Conferinţă de presă Curtea de Arbitraj Comercial București de pe lângă CCIB, alternativă la soluționarea litigiilor comerciale în instanță

220       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Curtea de Arbitraj Comercial București de pe lângă CCIB, alternativă la soluționarea litigiilor comerciale în instanță 📅 29 ianuarie 2018 Bucureşti Curtea de Arbitraj Comercial București de pe lângă CCIB, alternativă la soluționarea litigiilor comerciale în instanță

Data 29 ianuarie 2018
Locația Palatul Camerei de Comerţ, strada Ion Ghica nr. 4

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea de de Arbitraj Comercial București de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) s-a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, prof. univ. dr. Victor Babiuc, președintele Curții de Arbitraj Comercial București (CACB), și vicepreședinții Curții, prof. univ. dr. Augustin Fuerea și dr. Octavian Popescu. La eveniment au participat, alături de jurnaliști, manageri, antreprenori, avocați și consilieri juridici interesați de soluționarea alternativă a litigiilor comerciale.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferinței au vizat: rolul și misiunea Curții, avantajele de care beneficiază companiile care apelează la CACB, modalitățile prin care antreprenorii pot apela la serviciile oferite de arbitrii Curții, detalii cu privire la procedura arbitrală.

„Curtea de Arbitraj Comercial București este rezultatul eforturilor Camerei bucureștene de a oferi comunității de afaceri o alternativă viabilă la rezolvarea în instanță a litigiilor comerciale. Suntem convinși că pregătirea juridică, practică și reputația de care se bucură fiecare membru din echipa de arbitri ce formează această Curte constituie cea mai bună garanție pentru calitatea prestațiilor oferite firmelor din România, în arbitraje interne și internaționale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, în deschiderea evenimentului. „Consider că lansarea acestei Curți este dovada capacității CCIB de a identifica nevoile mediului de afaceri și de a veni în întâmpinarea acestora, oferindu-le instrumentele cele mai avantajoase pentru a-și dezvolta și securiza activitatea. Camera bucureșteană, care sărbătorește în acest an 150 de ani de existență neîntreruptă, a fost și continuă să fie cel mai bun avocat al oamenilor de afaceri”, a continuat președintele Camerei bucureștene.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Dacă vă uitați la statisticile europene privind procesele comerciale, veți constata că cele mai multe se soluționează la instanțele de judecată, dar litigiile cu elemente de extraneitate se rezolvă prin arbitraj. Este o tendință care nu se regăsește în țara noastră, dar pe care sperăm să o schimbăm. Avem practicieni foarte buni, durata de soluționare a litigiului este mai redusă decât în instanță, iar datorită convențiilor internaționale, sentința arbitrală se execută mai ușor decât hotărârea judecătorească dată într-un proces cu elemente de extraneitate”, a subliniat prof. univ. dr. Victor Babiuc.

În opinia prof. univ. dr. Augustin Fuerea, „crearea Curții de Arbitraj Comercial de pe langa CCIB se înscrie într-o logică firească a unei evoluții a societății românești, în context european și internațional, a unei evoluții a raporturilor de drept comercial și pe cale de consecință și a litigiilor comerciale”.

„Arbitrajul este etapa următoare, evolutivă, a justiției, cea care servește destinatarul. Celeritatea, predictibilitatea și confidențialitatea sunt trei avantaje majore ale arbitrajului. Aveți încredere în arbitraj pentru că merită! Nu-mi imaginez o justiție a viitorului fără arbitraj, mai ales că problemele apărute sunt din ce în ce mai specializate (tehnologia informației, construcții etc.), a punctat dr. Octavian Popescu, vicepreședinte al CACB.

Curtea de Arbitraj Comercial București este o instituție permanentă de arbitraj, fără personalitate juridică, independentă în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, organizată și funcționând în conformitate cu Legea camerelor de comerț din România nr. 335/2007, cu modificările și completările ulterioare, cu Statutul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, validat de Adunarea Generală Extraordinară a Reprezentanților Camerei din 21.04.2016, cu modificările și completările ulterioare, precum și în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare.

Echipa de arbitri a CACB soluționează litigii comerciale în toate sectoarele economice: de la infrastructură, construcții, finanțare de proiecte, contracte comerciale, distribuție sau leasing de echipamente, până la servicii bancare și piețe de capital, asigurări, achiziții publice, energie, petrol și gaze naturale. Poate fi arbitru orice persoană, cetățean român sau străin, care are capacitatea deplină de exercițiu a drepturilor sale, studii juridice superioare si experiență semnificativă în relațiile civile si comerciale, interne si internaționale si o bună reputație profesională si civică.

Curtea este condusă de un colegiu alcătuit din președinte, doi vicepreședinți și doi membri. Colegiul Curții este desemnat de Colegiul de Conducere al Camerei, pe funcții, la propunerea președintelui Curții, dintre arbitrii înscriși în Lista de arbitri. Mandatul este de patru ani și poate fi reînnoit. La data lansării, Curtea de Arbitraj Comercial București cuprinde un număr de 21 de arbitri, după cum urmează: Victor Babiuc, președinte, Augustin Fuerea și Octavian Popescu, vicepreședinți, arbitri: Cocean Valentin, Dăuceanu George, Florea Mihai Valentin, Furtună Mihai, Gruia – Dufaut Dana, Gutium Eugenia, Herovanu Lucia Valentina, Iacob Iuliana, Ilie-Iordăchescu Ion, Ionescu Ioan, Jecu Silviu Alexandru, Marina Cosmin Gabriel, Miclescu Adrian Horia, Mihalache Cătălin, Sabău Dorin Silviu, Stângu Lucian, Uglean Gheorghe, Zugrăvescu Păstorel.

Curtea de Arbitraj Comercial București de pe lângă CCIB, alternativă la soluționarea litigiilor comerciale în instanță was last modified: ianuarie 30th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter