Contrarietate de hotărâri. Termenul de revizuire și sancțiunea decăderii părții din dreptul de a mai exercita calea de atac (NCPC)

9 Feb 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 377

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1475/2017

NCPC: art. 509 alin. (1) pct. 8, art. 511 alin. (1) pct. 8

Conform prevederilor art. 511 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ., termenul de revizuire este de o lună și se va socoti în cazul prevăzut la art. 509 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ., de la data rămânerii definitive a ultimei hotărâri.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Termenul de o lună are caracterul unui termen legal, imperativ și absolut, a cărui încălcare atrage sancțiunea decăderii părții din dreptul de a mai exercita calea de atac.

În cauză, se invocă pretinsa contrarietate între considerentele încheierii din 14 iunie 2016 pronunțate de Tribunalul București, rămasă definitivă prin decizia nr. 972 din data de 17 februarie 2017 pronunțată de Curtea de Apel București, secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, și dispozitivul sentinței nr. 3154 din data de 31 martie 2015 pronunțată de Tribunalul București, rămasă definitivă prin decizia civilă nr. 462 din data de 29 ianuarie 2016 pronunțată de Curtea de Apel București, secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale.

Reiese, așadar, că ultima hotărâre rămasă definitivă este decizia nr. 972 din data de 17 februarie 2017 pronunțată de Curtea de Apel București, secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale.

Cererea de revizuire pentru contrarietate de hotărâri formulată de revizuenții A., B., C., D. și E. a fost depusă la poștă la data de 21 iunie 2017, astfel încât, față de data la care a rămas definitivă ultima hotărâre, se constată că revizuirea a fost introdusă cu încălcarea termenului de o lună prevăzut de dispozițiile art. 511 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ.

Având în vedere cele constatate, Înalta Curte urmează a respinge, ca tardivă, cererea de revizuire.

Sursa informației: www.scj.ro.

Contrarietate de hotărâri. Termenul de revizuire și sancțiunea decăderii părții din dreptul de a mai exercita calea de atac (NCPC) was last modified: februarie 8th, 2018 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter