[UPDATE: Evidența dosarelor judiciare promovate în vederea recuperării debitelor reprezentând taxe profesionale neachitate] Consiliul de Mediere. Recuperarea debitelor reprezentând taxe anuale profesionale restante

15 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 638

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 15 februarie 2018: Evidența dosarelor judiciare promovate în vederea recuperării debitelor reprezentând taxe profesionale neachitate

Potrivit unui comunicat, Consiliul de Mediere aduce la cunoștința publică faptul că, la data de 15 februarie 2018, sunt înregistrate – pe rolul diverselor instanțe de judecată din țară – un număr total de 263 dosare promovate în vederea recuperării debitelor rezultate din taxele profesionale neachitate la timp, dintre acestea fiind admise 75 de dosare (hotărârile fiind postate pe site).

Totodată, un număr de 54 de dosare au rămas fără obiect ca urmare a plății debitelor restante înainte de primul termen de judecată. Restul, de 134 de dosare, se află pe rolul instanțelor de judecată în diverse stadii procesuale.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De asemenea, Consiliul de Mediere reamintește mediatorilor că taxa profesională reprezintă o obligație profesională asumată, la data autorizării, de fiecare coleg mediator activ, cotizațiile anuale reprezentând singura sursă financiară de care beneficiază instituția la acest moment, acestea fiind destinate susținerii acțiunilor de promovare a medierii și de finanțare a aparatului administrativ intern.

Pentru mai multe detalii, mediatorii interesați pot vizualiza hotărârile ce constituie practica judiciară în materie, accesând următorul link:

http://www.cmediere.ro/page/1821/exemple-de-practica-judiciara-sub-aspectul-obligarii-formelor-de-exercitare-la-plata-taxelor-anuale-profesionale.

Sursa informației


Update 16 ianuarie 2018: Vizarea legitimațiilor pe anul în curs și obligația profesională a achitării taxei anuale pe anul 2017

Potrivit unui comunicat din data de 16 ianuarie 2018, Consiliul de Mediere aduce la cunoștința publică faptul că, viza pe anul în curs – în vederea posibilității exercitării profesiei de mediator – se aplică doar pe legitimațiile mediatorilor care au achitat taxa profesională pe anul 2017.

Totodată, pentru ca activitatea instituțională a mediatorilor să se poată desfășura în parametri normali, Consiliul de Mediere adresează rugămintea ca, până la finele lunii ianuarie a.c., mediatorii care înregistrează debite restante să dea curs invitației de a achita taxa anuală pe anul precedent (2017) – obligație profesională ce este asumată de fiecare mediator.

Astfel, efectuarea plății taxei anuale profesionale se poate realiza direct la casieria Consiliului de Mediere sau prin virament bancar, la unul dintre următoarele două numere de cont:

– Banca BRD – Sucursala Calderon, Cont IBAN: RO62BRDE410SV96511634100;
– Banca Unicredit Bank – Sucursala Carol, Cont IBAN: RO91BACX0000000325142000.

De asemenea, Consiliul de Mediere mulțumește mediatorilor care au înțeles necesitatea îndeplinirii obligației profesionale a achitării taxei anuale până în prezent, mulți dintre aceștia alegând să achite și taxa pe anul în curs, având astfel beneficiul reducerii de 10% din cuantumul acesteia.

Sursa informației


Update 9 ianuarie 2018: Clarificări ANAF cu privire la taxele datorate de către profesiile liberale – mediatori

Potrivit unui anunț din data de 9 ianuarie 2018, Consiliul de Mediere a dat publicității unele clarificări ANAF cu privire la taxele datorate de către profesiile liberale – mediatori.

Astfel, „pragul minim pentru care există obligația de plată a contribuțiilor este reprezentată de nivelul veniturilor lunare realizate în 2017 comparat cu 1.900 lei, salariul de bază minim brut pe țară pentru ianuarie 2018 (venituri an 2017 peste 22.800 lei)”.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta și următoarele referințe:

– Contribuții sociale și impozit datorat pentru veniturile din activități independente începând cu data de 1 ianuarie 2018;
– Modificări ale veniturilor din activități independente realizate începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Sursa informației


Update 18 decembrie 2017: 31 decembrie, data limită până la care mediatorii activi au obligația de a-și achita taxa profesională aferentă anului 2017

Potrivit unui comunicat din data de 18 decembrie 2017, Consiliul de Mediere reamintește faptul că, până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2017, mediatorii cu drept de exercitare au obligația profesională de a-și achita taxa anuală aferentă anului 2017, în cuantum de 400 de lei.

Astfel, plata se poate efectua în oricare dintre următoarele două conturi:

– Banca BRD: Sucursala Calderon (cont IBAN: RO62BRDE410SV96511634100);
– Banca Unicredit: Sucursala Carol (cont IBAN: RO91BACX0000000325142000).

Totodată, conform art. 292 alin. (1), lit. k) din Codul Fiscal, sunt scutite de TVA prestările de servicii și/sau livrările de bunuri furnizate membrilor în interesul lor colectiv, în schimbul unei cotizații fixate conform statutului, de organizații fără scop patrimonial care au obiective de natură politică, sindicală, religioasă, patriotică, filozofică, filantropică, patronală, profesională sau civică, precum și obiective de reprezentare a intereselor membrilor lor, în condițiile în care această scutire nu provoacă distorsiuni de concurență.

Pct. 45 din normele metodologice emise pentru aplicarea acestui articol prevede:

„45. În sensul art. 292 alin. (1), lit. k) din Codul fiscal:
a) cuantumul cotizațiilor este stabilit de organul de conducere abilitat, conform statutului propriu al organizațiilor fără scop patrimonial;”.

Consiliul de Mediere mulțumește mediatorilor care au înțeles necesitatea îndeplinirii obligației profesionale a achitării taxei anuale, încurajând, totodată, și pe cei care înregistrează restanțe să-și execute obligația profesională la timp, în acest mod arătând respect pentru profesie.

Sursa informației


Update 5 decembrie 2017: Departamentul juridic al Consiliului de Mediere a promovat un număr de 223 acțiuni având ca obiect „pretenții”

Potrivit comunicatului din data de 5 decembrie 2017, Consiliul de Mediere, conform reglementărilor legale în vigoare, are obligația de a efectua toate diligențele cerute de lege în vederea recuperării debitelor restante.

Astfel, până la acest moment, recuperarea debitelor reprezentând taxe anuale profesionale restante s-a realizat în proporție de 28%.

Totodată – în vederea creșterii gradului de recuperare a debitelor – au fost demarate acțiuni judiciare împotriva restanțierilor care nu au înțeles să-și îndeplinească obligația profesională a achitării taxei anuale, Departamentul juridic al Consiliului de Mediere promovând un număr de 223 acțiuni având ca obiect „pretenții” – din care în 27 dintre acestea instanța s-a pronunțat prin obligarea la plata sumelor restante cu cheltuieli de judecată, 35 dintre acestea au rămas fără obiect, ca urmare a efectuării plății până la pronunțarea hotărârii, urmând a fi achitate și cheltuielile de judecată, restul urmându-și cursul procedural.

De asemenea, Consiliul de Mediere dorește să reamintească faptul că – în conformitate cu Hotărârea Nr. 30/O/08.08.2016 – mediatorii care înregistrează debite restante, împotriva cărora există o hotărâre judecătorească de obligare la plata taxei (pronunțată chiar și în primă instanță) și care nu înțeleg să-și îndeplinească obligația de plată, sunt pasibili de sancțiunea suspendării din profesia de mediator, iar debitele datorate vor face obiectul procedurii executării silite.

Consiliul de Mediere sublinează faptul că în cele 27 de cauze în care instanța a dispus obligarea la plata sumelor restante și în care colegii mediatori au înțeles să nu se conformeze dispozițiilor legale, sunt incidentale dispozițiile hotărârii mai sus-menționate și dorește să mulțumească mediatorilor care au înțeles necesitatea îndeplinirii obligației profesionale a achitării taxei anuale, încurajând, totodată, și pe cei care înregistrează restanțe să-și execute obligația profesională la timp, în acest mod arătând respect pentru profesie.

Se pot regăsi câteva dintre hotărârile judecătorești pronunțate în vederea obligării mediatorilor la plata taxelor anuale profesionale restante – datorate către Consiliul de Mediere – accesând următorul link: http://www.cmediere.ro/page/1821/exemple-de-practica-judiciara-sub-aspectul-obligarii-formelor-de-exercitare-la-plata-taxelor-anuale-profesionale.

Sursa informației


Consiliul de Mediere. Recuperarea debitelor reprezentând taxe anuale profesionale restante

Potrivit comunicatului din data de 15 noiembrie 2017, Consiliul de Mediere are obligația de a efectua toate diligențele cerute de lege în vederea recuperării debitelor restante.

Astfel, până la acest moment, recuperarea debitelor reprezentând taxe anuale profesionale restante s-a realizat în proporție de 28%.

Totodată – în vederea creșterii gradului de recuperare a debitelor – au fost demarate acțiuni judiciare împotriva restanțierilor care nu au înțeles să-și îndeplinească obligația profesională a achitării taxei anuale, Departamentul juridic al Consiliului de Mediere promovând un număr de 213 acțiuni având ca obiect „pretenții”.

De asemenea, Consiliul de Mediere dorește să reamintească faptul că – în conformitate cu Hotărârea Nr. 30/O/08.08.2016 – mediatorii care înregistrează debite restante, împotriva cărora există o hotărâre judecătorească de obligare la plata taxei (pronunțată chiar și în primă instanță) și care nu înțeleg să-și îndeplinească obligația de plată, sunt pasibili de sancțiunea suspendării din profesia de mediator, iar debitele datorate vor face obiectul procedurii executării silite.

Consiliul de Mediere mulțumește mediatorilor care au înțeles necesitatea îndeplinirii obligației profesionale a achitării taxei anuale, încurajând, totodată, și pe cei care înregistrează restanțe să-și execute obligația profesională la timp, în acest mod arătând respect pentru profesie.

Se pot regăsi câteva dintre hotărârile judecătorești pronunțate în vederea obligării mediatorilor la plata taxelor anuale profesionale restante – datorate către Consiliul de Mediere – accesând următorul link: http://www.cmediere.ro/page/1821/exemple-de-practica-judiciara-sub-aspectul-obligarii-formelor-de-exercitare-la-plata-taxelor-anuale-profesionale.

Sursa informației

[UPDATE: Evidența dosarelor judiciare promovate în vederea recuperării debitelor reprezentând taxe profesionale neachitate] Consiliul de Mediere. Recuperarea debitelor reprezentând taxe anuale profesionale restante was last modified: februarie 15th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter