Control mai strict în sistemul sanitar

1 Iul 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 357

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Guvernului (www.gov.ro), acesta a adoptat în ședința din 28 iunie, o Ordonanță de Urgență de modificare a Legii nr. 95/2006 prin care structurile locale de inspecție sanitară vor fi readuse în coordonarea Inspecției Sanitare de Stat din Ministerul Sănătății.

Măsura reprezintă o revenire la normalitate și o reașezare a controlului din sistemul sanitar între prioritățile actului guvernamental. Astfel, Executivul va asigura un control constant, eficient și coordonat pentru siguranța populației și respectarea normelor legale din domeniul sănătății.

Mai reiese din comunicat și faptul că efectul principal al acestei Ordonanțe este asigurarea independenței inspectorilor, supuși deseori la presiuni din partea mediului politic local. Dovada acestei presiuni o reprezintă rezultatele acțiunilor de control încrucișat, adică acele acțiuni care nu se desfășoară în județul de reședință. În cadrul controalelor încrucișate, inspectorii au aplicat măsuri proporționale cu gravitatea deficiențelor identificate și în concordanță cu situațiile reale. Alte controale, în aceleași unități, dar efectuate în județul de reședință au arătat alte rezultate.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Rolul Inspecției Sanitare este crucial în multe domenii: produse biocide, apă potabilă, furnizori de servicii medicale unități de învățământ, precum și alte produse și activități asupra sănătății populației. Mai mult, pe domeniile de răspundere, Inspecția Sanitară raportează la Comisia Europeană rezultatele acțiunilor de control și evaluarea riscurilor la adresa sănătății populației.

Prin Ordonanța adoptată, Guvernul a comunicat faptul că elimină reglementările contradictorii privind responsabilitățile inspectorilor sanitari și posibilitatea de a îngrădi activitatea acestora.

 

Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul Guvernului (www.gov.ro).

Control mai strict în sistemul sanitar was last modified: iunie 30th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter