CSM a publicat Opinia Comitetului Executiv al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ) cu privire la cererea Krajowa Rada Sadownictwa (KRS) din Polonia

14 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 652

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 07 aprilie 2017, CSM a publicat Opinia Comitetului Executiv al Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ) cu privire la cererea Krajowa Rada Sadownictwa (KRS) din Polonia. RECJ a primit o cerere pentru cooperare de la Consiliul Național Judiciar al Poloniei (KRS) cu privire la două noi propuneri legislative ale Guvernului Poloniei.

În ceea ce privește cererea KRS, Comitetul Executiv al RECJ  face următoarele observații și comentarii:

1. Implicarea sistemului judiciar în Reformele ce îl privesc;
2. încetarea mandatului membrilor Consiliului;
3. Numirea membrilor Consiliului Judiciar de către Parlament;
4. Selectarea și numirea judecătorilor.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Observații concludente:

Board-ul RECJ consideră că proiectele de lege ar putea dăuna independenței sistemului judiciar din Polonia. Standardele RECJ nu sunt respectate în mai multe domenii. Aceste standarde nu sunt menite a servi intereselor sistemului judiciar. Aceste standarde pur și simplu reflectă principiile și valorile Statelor Membre ale UE care garantează o funcționare propriu-zisă a sistemelor democratice bazate pe statul de drept.

Redăm mai jos conținutul integral al documentului, astfel cum a fost furnizat de CSM.

CSM a publicat Opinia Comitetului Executiv al Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare (RECJ) cu privire la cererea Krajowa Rada Sadownictwa (KRS) din Polonia was last modified: aprilie 11th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter