Crenguța Leaua a fost numită vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris

23 iun. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1015

Despre

  • Crenguţa Leaua
  • Curtea Internaţională de Arbitraj ICC Paris
  • Funcția de vicepreședinte

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Crenguța Leaua a fost desemnată vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris, aceasta urmând să preia funcția de la 1 iulie.

Este pentru prima dată când în lista vicepreședinților Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris se regăsește un jurist dintr-o țară din Europa de Est, alta decât Rusia. Această numire vine după încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curții, perioadă în care m-am străduit să am o implicare concretă și semnificativă în activitatea acestei instituții arbitrale”, a declarat Crenguța Leaua la aflarea veștii numirii sale.

Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris este cea mai importantă instituție arbitrală la nivel global. Are sediul la Paris și birouri teritoriale în New York și Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricărui stat. Un număr semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul României sau cu participarea juriștilor români.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În componența Curții se regăsesc membri numiți dintre candidații desemnați de peste 80 de state reprezentate în cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curții este de a asigura administrarea arbitrajului în bune condiții, cu respectarea drepturilor părților și cu scopul asigurării recunoașterii și executării hotărârilor pronunțate de tribunalele arbitrale.

Sursa foto: www.leaua.ro

Crenguța Leaua este conferențiar universitar titular la Academia de Studii Economice București și cadru didactic asociat în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universității din București. Este arbitru cu experiență în peste 100 de cazuri, fiind inclusă pe listele de arbitri ale curților de arbitraj de pe lângă camerele de comerț și industrie din România, Austria, Polonia, Bulgaria și Slovenia, precum și din Kuala Lumpur si Shanghai.

Este manager în cadrul casei de avocatură „Leaua & Asociații”, specializată în domeniul arbitrajului comercial internațional, cu experiență amplă și în arbitrajul privind investițiile străine.

Sursa informațiilor este agenția de presa Mediafax.

Crenguța Leaua a fost numită vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris was last modified: iunie 23rd, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter