O nouă instanță supranațională – Curtea Unică în Materie de Brevete

7 iun. 2016
1 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1015

Despre

  • Competență extinsă și exclusivă cu privire la încălcările și validitatea brevetelor europene și brevetelor europene cu efect unitar
  • Recrutarea judecătorilor
  • Termen-limită: 4 iulie 2016

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Unică în Materie de Brevete va fi o nouă instanță supranațională, specializată în soluționarea litigiilor în materia brevetelor. Aceasta a fost creată prin Acordul privind Curtea Unică în Materie de Brevete, semnat de 25 state membre ale Uniunii Europene, a anunțat Ministerul Justiției.

Curtea Unică în Materie de Brevete va avea o competență extinsă și exclusivă cu privire la încălcările și validitatea brevetelor europene și brevetelor europene cu efect unitar.

Curtea Unică în Materie de Brevete va fi alcătuită dintr-un Tribunal de Primă Instanță, o Curte de Apel și o Grefă. Tribunalul de Primă Instanță va cuprinde o divizie centrală cu sediul la Paris și secții la Londra și Munchen, precum și divizii regionale și divizii locale, localizate în statele membre contractante. Curtea de Apel va avea sediul la Luxemburg.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Operaționalizarea noii instanțe este preconizată pentru începutul anului 2017. Se estimează că aceasta va deveni în scurt timp o instanță de o importanță deosebită la nivel internațional, cu un număr de cauze înregistrând o creștere accelerată.

Recrutarea judecătorilor Curții, calificați din punct de vedere juridic și, respectiv, din punct de vedere tehnic (Tribunalul de Primă Instanță și Curtea de Apel), a fost lansată prin publicarea anunțurilor pentru depunerea candidaturilor pe această pagină de internet .

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 4 iulie 2016.

Textul acordului privind Curtea unică în materie de brevete poate fi accesat aici.


* Candidaturile se vor depune ținând seama de prevederile legislației naționale ce reglementează regimul incompatibilităților și interdicțiilor specifice fiecărei profesii.

** România nu a ratificat Acordul privind Curtea unică în materie de brevete până la acest moment.

O nouă instanță supranațională – Curtea Unică în Materie de Brevete was last modified: iunie 6th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter