CSM. Comunicat privind Hotărârea nr. 727 din 15 iunie 2017 a Secţiei pentru judecători

20 iun. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 299

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

CSM a transmis într-un comunicat procedura de selecție a judecătorilor pentru Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Redăm mai jos conținutul comunicatului:

„Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, în spațiul public, au fost lansate discuții nefundamentate cu privire la procedura de selecție a judecătorilor pentru Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, considerăm că, pentru corecta informare a judecătorilor din întreaga țară și a opiniei publice, se impune prezentarea circumstanțelor în care s-a desfășurat această procedură.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii au întreprins toate măsurile legale și instituționale pentru a asigura independența reală a judecătorilor din România, principiu fundamental al statului de drept și al societății democratice.

O componentă importantă a acestui principiu vizează cariera judecătorilor și necesitatea ca promovarea acestora la instanțele superioare și, cu atât mai mult, la ÎCCJ., să se realizeze exclusiv pe baza unor criterii obiective de profesionalism și integritate.

La evaluarea judecătorilor înscriși la concursul de promovare la ÎCCJ s-a urmărit aplicarea acestor criterii cu strictețe și obiectivitate, fără a se utiliza duble măsuri și fără a se aplica tratamente diferențiate în cazuri identice, judecătorii din cadrul CSM. analizând, pe baza propriei lor conștiințe, prestația candidaților în contextul mai larg al conduitei lor profesionale.

În consecință, consecvenți ideii că demnitatea de judecător la instanța supremă impune înalte standarde de onestitate și probitate profesională, standarde de la care nu se poate abdica în nicio situație, judecătorii din cadrul CSM au analizat cu exigență sporită criteriile prevăzute de lege și regulament, rigurozitate decurgând din înțelegerea rolului, importanței și poziției ÎCCJ în ierarhia instanțelor judecătorești.

Cele enunțate anterior sunt relevate în cadrul interviurilor înregistrate audio-video, disponibile în mod public.

De altfel, prin Hotărârea nr. 645/12 iunie 2017, Plenul CSM a validat în unanimitate rezultatele concursului de promovare la ÎCCJ pentru toate secțiile, inclusiv cea penală”.

Sursa informației

 

CSM. Comunicat privind Hotărârea nr. 727 din 15 iunie 2017 a Secției pentru judecători was last modified: iunie 20th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter