Conferință European Conference on Financial Services - ECFS 2017

386       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] Conferința Europeană a Serviciilor Financiare – 2017 📅 19 - 20 octombrie 2017 Brașov [Cum a fost] Conferința Europeană a Serviciilor Financiare – 2017

Data 19 - 20 octombrie 2017
Locația Hotel Aro Palace

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Institutul de Studii Financiare, Universitatea „Petru Maior” și Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Tîrgu-Mureș au organizat Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services – ECFS 2017) în perioada 19-20 octombrie a.c., la Brașov.

Evenimentul, dedicat profesioniștilor din serviciile financiare, a fost susținut de Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, Asociația Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE), Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-FIN) a Autorității de Supraveghere Financiară, Asociația Centrul de Arbitraj și Mediere în Asigurări (ACAMA) din București, Baroul Mureș și Corpul Profesional al Mediatorilor din Județul Mureș.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare a cuprins șapte paneluri de discuții, divizate pe durata a două zile, fiind analizate mai multe subiecte de actualitate.

Prima zi de dezbateri a debutat cu Panelul „Protecția Datelor cu Caracter Personal pentru furnizorii de servicii financiare”, în cadrul căruia reprezentanții companiilor de asigurări, ai companiilor de intermediere a asigurărilor, ai societăților de investiții financiare și ai mediului academic au discutat aspecte practice legate de pașii necesari în asigurarea conformității cu GDPR, rolul și calificările poziției de DPO. De asemenea, subiectul GDPR a fost dezbătut din perspectiva consimțământului prelucrării datelor cu caracter personal, a obligației de informare a persoanelor îndreptățite, precum și din perspectiva regimului sancționator prevăzut de Regulamentul (UE) 2016/679. După finalizarea dezbaterilor ocazionate de acest panel, a avut loc lansarea volumului „Protecția datelor cu caracter personal”, coordonată de dr. Irina ALEXE, dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu și dr. Daniel-Mihail Șandru.

Speakerii din cadrul Panelului „Soluționarea alternativă a litigiilor financiare” au surprins principalele forme de soluționare, ținând cont de avantajele fiecăreia – conciliere, arbitraj și mediere. La finalul primei zile, Panelul „Provocări în activitatea de intermediere în asigurări”, organizat cu sprijinul PRBAR, a surprins câteva din temele actuale – propuneri concentrate de îmbunătățire a gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuințe, mecanismul de decontare directă în asigurarea RCA, proiectul PRBAR Academy, precum și Școala de Vară 2018 organizată în parteneriat cu ISF – PRBAR.

În cea de-a doua zi a Conferinței Europene a Serviciilor Financiare, în cadrul Panelului „Asigurări pentru agenții economici. Asigurarea pierderilor de profit. Asigurarea riscurilor cibernetice” au fost prezentate riscuri considerate exotice, de nișă, dar din ce în ce mai utile. În paralel, s-a desfășurat Panelul destinat emitenților de valori mobiliare, în cadrul căruia au fost menționate aspecte legate de prevenirea practicilor abuzive, precum și raportări financiare, necesare a fi întocmite de entitățile responsabile.

De asemenea, cu prilejul Panelului „Dreptul Serviciilor Financiare”, au fost aduse în discuție securitatea națională, aspecte privind negocierea contractelor, dar și educația financiară, materie care ar trebui introdusa în programa școlară încă din perioada claselor primare. Panelul „Asigurări de viață, pensii private – alternative la creșterea de salarii” a închis Conferința Europeană a Serviciilor Financiare, aducând în discuție alternative pe care angajatorii le pot oferi propriului personal pentru a crește loialitatea acestora: asigurări de sănătate și/sau pensii private.

[Cum a fost] Conferința Europeană a Serviciilor Financiare – 2017 was last modified: octombrie 27th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter