Congres UNPIR

1135       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Cum a fost

Vineri, 22 septembrie, Hotelul JW Marriott din București a găzduit ediția din 2017 a Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Congresul din acest an a fost unul aniversar, în 2017 desfășurându-se ediția a 20-a. Congresul inaugural a fost organizat în anul 1999, urmat de încă două Congrese extraordinare, așa cum a precizat domnul Niculae Bălan, Președintele UNPIR, în alocuțiunea introductivă, de la începutul întâlnirii.

După cuvântul de deschidere al Președintelui UNPIR, a venit rândul invitaților să rostească alocuțiuni în debutul evenimentului. Astfel, domnul Gabriel Radu, Președintele Camerei Auditorilor Financiari, a vorbit despre importanța faptului că locul profesiei de practician în insolvență este unul important alături de celelalte profesii juridice, economice, precum și alături de instituțiile statului, mesaj întărit și de domnul prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, Consilier al Procurorului General al României, care a transmis mesajul Procurorului General, domnul Augustin Lazăr, în care s-a făcut referire inclusiv la perspectiva formării unui grup de lucru comun cu profesiile juridice.

Următorul invitat la microfon a fost domnul Emilian Radu, Președintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, care a prezentat unele aspecte legate de utilitatea și misiunea UPLR, precum și câteva detalii legate de acțiunile viitoare ale Uniunii pe care o conduce, în premieră, în cadrul celui de-al doilea mandat.

A venit și rândul Uniunii Naționale a Barourilor din România să transmită salutul său prin domnul conf. univ. dr. Petruț Ciobanu, Vicepreședinte UNBR, care, între altele, a punctat că legislația procesual penală este o legislație imperfectă, iar modificările legislative trebuie să vină din partea celor care aplică legea, din partea practicienilor dreptului.

Din partea Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență, doamna Andreea Deli Diaconescu a dat citire mesajului doamnei Simonei Miloș, Președinte INPPI, în care s-a subliniat necesitatea bunei colaborări interprofesionale și dialogului interinstituțional în vederea găsirii soluțiilor pentru problemele existente și a stabilității profesiilor.

În finalul primei părți a Congresului UNPIR de vineri, au mai fost rostite mesaje din partea doamnei Valentinei Burdescu, Director general Registrul Comerțului, precum și din partea Uniunii Administratorilor Autorizați din Republica Moldova, reprezentată prin Președintele acesteia, domnul Ion Popa, care a urat mult succes lucrărilor Congresului și a lansat o invitație la Congresul din Republica Moldova, care va avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Amintim prezența la Congres a reprezentului ANAF, doamna Alina Ștefan (Director Direcția Juridică) și domnul Iulian Mușat, Șef Serviciu Insolvență din cadrul ANAF, precum și doamna Claudia Coca Roșianu din partea Ministerului Justiției – Departamentul Legislație.

În partea a doua a Congresului, domnul Niculae Bălan, Președintele UNPIR, a făcut o trecere în revistă a celor trei comisii de lucru prezente la întâlnire – Comisa de validare a prezenței, Comisia de redactare a procesului verbal, precum și Comisia de redactare a hotărârilor, acțiune premergătoare prezentării raportului de activitate pe anul 2016-2017. Acesta cuprinde, între altele, elaborarea manualui de identitate vizuală a Uniunii, modificarea site-urilor acesteia, precum și a canalelor de comunicare, atât de importante pentru orice entitate, juridică sau nu. Prezentarea a cuprins inclusiv o referire la câteva propuneri de modificare a noilor coduri – civil și penal –, propuneri de modificare a statutului profesiei, precum și faptul că UNPIR a devenit membru cu drepturi depline al Consiliul Român de Informații Juridice.


Congresul Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din Romania

Congresul U.N.P.I.R. în ziua de vineri, 22 septembrie 2017, ora 09.30 în București, Hotel Marriott, cu următoarea ordine de zi:

1. Raportul de activitate și de gestiune al Uniunii;
2. Raportul Comisiei de cenzori;
3. Raportul Instanței Superioare de Disciplină;
4. Proiectul planului de activitate pentru intervalul 2017-2018;
5. Ratificarea Hotărârii ARP privind aprobarea situațiilor financiare pentru exercițiul 2016 și descărcarea de gestiune;
6. Ratificarea hotărârii ARP privind aprobarea bugetul de venituri și cheltuieli al Uniunii pe anul 2017;
7. Propuneri privind modificarea și completarea Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență;
8. Adoptarea unor hotărâri ale Congresului;
9. Diverse.

La Congres participă membrii Consiliului național de conducere al Uniunii, membrii consiliilor de conducere ale filialelor Uniunii și ai instanțelor locale de disciplină, membrii Instanței superioare de disciplină, ai comisiei centrale de cenzori, precum și delegații desemnați de Adunările generale ale filialelor județene și a municipiului București în conformitate cu art.23 alin.(2) din Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență (r3).

Dacă la prima convocare nu se întrunește cvorumul necesar desfășurării congresului, acesta este convocat, în aceeași locație, pentru data de 22 septembrie.

[Cum a fost] Congresul UNPIR – 22 septembrie 2017 was last modified: octombrie 25th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter