Consiliul de Mediere solicită recuperarea taxelor profesionale anuale, de la înființarea Consiliului și până în prezent

11 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 528

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Comunicat către întreg corpul profesional al mediatorilor

Președintele Consiliului de Mediere, Mugur Bogdan Mitroi, a publicat un comunicat adresat întregului corp profesional al mediatorilor prin care este solicitată recuperarea taxelor profesionale anuale, de la înființarea Consiliului și până în prezent.

„În ultima perioadă, Consiliul de Mediere (CdM) a trecut printr-o reorganizare a activității sale, iar membrii Consiliului au înțeles să pună ordine în structura administrativă a instituției.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Au fost adoptate o serie de hotărâri, acestea reușind să asigure funcționalitatea profesiei și continuitatea instituțională a CdM.

Astfel, încă de la înființare, CdM a acumulat datorii prin lipsa de implicare a ordonatorului financiar – Președintele – în adoptarea de măsuri executive pentru încasarea taxelor profesionale anuale de la mediatori. În acești ani, CdM și-a asigurat funcționarea exclusiv prin sumele încasate din taxele de autorizare.

În acest moment, instituția a înțeles să se raporteze la dreptul conferit de dispozițiile relevante din Legea nr. 192/2006 și din R.O.F. și, astfel, a întreprins demersurile necesare pentru recuperarea taxelor anuale profesionale datorate de colegii mediatori.

În calitatea sa de ordonator de credite, Președintele CdM are obligația legală de a întreprinde toate demersurile pentru încasarea sumelor restante de la înființarea CdM și până în prezent.

O eventuală lipsă de acțiune a Președintelui s-ar putea traduce printr-o încălcare a îndatoririlor legale, acestuia imputându-se prejudiciul astfel produs.

În calitatea mea de Președinte al CdM, sunt obligat să mă conformez exigențelor legii și să cer recuperarea tuturor creanțelor CdM, astfel fiind ținut să solicit încasarea sumelor datorate Consiliului de Mediere – născute în timpul mandatelor președinților precedenți.

Constatarea prescrierii sumelor datorate de către mediatori se poate realiza doar prin intermediul  instanței de judecată, astfel că, doar după acel moment CdM este în măsură a șterge debitele din sarcina mediatorilor, urmând ca ordonatorul de credite să întreprindă măsurile legale în vederea recuperării debitelor datorate de la cei care se vor face vinovați de lipsa de acțiune pentru colectarea taxelor la epoca oportună.

Consiliul de Mediere prezintă scuzele pentru eventualele neplăceri apărute și mulțumește întregului corp profesional pentru înțelegerea și susținerea arătată”.

Mugur Bogdan MITROI

Președinte Consiliul de Mediere

Consiliul de Mediere solicită recuperarea taxelor profesionale anuale, de la înființarea Consiliului și până în prezent was last modified: octombrie 11th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter