Consideraţii privind despăgubirea salariatului în cazul în care contractul său de muncă a fost suspendat de către angajator – art. 52 alin. (2) din Codul muncii

24 aug. 2016
Articol UJ Premium
7 voturi, medie: 4,43 din 57 voturi, medie: 4,43 din 57 voturi, medie: 4,43 din 57 voturi, medie: 4,43 din 57 voturi, medie: 4,43 din 5 (7 votes, average: 4,43 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2648

Despre

  • Aspecte introductive
  • Perspectiva normativă comparativ-diacronică
  • Perspectiva normativă comparativ-sincronică
  • Decizia Curţii Constituţionale nr. 279/2015. Considerente relevante
  • Concluzii şi propuneri de lege ferenda Consideraţii critice

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Considerații privind despăgubirea salariatului în cazul în care contractul său de muncă a fost suspendat de către angajator – art. 52 alin. (2) din Codul muncii was last modified: august 23rd, 2016 by Septimiu Panainte

Recomandări

Despre autor:

Septimiu Panainte

Septimiu Panainte

Este doctor în drept, specializat în dreptul muncii; avocat; lector universitar și prodecan al Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter