corpului Profesional al Mediatorilor din România. Și-au manifestat dezaprobarea pentru inițiativele legislative în domeniul SAL, promovate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Banca Națională a României și Autoritatea de Supraveghere Financiară, prezentând deficiențele majore de interpretare și aplicare a Directivei SAL. Membrii Consiliului de Mediere prezenți, au înaintat invitaților memoriul conținând observațiile cu privire la propunerea de proiect a instituțiilor mai sus menționate.

Punctul de vedere sumarizat la finalul conferinței a concluzionat că se impune de urgență adoptarea unei legislații specifice în domeniul SAL, legislație în care să fie cuprinsă și activitatea de mediere ca o metodă alternativă de soluționare a disputelor, specifică procedurii SAL”.

Sursa informațiilor și a fotografiilor este site-ul Consiliului de Mediere (www.cmediere.ro).

Desfășurarea conferinței „Rolul mediatorului în litigiile dintre consumatori și profesioniști în lumina Directivei 2013/11/UE și a Directivei 2008/52/CE” was last modified: iulie 3rd, 2015 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter