[UPDATE: București – capitală europeană a medierii și arbitrajului] Consiliul de Mediere. A doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators” (24-25 octombrie 2017)

22 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 507

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 22 ianuarie 2018: Bucureștiul devine capitala europeană a medierii și arbitrajului

Potrivit unui comunicat din data de 22 ianuarie 2018, Consiliul de Mediere informează asupra faptului că a fost acceptată invitația oficială a membrelor în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere – de către Comitetul pentru organizarea evenimentului „SEE Network of Associations of Mediators” – de a organiza cea de-a treia ediție a forumului sus-amintit în România, la București.

Astfel, Bucureștiul va găzdui, timp de două zile, un eveniment ce va aduce la un loc mai mult de 30 de reprezentanți ai ministerelor de justiție și ai organismelor reprezentative ale mediatorilor din țările afiliate acestei structuri de lucru multistatale, anul acesta dorindu-se a fi inclusă în dezbatere și tema arbitrajului – formă ADR.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Evenimentul a ajuns anul trecut la cea de-a doua ediție, devenind o tradiție în lumea medierii europene, și este finanțat – în totalitate – de Comisia Europeană.

La inițiativa organismelor europene, SEE Network of Associations of Mediators își propune să devină cea mai importantă structură comună de lucru în vederea promovării intereselor profesiei de mediator în Sud-Estul Europei.

Mai multe detalii vor fi oferite ulterior, pe măsură ce agenda evenimentului va fi finalizată.

Sursa informației


Update 11 ianuarie 2018: Consiliul de Mediere a înaintat invitația oficială pentru ca România să găzduiască cea de-a treia ediție a forumului internațional „SEE Network of Associations of Mediators”

Potrivit unui comunicat din data de 11 ianuarie 2018, Consiliul de Mediere informează asupra faptului că a fost înaintată invitația oficială pentru ca România să poată găzdui cea de-a treia ediție a forumului internațional „SEE Network of Associations of Mediators”.

Astfel, din dorința de a marca și prin acest mod Centenarul României, prin intermediul doamnelor Gabriela Ichim și Anca Iacob, membre în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere, a fost înaintată invitația oficială pentru organizarea respectivului eveniment internațional la București, în cursul acestui an. Invitația a fost trimisă în atenția grupului de lucru pentru organizarea a celei de-a treia ediții a conferinței sus-intitulate.

În ceea ce privește forumul internațional „SEE Network of Associations of Mediators”, evenimentul a ajuns anul trecut la cea de-a doua ediție, devenind astfel o tradiție în lumea medierii europene, fiind finanțat în totalitate de către Comisia Europeană.

Totodată, la inițiativa organismelor europene, SEE Network of Associations of Mediators își propune să devină cea mai importantă structură comună de lucru, în vederea promovării intereselor profesiei de mediator în Sud-Estul Europei.

Sursa informației


Update 27 octombrie 2017: A doua zi a lucrărilor conferinței „SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017. Concluzii

Potrivit comunicatului din data de 26 octombrie 2017, Consiliul de Mediere a publicat concluziile celei de-a doua zile de lucru a conferinței „SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017.

În cea de-a doua zi a conferinței, participanții la „SEE Network of Associations of Mediators” au făcut o prezentare a acțiunilor întreprinse în domeniul promovării procedurii de mediere, în mod special modificările legislative întreprinse pentru a obține obligativitatea medierii în anumite domenii.

Astfel, există state care aplică sancțiuni judecătorilor pentru nerespectarea dispozițiilor privind recomandarea medierii. Ideea centrală a zile de lucru a conferinței a fost faptul că toate statele își doresc sa faciliteze accesul la mediere prin introducerea obligativității.

Vă prezentăm, în continuare, concluziile celei de-a doua zile de lucru a conferinței „SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017, astfel cum au fost publicate de către Consiliul de Mediere:

1. Consiliul Regional de Cooperare (RCC) își propune să continue demersurile începute în 2016 prin efectuarea de întâlniri de lucru pe regiuni, inclusiv cu statele non-membre UE.
2. RCC își propune să centralizeze proiectele întreprinse de statele participante, astfel încât să poată fi constituită o bază de date și informații care să asigure un suport necesar statelor în demersurile lor pe plan național.
3. RCC va fi un punct de conexiune în regiunea de S-E a Europei, care va primi și distribui informații între state și Comisia Europeană.

Sursa informației


Consiliul de Mediere. A doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators” (24-25 octombrie 2017)

Potrivit comunicatului din data de 25 octombrie 2017, Consiliul de Mediere anunță faptul că a răspuns afirmativ invitației de a lua parte la cea de-a doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators”, eveniment organizat de Consiliul Regional de Cooperare (RCC), în perioada 24-25 octombrie 2017, în capitala Croației, Zagreb. Consiliul de Mediere este reprezentat de doamnele Gabriela Ichim și Anca Iacob, membre în Comisia Permanentă a CdM.

Totodată, la eveniment participă reprezentanți ai 11 state, respectiv: Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Grecia, Kosovo, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Macedonia și Turcia. Din delegațiile statelor enumerate fac parte reprezentanți ai Consiliilor de Mediere și ai altor organisme similare, ai Ministerelor de Justiție, Ministerelor de Comerț și Industrie, ai comisiilor de mediere din cadrul Ministerelor de Justiție, procuraturii, Curților de Apel, Curților Supreme de Justiție. Și de această dată, Ministerul Justiției din România nu este reprezentat la eveniment.

Scopul evenimentului este acela de a fi realizat un schimb de experiențe între statele participante privitor la stadiul implementării procedurii de mediere, precum și menținerea funcționării unei rețele de colaborare a statelor din regiunea de S-E a Europei.

În prima zi a evenimentului, reprezentantele Consiliului de Mediere din România au făcut propuneri pentru intensificarea eforturilor de a încuraja folosirea procedurii medierii – conform prevederilor punctului 11 din concluziile Rezoluției Parlamentului European din 12 septembrie 2017, care necesită implicarea și colaborarea cu Ministerul Justiției.

După prima zi de conferință s-au desprins următoarele concluzii principale:

1. s-a evidențiat necesitatea cooperării eficiente dintre instituțiile statului în vederea implementării medierii prin amendarea legilor existente, în sensul introducerii obligativității procedurii de mediere, având exemplul Turciei – care de la începutul anului 2018 va avea medierea ca procedura prealabilă obligatorie în litigiile de muncă;
2. se impune promovarea medierii de către organismele statului, care au decis ca toate conflictele în care este implicat statul sa fie soluționate pe calea medierii;
3. se manifestă o preocupare tot mai intensă cu privire la creșterea calității serviciului de mediere și, implicit, a formării profesionale continue a mediatorilor.

Sursa informației

[UPDATE: București – capitală europeană a medierii și arbitrajului] Consiliul de Mediere. A doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators” (24-25 octombrie 2017) was last modified: ianuarie 22nd, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter