Cum a fost la SmART Nonverbal – Atelier de limbajul trupului

866       0
4 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 5 (4 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Comunicarea umană se realizează într-o proporție de 93% din comunicare non-verbală, rămânând doar 7% loc comunicării verbale, cel puțin așa afirmă James Borg, autorul faimoasei cărți „Persuasiunea. Arta de a-i influența pe ceilalți”. De aceea abilitatea de a descifra limbajul trupului devine un as în mâneca oricui cunoaște tainele acestuia. Cine nu și-ar dori ca dintr-o simplă privire să își dea seama dacă interlocutorul său minte sau spune adevărul?

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Dacă pentru unii poate fi doar o pasiune, pentru studenții de la drept, viitori magistrați, avocați, executori etc., stăpânirea artei non-verbale este o necesitate.

Asociația Studenților în Drept (ASD), din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, prin intermediul departamentului Academic, a venit din nou în ajutorul studenților și a organizat sâmbătă, 26 martie, un atelier de limbajul trupului intitulat „smART NonVerbal”.

Atelierul a fost condus de trainerul specializat Vlad N. Chirilă, care pe parcursul a 8 ore a subliniat importanța și a demonstrat avantajele cunoașterii limbajului non-verbal.

Cei 50 de participanți au aflat cum pot influența o discuție, un interviu, o întâlnire în avantajul lor, prin interpretarea elementelor non-verbale transmise de interlocutorii lor, dar și cum își pot mări șansele primirii unei reacții favorabile din partea celorlalți prin controlul propriului corp.

Cei care cunosc tainele limbajului trupului sunt, de fapt, cu un pas înaintea interlocutorului lor, pentru că aceste cunoștințe dobândite îi ajută să devină, în primul rând, mai buni observatori, dar le permite, în același timp, să „citească” adevăratele intenții și stări interioare pe care ceilalți le afișează prin intermediul corpului.

Acest domeniu al comunicării non-verbale este unul foarte vast. Înțelegerea, dar mai ales aplicarea în practică a noțiunilor însușite presupune un efort constant pe o perioadă îndelungată. Cele 8 ore au reprezentat o introducere succintă în problematica acestei științe, clarificând totodată noțiunile de bază, suficiente, însă, pentru a deschide apetitul studenților curioși de la drept.

Proiectul s-a dovedit a fi un real succes, studenții declarându-se câștigați în urma participării la atelier, reacționând pozitiv mai ales la ideea de a fi cu un pas înaintea interlocutorului.

„Nu putem decât să ne bucurăm atunci când vedem satisfacția ce se citește pe chipurile participanților la finalul oricărui proiect desfășurat de ASD. Felicit întreaga echipă de organizare «smART NonVerbal» sub coordonarea lui Radu Tihon, Cosmin Chirilă și a lui Andrei Zamfir. O echipă ce a reușit să materializeze încă un proiect nou pentru asociația noastră, o echipă ce a investit efort și timp pentru bunul mers al atelierului. Bravo!” – a declarat Alexandru Stoica, Directorul Departamentului Academic, Asociația Studenților în Drept.

Cum a fost la SmART Nonverbal – Atelier de limbajul trupului was last modified: martie 31st, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter