Consiliul UE a adoptat documentul de călătorie uniform pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală

18 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 418

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul Uniunii Europene a adoptat în data de 13 octombrie 2016 un regulament care instituie un document european de călătorie uniform pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală (documentul european de călătorie pentru returnare), în special formatul, elementele de securitate și specificațiile tehnice ale acestuia.

Datorită caracteristicilor sale consolidate, documentul european de călătorie uniform reprezintă una dintre măsurile-cheie care pot contribui la returnarea efectivă a resortisanților țărilor terțe. Ca măsură practică, actualmente este deosebit de important să construim o relație de bună cooperare cu țările de origine”, a declarat Robert Kaliňák, ministrul slovac al internelor și președinte al Consiliului.

Caracteristicile de securitate și specificațiile tehnice îmbunătățite ale noului document de călătorie vor facilita recunoașterea acestuia de către țările terțe și vor accelera returnările în contextul acordurilor de readmisie sau al altor acorduri încheiate de UE sau de către statele membre cu țări terțe.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Noul document de călătorie va reduce, de asemenea, sarcina administrativă și birocratică, precum și durata procedurilor administrative necesare pentru a asigura returnarea și readmisia resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală.

Returnarea resortisanților țărilor terțe care nu îndeplinesc sau nu mai îndeplinesc condițiile de intrare, de ședere sau de rezidență în statele membre, cu respectarea deplină a drepturilor lor fundamentale și în conformitate cu acquis-ul UE, este o parte esențială a eforturilor cuprinzătoare depuse pentru a asigura credibilitatea și funcționarea corespunzătoare și efectivă a politicii Uniunii în domeniul migrației și pentru a reduce și a descuraja migrația neregulamentară.

Legături relevante:

Document PDF – Regulament privind instituirea unui document european de călătorie pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală

Sursa informației

Consiliul UE a adoptat documentul de călătorie uniform pentru returnarea resortisanților țărilor terțe aflați în situație de ședere ilegală was last modified: octombrie 17th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter