Curtea de Apel București susţine Memorandumul privind justiţia

16 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 341

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Luând în considerare dezbaterea publică, cu precădere în rândul magistraților, a problemelor importante care afectează sistemul judiciar, astfel cum sunt detaliate în Memorandumul privind justiția emis de asociațiile profesionale ale magistraților, la data de 15 septembrie 2016 a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel București, convocată de Colegiul de conducere al instanței.

În cadrul acestei întruniri, judecătorii Curții de Apel București au cerut imperativ:

1. Respectarea statutului judecătorilor, a independenței acestora, inclusiv prin remunerarea adecvată, prin înlăturarea inechităților și a discriminărilor și prin finanțarea corespunzătoare a instanțelor, care să conducă la asigurarea condițiilor unui act de justiție eficient și civilizat;

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

2. Preluarea atribuțiilor referitoare la gestionarea bugetului instanțelor de la Ministerul Justiției de către o altă autoritate din domeniul justiției (CSM, curți de apel);

3. Susținerea demersului asociațiilor profesionale ale magistraților de sesizare a Avocatului Poporului cu privire la neconstituționalitatea O.U.G. nr. 43/2016;

4. Inițierea și finalizarea de modificări legislative apte să consolideze independența justiției, atât cu referire la statutul judecătorului (cum sunt: regândirea normelor cu privire la răspunderea judecătorilor, a celor vizând promovarea), a unor mecanisme de responsabilizare și eficientizare a activității membrilor C.S.M., dar și norme ce vizează respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, inclusiv prin crearea unei autorități independente de interceptare.

5. Solicitarea explicită adresată Ministrului Justiției de a comunica un răspuns asumat față de problemele semnalate de întregul sistem judiciar și de a adopta măsuri concrete pentru rezolvarea acestora, atât în calitate de ordonator principal de credite pentru curțile de apel, tribunale și judecătorii, cât și în calitate de autoritate cu inițiativă legislativă;

Urmează ca, în funcție de răspunsul concret al Ministrului Justiției, judecătorii din Curtea de Apel București să decidă asupra demersurilor ce succed.

Rezultatul Adunării Generale a fost exprimat prin votul a 110 judecători din totalul de 120 de voturi valabil exprimate.

 

CONDUCĂTORUL BIROULUI DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Judecător ILEANA RUXANDRA TIRICĂ

Curtea de Apel București susține Memorandumul privind justiția was last modified: septembrie 16th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter