Congresul Avocaților 2016. Constantin Sima, Președintele Asociației Procurorilor din România – discurs introductiv

25 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 566
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pentru a reuși în profesia de avocat trebuie să ai talent intelectual și artistic – spunea regretatul maestru al barei Mircea Manolescu.

Dificultatea profesiei noastre – continua el – constă în aceea că suntem în același timp și compozitori și executanți și autori și actori, și inventatori și tehnicieni, și teoreticieni și practicieni.

Artist, artizan dar, aș adăuga eu, și om al Cetății. Un observator atent și omniprezent în viața socială. Un critic virulent a tot ceea ce aduce atingere ordinii sociale.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În urmă cu 8-10 zile, în timpul nopții, poliția rutieră a pornit în urmărirea unei mașini care circula prin oraș cu viteză mare.

Nereușind s-o oprească, au tras mai multe focuri de armă nu în aer, ci în direcția mașinii urmărite. Unul din focuri a distrus oglinda retrovizoare, iar altele au perforat caroseria mașinii în care se aflau doi minori: unul de 16 și altul de 14 ani.

Infracțiunea de conducere a unui autovehicul fără permis ar fi justificat oare uciderea a doi copii?

Din păcate, și cer scuze dacă mă înșel, nu am observat nici o luare de poziție din partea societăților care se ocupă de protecția minorilor, dar nici din partea vreunei asociații sau cabinet de avocați.

Vorbeam mai devreme despre avocatul – artist!

Cetatea, domnilor avocați, este scena pe care jucăm rolul vieții noastre.

Să nu lăsăm pe nimeni să strice decorurile, să altereze scenariul, pentru că numai astfel vom merita pe deplin aplauzele de la final!

Constantin Sima,
Președintele Asociației Procurorilor din România

Congresul Avocaților 2016. Constantin Sima, Președintele Asociației Procurorilor din România – discurs introductiv was last modified: martie 25th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter