Decizia ÎCCJ (Complet DCD/C) nr. 9/2016 (comunicat ÎCCJ): Dispoziţiile art. 84 („Reprezentarea convenţională a persoanelor juridice”) alin. (1) din Codul de procedură civilă

5 apr. 2016
3 voturi, medie: 4,67 din 53 voturi, medie: 4,67 din 53 voturi, medie: 4,67 din 53 voturi, medie: 4,67 din 53 voturi, medie: 4,67 din 5 (3 votes, average: 4,67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 7.522

Despre

  • Decizia ÎCCJ (Complet DCD/C) nr. 9/2016 (comunicat ÎCCJ)
  • Cod procedura civila. Art. 84 alin. (1)

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Decizia ÎCCJComplet ÎCCJActul normativArticolSumar
Decizia nr. 9/2016Complet DCD/CCodul de procedură civilăArt. 84 alin. (1)Cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

 

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul ÎCCJ (www.scj.ro), în ședința din 4 aprilie 2016, Înalta Curte s-a reunit pentru a dezbate cu privire la:

– interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Obiectul deciziei ÎCCJ
 
Art. 84 („Reprezentarea convențională a persoanelor juridice”) alin. (1) din Codul de procedură civilă

Persoanele juridice pot fi reprezentate convențional în fața instanțelor de judecată numai prin consilier juridic sau avocat, în condițiile legii”.

Decizia ÎCCJ (Complet DCD/C) nr. 9/2016
 
Prin Decizia nr. 9/2016 (Complet DCD/C) a admis sesizarea formulată de Tribunalul Brașov – Secția I civilă, în Dosarul nr. 21531/197/2015, privind pronunțarea unei hotărâri prealabile și, în consecință, a stabilit că:

În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

 
Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul ÎCCJ (www.scj.ro).
* Din motive de ordin tehnic, ce țin de http://wwww.scj.ro, este posibil ca sursa comunicatului să nu poată fi accesată.

Decizia ÎCCJ (Complet DCD/C) nr. 9/2016 (comunicat ÎCCJ): Dispozițiile art. 84 („Reprezentarea convențională a persoanelor juridice”) alin. (1) din Codul de procedură civilă was last modified: mai 9th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter