Consiliul de Mediere. Medierea, antidotul eficient al conflictelor rezultate din malpraxis-ul medical

21 aug. 2017
1 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 316

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul de Mediere a emis un comunicat în data de 21 august 2017 prin care a anunțat:

„Consiliul de Mediere si Colegiul Pacienților din România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, au organizat in data de 19 august 2017, în Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, conferința “Medierea, antidotul eficient al conflictelor rezultate din malpraxis-ul medical”,

La eveniment au participat mediatori, cadre medicale, antreprenori din domeniul medical, furnizori de servicii medicale private, reprezentanți ai pacienților, precum si reprezentanti ai Consiliului de Mediere. Conferința a evidențiat importanța adoptării unei atitudini conciliatoare în raporturile survenite între pacient și cadru medical / unitatea spitalicească, ca semn de salvgardare a relației de încredere reciprocă, indispensabilă oricărui act medical performant.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Au avut prezentari Cristian Traian Sas – presedinte Colegiul Pacientilor, Eduard Dobre – director executiv Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, Gabriela Ichim – membru Comisia Permanenta a Consiliului de Mediere, Ion Dedu – membru Comisia Permanenta a Consiliului de Mediere si Tudor Maftei – vicepresedinte Corpul Profesional al Mediatorilor Bucuresti.

In urma alocutiunilor si dialogului din cadrul lucrarilor conferintei, s-a evidentiat necesitatea si importanta medierii in aplanarea oricaror dispute aparute intre pacient și cadru medical / unitatea spitalicească, reunirea tuturor factorilor implicate in actul medical, respectiv a pacientilor, medicilor, reprezentanti unitate spitaliceasca si inclusiv asiguratori, in procedura de mediere, precum si necesitatea clarificarii procedurilor de lucru si a legislatiei referitoare la acordarea despagubirilor materiale si morale, in cazurile de malpraxis.

La finalul conferintei, a reiesit necesitatea continuarii dialogului intre partenerii prezenti, concretizate prin noi proiecte, modificari legislative menite sa vina in sprijinul unuia dintre cele mai importante domenii de activitate ale Statului Roman, domeniul asigurarii sanatatii publice”.

Sursa informației

 

Consiliul de Mediere. Medierea, antidotul eficient al conflictelor rezultate din malpraxis-ul medical was last modified: august 21st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter