Dan Lupașcu: Codul de procedură civilă. Ediție tipărită pe hârtie albă. Roxana Stanciu: Legea nr. 165/2013. Eugen Hurubă: Conferința Internațională – Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective

22 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 235

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dan Lupașcu: Codul de procedură civilă. Ediție tipărită pe hartie albă

Dan Lupașcu: Codul de procedură civilă. Ediție tipărită pe hartie albă

Dan Lupașcu: Codul de procedură civilă. Ediție tipărită pe hartie albă

Ediția 2/2017, tipărită pe hârtie albă de calitate superioară, îngrijită de prof. univ. dr. Dan Lupașcu, conține textul Codului de procedura civilă (Legea nr. 134/2010), republicat în M. Of. nr. 247 din 10 aprilie 2015, actualizat la dată de 4 septembrie 2017, completat cu dispoziții conexe, tranzitorii și de aplicare, necesare unei depline înțelegeri a acestora.

Prin L. nr. 17/2017 privind aprobarea O.U.G. nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civilă, precum și a unor acte normative conexe au fost modificate art. 534, 613, 615, 641, 651, 652, 666, 719, 782, 889 și denumirea Secțiunii a II-a a Cap. IV, Titlul III, Cartea a V-a din Cod.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De asemenea, volumul include Dec. ICCJ (Complet DCD) nr. 34/2017 referitoare la interpretarea și aplicarea art. 182 și art. 183 NCPC.

Indexul plasat la finalul Codului facilitează utilizarea acestuia, indicând sediul materiei pentru diverse instituții importante în domeniul procedurii civile și asigurând o căutare rapidă a cuvintelor-cheie corespunzătoare.

De asemenea, cititorul va regăsi în prezentul volum O.U.G. nr. 95/2016 pentru prorogarea unor termene, precum și pentru instituirea unor măsuri necesare pregătirii punerii în aplicare a unor dispoziții din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă și Ordinul ministrului justiției nr. 359/C/2013 pentru aprobarea formularelor utilizate în procedură cu privire la cererile de valoare redusă prevăzută de art. 1.025-1.032 [art. 1.026-1.033, după rep. 2015] din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civilă.

Lucrarea Codul de procedura civilă. Legislație consolidată și index: 4 septembrie 2017 este destinată nu doar practicienilor și studenților, ci și teoreticienilor interesați de acest domeniu.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

 

Roxana Stanciu: Legea nr. 165/2013

Roxana Stanciu: Legea nr. 165/2013

Roxana Stanciu: Legea nr. 165/2013

Că răspuns la lipsa de eficiență a sistemului de restituire a proprietăților și la necesitatea accelerării și finalizării procesului de restituire a unor imobile preluate abuziv în perioada regimului comunist în România a apărut Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România Lucrarea Legea nr. 165/2013. Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv își propune să sintetizeze practica judiciară a Secțiilor a III-a și a IV-a a Curții de Apel București, investită cu competența soluționării acțiunilor speciale introduse prin Legea nr. 165/2013, ca instanța de control judiciar. Primul volum al lucrării urmărește practica în dosarele înregistrate de la intrarea în vigoare a legii (mai 2013) până în februarie 2015 inclusiv, cauzele înregistrate după această dată urmând să facă obiectul unui al doilea volum.

Pentru a permite publicarea a cât mai multe exemple de practică, hotărârile din lucrarea de față cuprind numai considerentele și soluțiile instanței de fond și pe cele ale instanței de apel, fără a mai fi redate cererile și susținerile părților. Cele 125 de spețe sunt împărțite în cinci capitole, prin raportare la principalele dispoziții procedurale ale legii: aspecte generale, art. 17 – competențele entităților implicate în procedură, art. 21 – evaluarea despăgubirilor, art. 41 – situațiile tranzitorii, art. 34 – termenele de exercitare a acțiunilor instituite de legea specială.

Legea nr. 165/2013. Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv se adresează avocaților implicați în acest domeniu, judecătorilor care doresc să cunoască orientarea jurisprudențială, precum și tuturor celor interesați sau afectați de dispozițiile acestei legi.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

 

Eugen Hurubă: Conferința Internațională – Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective

Eugen Hurubă: Conferința Internațională - Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective

Eugen Hurubă: Conferința Internațională – Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective

Lucrarea intitulată „Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective” reunește articolele prezentate în cadrul evenimentului organizat de Camera Executorilor Judecătorești Tîrgu Mureș, Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, Centrul de Cercetare pentru Drept și Științe Umaniste, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, de la Tîrgu Mureș. Autorii au evidențiat prin intermediul studiilor prezentate atât aspecte teoretice, cât și practice cu privire la procesul civil și procedura executării silite, având în vedere prevederile noului Cod de procedură civilă.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Dan Lupașcu: Codul de procedură civilă. Ediție tipărită pe hârtie albă. Roxana Stanciu: Legea nr. 165/2013. Eugen Hurubă: Conferința Internațională – Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective was last modified: septembrie 21st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter