Consiliul judiciar din Turcia va fi exclus din Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare

4 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 689

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul judiciar din Turcia va fi exclus din Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (ENCJ), a anunțat jud. Cristi Danileț.

În momentul de față conducerea Rețelei, reunită la Roma, consideră că justiția turcă nu mai este independentă față de politic, iar demiterile, transferurile și arestările magistraților turci operate în ultimele luni încalcă standardele internaționale”, scrie dl Danileț pe pagina sa de facebook.

ENCJ a publicat un comunicat de presă prin care condamnă recenta tentativă de lovitură de stat din Turcia care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. „Cei responsabili trebuie aduși în fața justiție printr-un proces corect și imparțial, în conformitate cu standardele internaționale”, se arată în respectivul comunicat.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Rețeaua și-a exprimat temerea că abordarea Consiliului judiciar din Turcia nu a respectat principiile independenței judiciare în modul în care a efectuat transferurile, suspendările sau demiterile procurorilor și judecătorilor.

Consiliul director ENCJ a cerut explicații Consiliului judiciar din Turcia cu privire la procedurile prin care s-au efectuat măsurile mai sus amintite, dar până în momentul de față nu a fost primit un răspuns satisfăcător, motiv pentru care a fost propusă eliminarea Consiliului din Turcia din Rețeaua Europeană a Consiliilor Juridice.

Sursa informației

Consiliul judiciar din Turcia va fi exclus din Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare was last modified: octombrie 4th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter