CSM a hotărât completarea Regulamentului privind concursul de promovare a grefierilor (ordinea de zi soluționată)

27 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 760

Despre

  • 24 noiembrie 2015
  • Ședința CSM
  • Hotărâri adoptate

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informației publicate pe site-ul CSM (www.csm.ro), în ședința din 24 noiembrie 2015, au fost adoptate mai multe hotărâri. Vă prezentăm, în continuare, lista privind o parte din respectivele hotărâri:

 

Completarea Regulamentului privind concursul de promovare a grefierilor

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Plenul CSM a hotărât completarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului ori examenului pentru definitivare în funcție, promovare în grade sau trepte profesionale superioare ori din funcția de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiași instanțe ori aceluiași parchet, precum și în funcții de execuție a personalului auxiliar de specialitate la instanțe și parchete superioare, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 181/2007 (M. Of. nr. 251 din 16 aprilie 2007; cu modif. ult.), după cum urmează:

După art. 20, se introduce un nou articol, art. 201, cu următorul conținut:

(1) Dispozițiile prezentului regulament se aplică în mod corespunzător și pentru examenul pentru definitivare în funcție a tehnicienilor criminaliști din cadrul parchetelor. Tematica pentru examen cuprinde și subiecte prin care să se asigure verificarea cunoștințelor din domeniul de specialitate al criminalisticii.

(2) În cazul examenului pentru definitivare în funcție a tehnicienilor criminaliști din cadrul parchetelor, reprezentantul personalului auxiliar de specialitate în comisia de examen este tehnicianul criminalist definitiv al parchetului unde se organizează concursul, iar în cazul inexistenței unui alt post de tehnician criminalist ori al vacanței postului, un tehnician criminalist de la un parchet de același grad ori de la parchetul ierarhic superior sau un expert criminalist din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice”.

 

Propunerea de completare a Legii nr. 567/2004

Plenul CSM a hotărât sesizarea Ministerului Justiției cu propunerea de completare a Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice (M. Of. nr. 1197 din 14 decembrie 2004; cu modif. ult.), prin introducerea art. 685 alin. (71) din Legea nr. 567/2004, cu următorul conținut:

Personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea care s-a pensionat înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani și a beneficiat de pensia de serviciu în temeiul dispozițiilor legale anterioare intrării în vigoare a Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, poate fi reîncadrat, fără concurs, la instanțele sau parchetele unde a funcționat anterior pensionării, ori la alte instanțe sau, după caz, parchete, unde sunt locuri vacante”.

 

Modificarea dispozițiilor art. 471 din Codul de procedură civilă

Plenul CSM a hotărât sesizarea Ministerului Justiției în vederea inițierii demersurilor pentru:

– amânarea aplicării dispozițiilor privind cercetarea procesului și, după caz, dezbaterea fondului în camera de consiliu pentru o dată la care să fie asigurate pentru toate instanțele condițiile necesare;

modificarea dispozițiilor art. 471 din Codul de procedură civilă, în sensul preluării procedurii reglementate în prezent de art. XIV-XVII din Legea nr. 2/2013 (M. Of. nr. 89 din 12 februarie 2013; cu modif. ult.).

Modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

Plenul CSM a avizat favorabil proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (M. Of. nr. 628 din 1 septembrie 2012; cu modif. ult.), cu referire la regimul contestării în justiție a rezoluției de clasare în cazul prevăzut de art. 45 alin. (4) lit. b) din această lege, cu observațiile formulate de Direcția legislație, documentare și contencios.

 

Alte hotărâri ale CSM

Plenul CSM a hotărât completarea Programului de formare profesională continuă a judecătorilor și procurorilor pentru anul 2015 cu:

– o conferință privind Noul Cod Fiscal și Noul Cod de procedură fiscală, ce urmează a se desfășura la data de 09 decembrie 2015 în Aula INM;

– un seminar în domeniul insolvenței persoanelor fizice, ce urmează a se desfășura la data de 10 decembrie 2015.

Plenul CSM a hotărât validarea rezultatelor examenului de capacitate al judecătorilor stagiari, desfășurat în perioada 3 iulie – 5 noiembrie 2015, conform tabelului de clasificare a candidaților declarați admiși, anexat notei Direcției resurse umane și organizare.

Plenul CSM a hotărât validarea rezultatelor examenului de capacitate al procurorilor stagiari, desfășurat în perioada 3 iulie – 5 noiembrie 2015, conform tabelului de clasificare a candidaților declarați admiși, anexat notei Direcției resurse umane și organizare.

Plenul CSM a aprobat proiectul noului Nomenclator arhivistic al CSM și luarea unor măsuri de îmbunătățire a activității de arhivare, cu precizările formulate de Comisia nr.2 în cadrul ședinței din data de 16.11.2015.

Plenul CSM a aprobat participarea INM, în calitate de partener asociat (fără contribuție financiară) în cadrul următoarelor proiecte propuse pentru finanțare externă:

– „Access to justice and effective redress in fundamental rights disputes”– (proiect propus spre finanțare Comisiei Europene);

– „Managementul cazurilor care implică copii victime ale violenței în familie”– (proiect finanțat prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă).

Plenul CSM a aprobat participarea INM, în calitate de aplicant, în vederea obținerii unui grant destinat organizării unui seminar în domeniul „Piețelor Financiare”, proiect finanțat de BERD.

Plenul CSM și-a însușit nota Direcției afaceri europene, relații internaționale și programe privind aprobarea, cu observațiile formulate în cadrul Comisiei nr.1, a noilor activități în vederea continuării proiectului finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 și a aprobat următoarele activități:

– 1 conferință internațională în domeniul fiscal – Institutul Național al Magistraturii;

– 1 conferință internațională în domeniul insolvenței – Institutul Național al Magistraturii;

– 4 seminarii în domeniul protecției consumatorului – Institutul Național al Magistraturii;

– 4 seminarii comune Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri în domeniul tehnicilor de redactare a hotărârilor;

– 6-7 seminarii în domeniul etică și deontologie – Școala Națională de Grefieri;

– 45 seminarii în domeniul noilor coduri – Institutul Național al Magistraturii;

– 6 seminarii dedicate grefierilor și 3 ghiduri practice pentru uzul grefierilor – propunere Școala Națională de Grefieri.

Plenul CSM a aprobat participarea INM în calitate de partener (fără contribuție financiară) în proiectul „Inițiative transnaționale împotriva traficului de droguri și arme de foc”, finanțat de Comisia Europeană.

 

Pentru a vedea întreaga ordine de zi soluționată vizitați site-ul CSM (www.csm.ro).

 

CSM a hotărât completarea Regulamentului privind concursul de promovare a grefierilor (ordinea de zi soluționată) was last modified: noiembrie 26th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter