Cota procentuală pentru contribuţia asigurătorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii (HASF nr. 18/2017)

15 mart. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 492

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
HASF nr. 18/2017
(M. Of. nr. 181 din 14 martie 2017)
Contribuția asigurătorilor care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, denumită în continuare asigurarea RCA, la Fondul de protecție a victimelor străzii, denumit în continuare Fond, aferentă trimestrului I al anului 2017, este stabilită la cota procentuală de 2,00% din volumul primelor brute încasate pentru această asigurare.

În M. Of. nr. 181 din 14 martie 2017, a fost publicată HASF nr. 18/2017 privind cota procentuală pentru contribuția asigurătorilor la Fondul de protecție a victimelor străzii.

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivei hotărâri.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
Art. 1 din HASF nr. 18/2017

Potrivit art. 1, contribuția asigurătorilor care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, denumită în continuare asigurarea RCA, la Fondul de protecție a victimelor străzii, denumit în continuare Fond, aferentă trimestrului I al anului 2017, este stabilită la cota procentuală de 2,00% din volumul primelor brute încasate pentru această asigurare.

Astfel, sumele ce reprezintă contribuția asigurătorilor RCA la Fond se virează până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului expirat sau până în următoarea zi lucrătoare. În documentele de plată a contribuțiilor la Fond trebuie să se precizeze perioada pentru care se efectuează virarea acestora.

Art. 2 din HASF nr. 18/2017

În art. 2 este prevăzut faptul că pentru nevirarea la termen a contribuțiilor la Fond se datorează majorări de întârziere, calculate potrivit reglementărilor legale aplicabile în materia colectării creanțelor bugetare.

Majorările de întârziere se virează în contul Fondului.

Documentele de plată privind majorările de întârziere trebuie să precizeze perioada pentru care se efectuează virarea acestora.

Art. 3 din HASF nr. 18/2017

Conform art. 3, fondul are obligația urmăririi încasării contribuției, respectării prevederilor legale privind calculul contribuției datorate, precum și al majorărilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a acesteia.

Fondul va prezenta Autorității de Supraveghere Financiară, până la sfârșitul lunii următoare trimestrului expirat, raportarea cu privire la contribuția la Fond și la majorările de întârziere datorate.

Art. 4 din HASF nr. 18/2017

Art. 4 stabilește faptul că respectiva hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și intră în vigoare la data publicării.

Art. 5 din HASF nr. 18/2017

Potrivit art. 5, la data intrării în vigoare a respectivei hotărâri se abrogă HASF nr. 19/2016 privind cota procentuală pentru contribuția asigurătorilor la Fondul de protecție a victimelor străzii, publicată în M. Of. nr. 293 din 18 aprilie 2016.

Cota procentuală pentru contribuția asigurătorilor la Fondul de protecție a victimelor străzii (HASF nr. 18/2017) was last modified: martie 15th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter