Cursul e-learning „Lupta împotriva rasismului, xenofobiei, homofobiei și transfobiei” (limba engleză)

9 iun. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 473

Despre

  • Programul „HELP in the 28”
  • Legislația europeană privind combaterea discriminării
  • Jurisprudența în acest domeniu

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

INM anunță lansarea primului curs comun Uniunea Europeana/Consiliul Europei “HELP in the 28” privind „Lupta împotriva rasismului, xenofobiei, homofobiei și transfobiei” (“Fight against racism, xenophobia and homophobia/transphobia”), desfășurat în limba engleză.

Rasismul și xenofobia reprezintă o problemă larg răspândită astăzi în Europa, mai ales în contextul radicalizării atitudinilor negative privind imigranții.

Cursul tratează într-o maniera interactivă legislația europeană privind combaterea discriminării (a Consiliului Europei și a Uniunii Europene), precum și impresionanta jurisprudență elaborată în acest domeniu de către Curtea Europeana a Drepturilor Omului și de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, alături de deciziile Comitetului European privind Drepturile Sociale.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Jurisprudența acoperă arii diverse: discriminare cu ocazia recrutării, angajării sau la locul de muncă, discriminare suferită în contextual îngrijirilor medicale, infracțiuni motivate de ură, discurs care incită la ură rasială sau la homofobie, viața privată și de familie a persoanelor aparținând comunităților LGBTI, lipsa recunoașterii legale a modificărilor de sex.

Cursul a fost elaborat în cadrul  Programului “HELP in the 28” implementat de către Consiliul Europei. Beneficind de finanțare din partea Uniunii Europene, “HELP in the 28” este cel mai mare program de formare în domeniul drepturilor fundamentale adresat judecătorilor, procurorilor și avocaților.

Cursul poate fi accesat aici.

Sursa informației

Cursul e-learning „Lupta împotriva rasismului, xenofobiei, homofobiei și transfobiei” (limba engleză) was last modified: iunie 10th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter