Consiliul de Mediere. Scrisoare deschisă adresată factorilor guvernamentali în vederea creșterii gradului de responsabilitate cu privire la procedura și actul de mediere

23 Aug 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 301

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul de Mediere a adresat o scrisoare deschisă factorilor guvernamentali în vederea creșterii gradului de responsabilitate cu privire la procedura și actul de mediere.

Redăm mai jos conținutul documentului:

„Consiliul de Mediere, organism autonom, de interes public, înființat în baza Legii 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, republicată,  în urma numeroaselor sesizări primite de la mediatorii din țară, vă prezintă următoarea situație de fapt, cu rugămintea de a o analiza și, în consecință, a dispune instruirea personalului angajat al poliției judiciare  cu privire la rațiunea și importanța socială a Legii 192/2006, precum și cu privire la dispozițiile cuprinse în Decizia-pilot pronunțată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva României (AFFAIRE REZMIVEȘ ET AUTRES c. ROUMANIE (Requêtes nos 61467/12, 39516/13, 48231/13 et 68191/13), STRASBOURG 25 avril 2017), iar în cazul în care veți considera necesar, experții Consiliului de Mediere își oferă tot concursul pentru realizarea de sesiuni de informare în acest sens.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Astfel, se constată faptul că la numeroase secții de poliție, unde s-au prezentat mediatori în vederea încheierii de acorduri de mediere între suspect/inculpat și partea vătămată, partea civilă/responsabilă civilmente, angajații Poliției Române au o atitudine agresivă la adresa mediatorilor și părților implicate, aceștia nu de puține ori ridiculizând procedura și actul de mediere cu mențiuni de genul:  “ce faceți cu acordul de mediere”; “mediatorul v-a luat banii degeaba”; “v-a păcălit mediatorul”.

Bazându-ne pe deschiderea dumneavoastră, avem convingerea  că pe viitor se vor evita aceste situații neplăcute, cu atât mai mult cu cât medierea traversează o perioadă dificilă și nu ne dorim ca la această situație să concure și instituțiile Statului Român, mai ales cele care sunt puse în slujba cetățenilor.

Cu speranța înțelegerii mesajului transmis, fără a avea intenția de a se victimiza, Consiliul de Mediere și Corpul Profesional al Mediatorilor din România, format din 11.000 de profesioniști, își manifestă deplina deschidere pentru o cooperare benefică României și românilor”.

Sursa informației

Consiliul de Mediere. Scrisoare deschisă adresată factorilor guvernamentali în vederea creșterii gradului de responsabilitate cu privire la procedura și actul de mediere was last modified: august 23rd, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter