[UPDATE: UNBR. Hotărârile adoptate de Congres] Congresul avocaților 2017

3 apr. 2017
4 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 5 (4 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3812

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

👍Vezi: Gheorghe Florea: De ce un Congres al avocaților cu tema „Avocatul și accesul la justiție”?

Update 3 aprilie 2017: Hotărârile nr. 8 și nr. 9 ale Congresului Avocaților 2017

Cu ocazia desfășurării Congresului Avocaților 2017, în perioada 23 – 25 martie 2017, la București, au fost adoptate HOTĂRÂREA NR. 08 privind completarea Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România și HOTĂRÂREA NR. 09 privind propunerile formulate în cadrul Congresului avocaților 2017.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Astfel, Congresul Avocaților a hotărât completarea Consiliului UNBR după cum urmează:

1. Av. Volosevici Gitania Prahova;
2. Av. Roman Mariana Vrancea.

Durata mandatului noilor membrii ai Consiliului UNBR se stabilește potrivit dispozițiilor art. 65 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare și art. 84 alin. (1) și (2) din Statutul profesiei de avocat.

De asemenea, Congresul a luat act de propunerile de modificare a legislației privind profesia de avocat, inclusiv cele reținute în Raportul de activitate al Consiliului U.N.B.R., aprobat prin Hotărârea Congresului avocaților nr. 1/23-25.03.2017, ce se transmit, spre analiză și dezbatere în ședința Consiliului U.N.B.R. din data de 17-18.06.2017, precum și propuneri de modificare a legislației de organizare și funcționare a C.A.A., care se transmit Consiliului C.A.A. în vederea analizei împreună cu consiliile de conducere ale filialelor C.A.A. și cu specialiști independenți, pentru redactarea unui raport cu privire la acestea, care să țină cont de impactul asupra sistemului centralizat al C.A.A. și să aibă atașat punctul de vedere al Comisiei de Cenzori a C.A.A., care vor fi dezbătute în ședința Consiliului U.N.B.R. din data de 17-18.06.2017.

Soluțiile adoptate în urma dezbaterilor din ședințele Comisiei Permanente, ale grupurilor de lucru ale Consiliului UNBR (din domeniile corespunzătoare propunerilor înaintate Congresului), finalizate în proxima ședință de după Congres a Consiliului U.N.B.R. se vor comunica delegaților la Congres, autori ai propunerilor.

Redăm mai jos conținutul acestor decizii.

Update 29 martie 2017: UNBR a publicat lista hotărârilor adoptate de Congresul Avocaților 2017

 • HOTĂRÂREA NR. 01 privind aprobarea RAPORTULUI DE ACTIVITATE AL CONSILIULUI U.N.B.R. (între Congresul avocaților 2016 și Congresul avocaților 2017);
 • HOTĂRÂREA NR. 02 privind aprobarea execuției bugetare a Uniunii Naționale a Barourilor din România pe anul 2016;
 • HOTĂRÂREA NR. 03 privind aprobarea proiectului de buget al Uniunii Naționale a Barourilor din România pe anul 2017;
 • HOTĂRÂREA NR. 04 privind aprobarea execuției bugetare a Casei de Asigurări a Avocaților pe anul 2016;
 • HOTĂRÂREA NR. 05 privind aprobarea proiectului de buget al sistemului autonom de asigurări sociale și pensii pentru avocați pe anul 2017;
 • HOTĂRÂREA NR. 06 privind componența Comisiei Centrale de Disciplină;
 • HOTĂRÂREA NR. 07 pentru validarea modificărilor și completărilor aduse Statutului profesiei de avocat și ratificarea Statutului Casei de Asigurări a avocaților, prin delegare de către Consiliul U.N.B.R.

👍Vezi și : UNBR: Validarea modificărilor și completărilor aduse Statutului profesiei de avocat și ratificarea Statutului CAA (Hotărârea nr. 7)


Update 23 martie 2017: Am transmis LIVE DESCHIDEREA CONGRESULUI AVOCAȚILOR 2017

Transmisia LIVE s-a încheiat. Înregistrarea emisiunii va fi disponibilă în curând!

Portalul juridic universuljuridic.ro a transmis LIVE DESCHIDEREA CONGRESULUI AVOCAȚILOR 2017.


Joi, 23 martie, începând cu ora 14,00, la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din București s-a dat startul ediției din acest an a Congresului Avocaților. Anul acesta, Congresul a avut tema „Avocatul și accesul la justiție”.

Ca întotdeauna, cuvântul de deschidere a revenit Președintelul Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul av. dr. Gheorghe Florea, urmat fiind de domnul prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, consilier personal al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România, doamna Dana Gîrbovan, Președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), domnul prof. univ. dr. Ioan Chelaru, Vicepreședinte UNBR, domnul Flavius Antoniu Baias, Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București, domnul av. Alexandru Bălănescu, membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților și Decan al Baroului Mehedinți, domnul prof. univ. dr. Mircea Duțu, Directorul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române, domnul prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, Președintele Curții de Arbitraj din România, domnul Marius Iacob Morari, Președinte UNEJ, domnul Niculae Bălan, Președinte UNPIR, domnul Adrian Vascu, Vicepreședintele Uniunii Profesiilor Liberale din România și domnul conf. univ. dr. Gabriel Radu, Președintele Camerei Auditorilor Financiari din România.

În finalul deschiderii Congresului, domnul av. dr. Gheorghe Florea a mulțumit din nou celor prezenți, discuțiile primei zile urmând a se desfășura până în jurul orei 19,00. Congresul se va desfășura pe parcursul a două zile – puteți consulta programul AICI.


Update 22 martie 2017: UNBR a publicat o serie de documente de lucru și Programul Congresului avocaților 2017

Potrivit comunicatului din data de 20 martie 2017, UNBR a publicat o serie de documente de lucru și Programul Congresului avocaților 2017, lista acestor documente fiind următoarea:

1. Programul Congresului avocaților 2017

2. Broșura Uniunii Naționale a Barourilor din România ce cuprinde:

 • Raport de activitate al Consiliului U.N.B.R. (între Congresul avocaților 2016 și Congresul avocaților 2017) – Proiect – cu următoarele anexe:

• Anexa „A” la proiectul Raportului de activitate al Consiliului U.N.B.R. – Departamentului Protecția profesiei, informare și relații publice
• Anexa „B” la proiectul Raportului de activitate al Consiliului U.N.B.R. – Departamentul de Coordonare a Asistenței Judiciare
• Anexa „C” la Proiectul Raportului de activitate al Consiliului U.N.B.R. – Activitatea Delegației Permanente a U.N.B.R. la Consiliul Barourilor Europene (C.C.B.E.)

 • Raportul administratorilor privind situația financiară anuală la 31 decembrie 2016
 • Raportul Comisiei Centrale de Cenzori privind situația financiar-contabilă pe anul 2016 a Uniunii Naționale a Barourilor din România
 • Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 al Uniunii Naționale a Barourilor din România – proiect
 • Raportul de activitate al Comisiei Centrale de Disciplină aferent perioadei martie 2016 – martie 2017
 • Anexele 01 – 14 la proiectul Raportului de activitate al Consiliului U.N.B.R. (nepublicate în Broșură)

3. Rapoartele barourilor privind tema Congresului: „Avocatul și accesul la justiție”

4. Centralizarea chestionarelor online privind tema Congresului: „Avocatul și accesul la justiție”

5. Broșura Casei de asigurări a avocaților ce cuprinde:

 • Raportul Consiliului de Administrație
 • Raportul privind derularea „Proiectului C.A.A. privind extinderea informatizării sistemului C.A.A.” – 2016
 • Raportul privind derularea Proiectului „Statutul C.A.A. și Codexul-Regulament al C.A.A.” – 2016
 • Raportul privind Proiectul „Extindere a Complexului Balnear și de Recuperare al C.A.A. din Techirghiol”
 • Raportul privind Proiectul „Studiu de fezabilitate pentru o nouă investiție – Sanatoriu nou cu 300 de paturi în Techirghiol”
 • Raportul Serviciilor din cadrul C.A.A.
 • Raportul Cenzorilor pentru anul 2016
 • Raport Activitate complex Corpore Sano – Techirghiol
 • Raport evaluare actuarială – Fond Asigurări – sinteză
 • Raport evaluare actuarială – Fond Pensii – sinteză

Update 21 martie 2017: Delegații Baroului Dolj la Congresul Avocaților din 23-25 martie 2017

Potrivit comunicatului din data de 20 martie 2017, Baroul Dolj a publicat lista delegaților săi la Congresul Avocaților din 23-25 martie 2017

Astfel, delegații Baroului Dolj la Congresul Avocaților din 23-25 martie 2017, aleși de Adunarea Generală a baroului, care s-a desfășurat la data de 18 martie 2017 sunt:

– Av. Mihăloiu Bogdan Valentin;
– Av. Nicu Mihai Dragoș;
– Av. Popescu Mihai Cristian;
– Av. Socoteanu Răzvan Florentin.


Update 16 martie 2017: Baroul București. O nouă consultare în legătură cu problemele referitoare la accesul la justiție

Potrivit comunicatului din data de 15 martie 2017, Consiliul Baroului București, întrunit în ședința din 14 martie, a analizat stadiul pregătirii lucrărilor Congresului tematic al Avocaților cu tema „Avocatul și accesul la justiție”.

Astfel, s-a constatat cu această ocazie că au fost transmise relativ puține poziții ale avocaților, în special în legătură cu problemele referitoare la accesul la justiție în procesul penal.

Întrucât finalitatea Congresului este de a sesiza dificultățile întâmpinate sau constatate de avocați în realizarea accesului la justiție, inclusiv în materie penală, avocații din Baroul București sunt invitați să transmită la următoarele adrese de email orice propunere sau sugestie de demersuri privind îmbunătățirea accesului la justiție în procesele civile și penale: [email protected] și [email protected]


Update 14 martie 2017: Baroul București – Materiale privind Congresul avocaților 2017

Potrivit comunicatului din data de 14 martie 2017, Baroul București a publicat o serie de materiale privind Congresul avocaților 2017, după cum urmează:


Update 13 martie 2017: Rezultatele alegerii reprezentanților Baroului București la Congresul Avocaților din 23-26 martie 2017

Baroul București a publicat rezultatele alegerii reprezentanților Baroului București la Congresul Avocaților din 23-26 martie 2017.

Nr. crt

Numele și prenumele avocatului

Număr voturi

1

FRIEDMANN-NICOLESCU S. IOSIF

163

2

CIOBANU A. MIHAIL

159

3

UNGUREANU G. AURA-SPERANȚA

138

4

POPESCU R.I.C. OCTAVIAN

135

5

CIULINARU GH. MARIA-MAGDALENA

132

6

PETROȘEL GH. FLORIN-NOROCEL

123

7

BURCIU B. REMUS-IUSTINIAN

122

8

LALU C. CORNELIA

122

9

ȘTIOLICĂ N. FLORIN

120

10

LUCESCU I. MIHAI

118

11

CRISTESCU M. SANDA-MARIA

114

12

MOLOMAN C. GEORGE-CLAUDIU

113

13

BĂRBUCEANU M. FLORIN-CIPRIAN

112

14

BUSTEA D. ELENA

111

15

BÂRDAN-RAINE GH. DANNY-GABRIEL

110

16

BĂICULESCU GH. CĂTĂLIN-DENNIS

109

17

POPESCU-CRUCERU D.L. ANCA-SORINA

108

18

CAPISIZU S. SERGIU-MARIN

107

19

LOVIN M. NINA-OTILIA

106

20

ROMAN T. VASILE

106

21

SĂCĂȘANU A. CRISTIAN

104

22

IONAȘCU E. TEODORA

103

23

CÎRSTEA GH. OVIDIU-AUREL

102

24

BIȚĂ T. VIORICA

101

25

BULGACOV R.P. ALEXANDRA-MONICA

101

26

RĂDULESCU I. ADRIANA

101

27

TOBĂ G.F. GEORGE-LEONARD

99

28

GĂBUREAC S. ALINA-IULIA-TATIANA

98

29

MAREȘ P. MIHAI

98

30

MIHALCEA M. ADINA-ISABELLE

96

31

GEORGESCU V. ANTIGONA-AURELIA

95

32

HARALAMBIE M. PETRE

95

33

MATEI PETRE

95

34

MIHALCEA L. ALEXANDRU

95

35

STROE C. MARIA

95

36

ZAHARIA A. CRISTIAN-BOGDAN

95

37

ZAMFIRESCU D.V. VLAD

95

38

GHEORGHIU L. DARIA-ELENA

93

39

BUCUR F. PETRICĂ

92

40

DAMIAN-BURUEANĂ GH. MARIUS

92

41

GAVRILĂ D. DUMITRU

91

42

CHIRILĂ V. VASILE

88

43

PUIU C. ANDI-CONSTANTIN

88

44

SLIVINSCHI N. PAULA

87

45

TĂNASĂ I. ION-CRISTI

87

46

GÂDEA M.E. CRISTIAN-ALIN

85

47

VOICESCU GH. CONSTANTIN

83

48

ȚEUGEA M. IRIMIE-VALENTIN

82

49

ONILĂ M. MARIANA

81

50

TUDOR C. VALENTIN

81

51

NEACȘU A. CONSTANTIN

77

Pentru mai multe detalii puteți verifica și Procesul Verbal cu rezultatul alegerilor delegaților la Congresul Avocaților 2017.


Update 6 martie 2017: UNBR a publicat lista de propuneri de subiecte ce ar trebui tratate în Congresul avocaților 2017

În data de 1 martie 2017, UNBR a publicat o listă de propuneri de subiecte ce ar trebui tratate în Congresul avocaților 2017, care s-au propus pe adresa de email [email protected]

Astfel, lista conține următoarele teme de discuție:

1. Limitele accesului la justiție:
– practica neunitară în materia ajutorului judiciar gratuit;
– calitatea serviciilor conexe ale instanțelor și parchetelor ca obstacole în deplinătatea și accesibilitatea justiției.

2. Accesul la justiție în cazul persoanelor defavorizate
– analfabetismul funcțional și analfabetismul tehnic – măsuri de compensare a acestor deficiențe în procedurile judiciare;
– accesibilizarea sediilor instituțiilor judiciare pentru persoanele cu handicap – măsuri de garantare și facilitare a accesului la justiție pentru persoanele din medii socio-culturale captive.

3. Accesul la justiție în materie penală
– accesul la justiție a victimelor faptelor de corupție și limitele realizării intereselor legitime în ceea ce privește latura civilă a procesului penal;
– accesul la justiție din perspectiva drepturilor procesuale și a rezoluțiilor judiciare în procedura camerei preliminare;
– accesul la o justiție echitabilă din perspectiva selectării avocaților în cazul  apărării judiciare din oficiu. Practici ale organelor de cercetare și urmărire penală.

Propunerile au fost transmise membrilor Comitetului de organizare a Congresului 2017.

Update 2 martie 2017: Lista finală a candidaturilor validate pentru delegații Baroului București

Potrivit unui anunț din data de 1 martie 2017, Baroul București a publicat Lista finală a candidaturilor validate pentru delegații Baroului București la Congresul avocaților în perioada 23-26 martie 2017, după cum urmează:

Nr.crtNumele și prenumele avocatului
1BĂICULESCU GH. CĂTĂLIN-DENNIS
2BĂRBUCEANU M. FLORIN-CIPRIAN
3BÂRDAN-RAINE GH. DANNY-GABRIEL
4BIȚĂ T. VIORICA
5BUCUR F. PETRICĂ
6BULGACOV R.P. ALEXANDRA-MONICA
7BURCIU B. REMUS-IUSTINIAN
8BUSTEA D. ELENA
9CAPISIZU S. SERGIU-MARIN
10CHIRILĂ V. VASILE
11CIOBANU A. MIHAIL
12CÎRSTEA GH. OVIDIU-AUREL
13CIULINARU GH. MARIA-MAGDALENA
14CRISTESCU M. SANDA-MARIA
15DAMIAN-BURUEANĂ GH. MARIUS
16FRIEDMANN-NICOLESCU S. IOSIF
17GĂBUREAC S. ALINA-IULIA-TATIANA
18GÂDEA M.E. CRISTIAN-ALIN
19GAVRILĂ D. DUMITRU
20GEORGESCU V. ANTIGONA-AURELIA
21GHEORGHIU L. DARIA-ELENA
22HARALAMBIE M. PETRE
23IONAȘCU E. TEODORA
24LALU C. CORNELIA
25LOVIN M. NINA-OTILIA
26LUCESCU I. MIHAI
27MAREȘ P. MIHAI
28MATEI PETRE
29MIHALCEA L. ALEXANDRU
30MIHALCEA M. ADINA-ISABELLE
31MOLOMAN C. GEORGE-CLAUDIU
32NEACȘU A. CONSTANTIN
33ONILĂ M. MARIANA
34PETROȘEL GH. FLORIN-NOROCEL
35POPESCU R.I.C. OCTAVIAN
36POPESCU-CRUCERU D.L. ANCA-SORINA
37PUIU C. ANDI-CONSTANTIN
38RĂDULESCU I. ADRIANA
39ROMAN T. VASILE
40SĂCĂȘANU A. CRISTIAN
41SLIVINSCHI N. PAULA
42ȘTIOLICĂ N. FLORIN
43STROE C. MARIA
44TĂNASĂ I. ION-CRISTI
45ȚEUGEA M. IRIMIE-VALENTIN
46TOBĂ G.F. GEORGE-LEONARD
47TUDOR C. VALENTIN
48UNGUREANU G. AURA-SPERANȚA
49VOICESCU GH. CONSTANTIN
50ZAHARIA A. CRISTIAN-BOGDAN
51ZAMFIRESCU D.V. VLAD

Pentru mai multe informații puteți consulta și Componența comisiei de numărare a voturilor.


Update 2 martie 2017: Baroul Dolj – Publicarea chestionarului privind tema Congresului avocaților 2017

Potrivit comunicatului din data de 1 martie 2017, Baroul Dolj a publicat chestionarul transmis de către Uniunea Națională a Barourilor din România cu privire la tema Congresului Avocaților 2017 – „Avocatul și accesul la justiție”.

Răspunsurile la „Chestionar” pot constitui, cel puțin în parte, Raportul pe care Baroul îl transmite Congresului cu privire la modul în care se reflectă în barou problematica abordată de Congres.

Răspunsurile avocaților pot fi trimise/depuse la barouri, de preferat în format electronic, atât pe adresa de email a baroului, cât și pe adresa [email protected] cel mai târziu până la data de 6 martie 2017.

Astfel Baroul Dolj adresează rugămintea ca avocații din Baroul Dolj să îl completeze până luni, 6 martie 2017, urmând ca răspunsurile să fie consolidate de către Consiliul Baroului Dolj și integrate într-un Raport ce urmează a fi înaintat la UNBR.

De asemenea, pentru eficiență, a fost creată posibilitatea completării online a chestionarului, cu acces din contul avocatului sau prin comunicarea prin newsletter a unui link personalizat pentru fiecare avocat.

Alternativ, chestionarul va putea fi completat în format fizic, formularele fiind disponibile online sau la sediul baroului. Chestionarele completate fizic vor putea fi depuse la secretariatul Baroului Dolj.


Update 28 februarie 2017: UNBR – Chestionar privind tema Congresului avocaților 2017

Potrivit anunțului UNBR din data de 27 februarie 2017 a fost transmis la barouri un chestionar privind tema Congresului avocaților 2017: „Avocatul și accesul la justiție”

Astfel, având în vedere hotărârea Consiliului UNBR privind organizarea între 23-25 martie 2017 a unui Congres cu tema „Avocatul și accesul la justiție” a fost transmis la barouri un Chestionar privind tema Congresului avocaților 2017: „Avocatul și accesul la justiție”, urmând ca răspunsurile să fie integrate într-un Raport ce urmează a fi înaintat la UNBR până cel târziu la 06 martie 2017.

Raportul solicitat barourilor urmează să cuprindă și punctele de vedere ale Consiliului Baroului cu privire la următoarele aspecte:
– problemele pe care Consiliul Baroului le consideră relevante în practica avocaților în analiza problematicii accesului la justiție;
– propunerile direcțiilor de acțiune ale organelor profesiei de la nivel central și local pentru îmbunătățirea accesului la justiție pe care Consiliul Baroului le consideră necesare;
– statistici relevante privind numărul cererilor de ajutor public extrajudiciar soluționate pozitiv/respinse, distinct, în 2015 și 2016 precum și statistici privind cererile de ajutor public extrajudiciar soluționate negativ în 2015.


Update 24 februarie 2017: Baroul București – Candidații pentru calitatea de reprezentant la Congresul Avocaților 2017

Potrivit comunicatului din data de 24 februarie 2017, Consiliul Baroului București, prin H.C.B.B. nr. 2/17 ianuarie 2017, convoacă Adunarea Generală Deschisă a Baroului București în data de 9 martie 2017 între orele 9.00 – 16.00, la sediul baroului, Etajul VI, Sala de Festivități „Flavius Teodosiu“.

Numărul delegaților la Congres, calculat în baza art. 81 alin. (6) din Statutul profesiei de avocat este 49.

Toate cererile privind procedura electivă au fost depuse la Compartimentul Secretariat-Cancelarie, sediul baroului, etajul V, camera 503.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul procesului verbal de validare a candidaturilor.

Astfel, Comisia de Validare a Candidaturilor, constituită în baza H.C.B.B. nr. 2/17.01.2017 din: domnul avocat Ion Ilie-Iordăchescu – Președinte, domnul avocat Aurel Ciobanu – membru, domnul avocat Mihai Hotca – membru analizând cererile și documentele atașate acestora împreună cu dosarul profesional al candidaților, în temeiul art. 26 din Regulamentul de organizare a Adunării Generale de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului București din anul 2015, verificând îndeplinirea cumulativă a condițiilor prevazute de: Legea nr. 51/1995, pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicata, art. 79 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat și Decizia Consiliului U.N.B.R. nr. 58/10.04.2009, cu unanimitate de voturi, a hotărât validarea următoarelor candidaturi pentru calitatea de reprezentant al Baroului București la Congresul Avocaților din 24-25 martie 2017:                                                                                                                                      

Nr. crt.

NUMELE ȘI PRENUMELE CANDIDATULUI ÎN ORDINEA ÎNSCRIERILOR

1.

BURCIU B. REMUS-IUSTINIAN

2.

TĂNASĂ I. ION-CRISTI

3.

FRIEDMANN-NICOLESCU S. IOSIF

4.

CAPISIZU S. SERGIU-MARIN

5.

POPESCU R.I.C. OCTAVIAN

6.

MIHALCEA L. ALEXANDRU

7.

MIHALCEA M. ADINA-ISABELLE

8.

GAVRILĂ D. DUMITRU

9.

MATEI PETRE

10.

NEACȘU A. CONSTANTIN

11.

GEORGESCU V. ANTIGONA-AURELIA

12.

CÎRSTEA GH. OVIDIU-AUREL

13.

GÂDEA M.E. CRISTIAN-ALIN

14.

STROE C. MARIA

15.

BIȚĂ T. VIORICA

16.

BÂRDAN-RAINE GH. DANNY-GABRIEL

17.

GĂBUREAC S. ALINA-IULIA-TATIANA

18.

RĂDULESCU I. ADRIANA

19.

BULGACOV R.P. ALEXANDRA-MONICA

20.

CIOBANU A. MIHAIL

21.

BĂRBUCEANU M. FLORIN-CIPRIAN

22.

SĂCĂȘANU A. CRISTIAN

23.

BĂICULESCU GH. CĂTĂLIN-DENNIS

24.

ȚEUGEA M. IRIMIE-VALENTIN

25.

TUDOR C. VALENTIN

26.

CHIRILĂ V. VASILE

27.

CIULINARU GH. MARIA-MAGDALENA

28.

HARALAMBIE M. PETRE

29.

DAMIAN-BURUEANĂ GH. MARIUS

30.

BUSTEA D. ELENA

31.

ZAMFIRESCU D.V. VLAD

32.

GHEORGHIU L. DARIA-ELENA

33.

MOLOMAN C. GEORGE-CLAUDIU

34.

LOVIN M. NINA-OTILIA

35.

ȘTIOLICĂ N. FLORIN

36.

LUCESCU I. MIHAI

37.

IONAȘCU E. TEODORA

38.

ONILĂ M. MARIANA

39.

MAREȘ P. MIHAI

40.

POPESCU-CRUCERU D.L. ANCA-SORINA

41.

ROMAN T. VASILE

42.

ZAHARIA A. CRISTIAN-BOGDAN

43.

SLIVINSCHI N. PAULA

44.

TOBĂ G.F. GEORGE-LEONARD

45.

PUIU C. ANDI-CONSTANTIN

46.

LALU C. CORNELIA

47.

VOICESCU GH. CONSTANTIN

48.

PETROSEL GH. FLORIN-NOROCEL

Candidații care nu se regăsesc în lista candidaturilor validate pot depune contestații împotriva acestui Proces-verbal până la 27 februarie 2017, la Cancelaria Baroului.


Update 24 februarie 2017: Anunțul oficial pentru convocarea Congresului Avocaților 2017

Potrivit comunicatului Baroului București, din data de 24 februarie 2017, a fost publicat anunțul de convocare a Congresului Avocaților 2017, având următorul conținut:

În conformitate cu dispozițiile art. 62 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii nr. 213/18 februarie 2017 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, se convoacă CONGRESUL AVOCAȚILOR pentru zilele de joi, 23 martie – orele 14:00, vineri, 24 martie – orele 09:00, sâmbătă, 25 martie orele 09:00 la Hotel Intercontinental, Sala Rondă, etaj 1, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 4, Sector 1, București.

 Congresul avocaților va dezbate tema „Avocatul și accesul la justiție”.

Avocații interesați pot transmite la UNBR, prin e-mail – în vederea publicării – articole precum și observații, propuneri, sugestii, etc, cu privire la tema Congresului.

Informații suplimentare se pot obține pe pagina oficială a UNBR.

În conformitate cu dispozițiile art. 64 din Legea nr. 51/1995, ordinea de zi a Congresului este următoarea:

1. Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.).
2. Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului de conducere al Casei de Asigurări a Avocaților.
3. Prezentarea spre aprobare a execuției bugetare pe anul 2016 și a proiectului de buget al U.N.B.R. pentru anul 2017.
4. Prezentarea spre aprobare a execuției bugetare pe anul 2016 și a proiectului de buget al Casei de Asigurări a Avocaților pentru anul 2017.
5. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei centrale de cenzori a U.N.B.R..
6. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei de cenzori a Casei de Asigurări a Avocaților.
7. Prezentarea raportului anual al Comisiei centrale de disciplină.
8. Analiza rapoartelor și a proiectelor de buget prezentate în vederea aprobării acestora.
9. Ratificarea Statutului (Codex) Casei de asigurări a avocaților.
10. Ratificarea modificărilor Statutului profesie de avocat.
11. Completarea componenței Consiliului U.N.B.R. (desemnarea reprezentanților Barourilor Prahova și Vrancea). Actualizarea compunerii Comisiei centrale de disciplină.
12. Adoptarea de hotărâri și rezoluții.
13. Diverse.


Update 20 februarie 2017: UNBR – Congresului Avocaților 2017

Conform comunicatului din data de 20 februarie 2017, UNBR a publicat Hotărârea nr. 213 din 18 februarie 2017 a Consiliului UNBR privind Comitetul de organizare a Congresului Avocaților 2017.

Această hotărâre a fost adoptată în considerarea propunerii Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din 17 februarie 2017, privind organizarea unui Congres tematic, apt să se finalizeze cu acte ale profesiei adoptate potrivit art. 64 alin. (1) lit. c) și e) din Lege.

Astfel, în baza dezbaterilor din ședința Consiliului UNBR din data de 18 februarie 2017, referitoare la organizarea Congresului Avocaților din 2017, Consiliul U.N.B.R. a adoptat această decizie conținând detaliile administrative privind organizarea acestui eveniment.

Redăm mai jos conținutul integral al Hotărârii UNBR.


Congresul avocaților 2017

Congresul avocaților 2017 este planificat să se desfășoare în perioada 23-25 martie 2017 potrivit Hotărârii nr. 174/2016 a Consiliului UNBR.

Președintele UNBR a transmis tuturor decanilor barourilor propunerea Comisiei Permanente privind tematica Congresului.

Potrivit acesteia Congresul avocaților 2017 are caracterul de „Congres cu temă”, în cadrul căruia, alături de dezbaterile și hotărârile ce vizează tema susmenționată, se vor analiza și vor fi decise măsurile prevăzute de art. 64 alin. (1) lit. a) – e), lit. g) și h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, cu mențiunea că este necesar ca în Congres să se completeze Consiliul UNBR pentru barourile care în prezent nu au reprezentanți în Consiliu, aleși de Congres dintre avocații desemnați potrivit Legii și Statutului profesiei de avocat (Prahova, Timiș și Vrancea).

Președintele UNBR, dl av. Gheorghe Florea, roagă toate barourile din țară să comunice disponibilitatea de a întocmi un Raport scris înaintat Congresului avocaților privind problematica ce constituie tema Congresului în raport de situația concretă a baroului, cu cel puțin 20 de zile înainte de data Congresului, pentru ca barourile să ia cunoștință de materialele întocmite pentru dezbaterea în Congres a temei menționate mai sus și să facă propuneri privind avocații dispuși să prezinte în Congres aspecte ale tematicii Congresului.

👍Vezi și: Congresul avocaților 2016

De asemenea, barourile sunt rugate să transmită, după consultarea tuturor membrilor Consiliului UNBR din baroul dvs., acordul privind pregătirea convocării Congresului avocaților 2017 cu tema propusă și disponibilitatea întocmirii rapoartelor susmenționate, până cel mai târziu la 6 februarie 2017.

Sursa informației

[UPDATE: UNBR. Hotărârile adoptate de Congres] Congresul avocaților 2017 was last modified: aprilie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter