[UPDATE: Medierea, antidotul eficient al conflictelor de malpraxis medical] Consiliul de Mediere. Mediatorii vor ajuta la soluționarea amiabilă a cazurilor de malpraxis medical

12 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 910

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 12 februarie 2018: Medierea, antidotul eficient al conflictelor de malpraxis medical

Potrivit unui comunicat din data de 12 februarie 2018, Consiliului de Mediere dorește să reamintească faptul că toate persoanele aflate în situația constatării unei cauze de malpraxis medical pot solicita – printr-un punct unic de contact (https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/) – sprijinul mediatorilor.

Astfel, la cinci luni de la demararea parteneriatului dintre Consiliul de Mediere și Colegiul Pacienților din România, sunt semnalate 40 sesizări, acestea fiind distribuite, prin intermediul CPMJ, către mediatorii înscriși pe lista deschisă de Consiliul de Mediere în acest sens.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Situația privind sesizările este actualizată permanent de coordonatorul proiectului din partea CdM, doamna Anca Iacob – membru în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere.

Totodată, lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne în continuare deschisă, aceasta putând fi consultată pe site-ul www.cmediere.ro – secțiunea „Malpraxis medical”.

Sursa informației


Update 13 decembrie 2017: Lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne deschisă

Potrivit unui comunicat din data de 13 decembrie 2017, Consiliului de Mediere dorește să reamintească faptul că între instituția mediatorilor din România și Asociația „Colegiul Pacienților din România” a fost semnat un protocol prin care toate persoanele aflate în situația constatării unei cauze de malpraxis pot solicita – printr-un punct unic de contact (https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/) – sprijinul mediatorilor.

În acest sens, în cele aproximativ patru luni de la debutul proiectului, au fost transmise către Consiliul de Mediere (apoi fiind direcționate spre Corpul Profesional al Mediatorilor în județe) un număr de 24 de sesizări din: Pitești, Ploiești, Vedea, Sighișoara, Satu Mare, București, Suceava, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, Turda, Mangalia etc., până la data de 4 decembrie 2017.

Totodată, lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne deschisă. Aceasta este disponibilă și poate fi consultată pe site-ul Consiliului de Mediere (www.cmediere.ro), la secțiunea „Malpraxis medical”.

Sursa informației


Update 13 noiembrie 2017: 21 de sesizări au fost transmise către Consiliul de Mediere în cele aproximativ trei luni de la debutul proiectului

Potrivit unui comunicat din data de 13 noiembrie 2017, Consiliului de Mediere anunță faptul că medierea începe să se dezvolte și în cauzele de malpraxis, în trei luni existând 21 de sesizări.

Consiliul de Mediere și Asociația Colegiul Pacienților din România au semnat un protocol prin care toate persoanele aflate în situația constatării unei cauze de malpraxis pot solicita printr-un punct unic de contact (https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/), sprijinul mediatorilor.

Astfel, în cele aproximativ trei luni de la debutul proiectului au fost transmise către Consiliul de Mediere și apoi spre Corpul Profesional al Mediatorilor în județe, un număr de 21 sesizări din: Pitești, Ploiești, Tg. Mureș, Vedea și Sighișoara, Satu Mare, București, Suceava, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, până în data de 7 noiembrie 2017.

Totodată, lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne deschisă, iar această listă poate fi consultată pe site-ul Consiliului de Mediere, la secțiune Malpraxis medical.

Sursa informației


Update 24 octombrie 2017: Protocolul Consiliului de Mediere și al Asociației Colegiul Pacienților devine funcțional și în alte județe (Bacău)

Potrivit unui comunicat din data de 23 octombrie 2017, Consiliului de Mediere anunță că în data de 19 octombrie 2017, la Bacău, a avut loc lansarea Sucursalei Bacău a Asociației Colegiul Pacienților. Cu această ocazie s-a pus în aplicare Protocolul încheiat de Consiliul de Mediere cu Colegiul Pacienților, prin lansarea serviciului de suport în cazuri de litigii între pacienți și medici sau instituții sanitare, realizat de către mediatorii din Corpul Profesional al județului Bacău.

În cadrul acestui eveniment, s-a evidențiat importanța cooperării dintre specialiști pentru crearea unui cadru legislativ eficient care să corespundă nevoilor pacienților. Reprezentanții Sucursalei Bacău a Asociației Colegiului Pacienților au avut un prim contact cu mediatorii prezenți la acest eveniment.

Odată cu lansarea sucursalei Bacău și a serviciului de sprijin în caz de litigii în domeniul medical a fost făcut cunoscut publicului larg obiectivele și rolul acestei organizații, a fost descrisă procedura de lucru și modalitatea de colaborare dintre pacienții înscriși în asociație și mediatorii din județ dar și rolul mediatorilor în soluționarea oricăror dispute din sfera serviciului medical inclusiv în cazurile de malpraxis.

Astfel, se arată faptul că mediatorul facilitează comunicarea dintre părțile implicate în conflict (pacient, cadru medical, instituție sanitară, societate de asigurări – după caz) pentru ca acestea să ajungă la o înțelegere reciproc avantajoasă, în condiții de neutralitate imparțialitate și confidențialitate.

Sursa informației


Update 11 octombrie 2017: Lista actualizată a mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical

În data de 10 octombrie 2017, Consiliul de Mediere a dat publicității noua actualizare a listei mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical.

Redăm, mai jos, conținutul integral al acestei liste:

 

Sursa informației


Update 18 septembrie 2017: Lista actualizată a mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical

Consiliul de Mediere a publicat lista actualizată a mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical.

Sursa informației


Update 11 septembrie 2017: 5 sesizări au fost transmise către Consiliul de Mediere în cele aproximativ 30 de zile de la debutul proi

Consiliul de Mediere a emis un comunicat prin care a anunțat:

„Medierea în România devine o procedură facilă și riguroasă, demonstrându-și utilitatea în societate.

Consiliul de Mediere și Asociația Colegiul Pacienților din România au semnat un protocol prin care toate persoanele aflate în situația constatării unei cauze de malpraxis pot solicita printr-un punct unic de contact(https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/), sprijinul mediatorilor.

În cele aproximativ 30 de zile de la debutul proiectului au fost transmise către Consiliul de Mediere și apoi spre Corpul Profesional al Mediatorilor în județe, un număr de 5 sesizări din: Pitești, Ploiești, Tg. Mureș, Vedea și Sighișoara, până în data de 5 septembrie 2017.

Lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne deschisă”.

Sursa informației


Update 7 august 2017: Lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical

Consiliul de Mediere a publicat în data de 4 august 2017 lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical.

Redăm, mai jos, lista:

Sursa informației


Update 27 iulie 2017: A început înscrierea pe lista județeană a mediatorilor disponibili pentru a media conflictele de malpraxis medical

Consiliul de mediere a emis un comunicat în data de 26 iulie 2017 prin care anunță:

„În vederea întocmirii listei județene a mediatorilor care își oferă disponibilitatea pentru a media conflictele de malpraxis medical – conform protocolului de colaborare încheiat ieri între Consiliul de Mediere și Colegiul Pacienților din România, rugăm pe aceia dintre dumneavoastră, care își manifestă intenția de a fi incluși în acest proiect, să ne trimită pe adresa [email protected]până cel târziu la data de 6 august 2017, un e-mail care să conțină numele și prenumele mediatorului interesat, denumirea formei de exercitare a profesiei, datele actuale de contact, precum și dovada achitării taxei profesionale la zi.

Condiția achitării taxei anuale constituie o circumstanță obligatorie alături de cerința ca mediatorul să aibă drept de exercitare a profesiei”.

Sursa informației


UPDATE 26 iulie 2017: Victimele malpraxisului medical pot să-și soluționeze disputele prin mediere

Consiliul de mediere a emis un comunicat în data de 25 iulie 2017 prin care anunță:

„La sediul Consiliului de Mediere a avut loc semnarea protocolului de colaborare pentru soluționarea litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere. Protocolul a fost semnat între Consiliul de Mediere, reprezentat de domnul Mugur Bogdan Mitroi – Președinte și Asociația „Colegiul Pacienților” reprezentată de domnul Traian Cristian Sas – Președinte.

În urma semnării protocolului de colaborare, Consiliului de Mediere îi revine datoria principală de a centraliza și redistribui sesizările de malpraxis medical în teritoriu, la Corpul Profesional al Mediatorilor din fiecare Judej (CPMJ) pentru a putea fi soluționate prin mediere, la nivel local, în funcție de domiciliul petentului. De asemenea, fiecărui CPMJ îi revine obligația de a anunța despre cazurile sesizate mediatorii autorizați, activi, din județul respectiv și să comunice lunar o statistică la sediul central al Consiliului de Mediere, către departamentul ce se va ocupa de implementarea și dezvoltarea proiectului de soluționare a cazurilor de malpraxis medical prin mediere.

Colegiul Pacienților pune la dispoziția cetățenilor un serviciu de suport în caz de malpraxis, pentru soluționarea litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere. Sesizarea cetățenilor va fi analizată de specialiștii din cadrul Colegiului Pacienților, aceasta urmând a fi ulterior îndreptată, prin intermediul Consiliului de Mediere, către Corpul Profesional al Mediatorilor din județul de domiciliu al petentului, care va contacta persoana în cauză în maxim 7 zile lucrătoare de la momentul transmiterii formularului de contact. Pentru mai multe informații, accesați link-ul https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/”.

 Sursa informației


Consiliul de Mediere. Mediatorii vor ajuta la soluționarea amiabilă a cazurilor de malpraxis medical

Potrivit unui comunicat emis în data de 19 iulie 2017 mediatorii vor ajuta la soluționarea amiabilă a cazurilor de malpraxis medical.

Consiliul de Mediere anunță:

„Marți, 25 iulie 2017, la sediul Consiliului de Mediere va avea loc semnarea protocolului de colaborare pentru soluționarea litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere. Protocolul va fi semnat între Consiliul de Mediere și Asociația «Colegiul Pacienților», instituției noastre revenindu-i, în principal, datoria de a centraliza și redistribui sesizările de malpraxis medical în teritoriu, la Corpul Profesional al Mediatorilor din fiecare Judej (CPMJ) pentru a putea fi soluționate prin mediere, la nivel local, în funcție de domiciliul petentului.

De asemenea, fiecărui CPMJ îi revine obligația de a anunța despre cazurile sesizate mediatorii autorizați, activi, din județul respectiv și să comunice lunar o statistică la sediul central al Consiliului de Mediere, către departamentul ce se va ocupa de implementarea și dezvoltarea proiectului de soluționare a cazurilor de malpraxis medical prin mediere”.

Sursa informației

 

[UPDATE: Medierea, antidotul eficient al conflictelor de malpraxis medical] Consiliul de Mediere. Mediatorii vor ajuta la soluționarea amiabilă a cazurilor de malpraxis medical was last modified: februarie 12th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter