Decizii ale Curții Constituționale pronunțate în luna iulie

7 aug. 2015
2 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 5 (2 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1266
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Decizia CCRActul normativArticolSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 14 iulieCodul de procedură penalăArt. 431 alin. (1)Soluția legislativă potrivit căreia admisibilitatea în principiu a contestației în anulare se examinează de către instanță „fără citarea părților” este neconstituțională
D.C.C. pronunțată în ședința din 16 iulieCodul de procedură penalăArt. 3 alin. (3) teza a II-aSoluția legislativă conform căreia exercitarea funcției de verificare a legalității netrimiterii în judecată este compatibilă cu exercitarea funcției de judecată este neconstituțională
D.C.C. pronunțată în ședința din 16 iulieCodul de procedură penalăArt. 223 alin. (2)Sintagma „o infracțiune de trafic de stupefiante” din cuprinsul dispozițiilor art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală este neconstituțională

 

 

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Potrivit comunicatelor de presă publicate pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro), în luna iulie a.c. au fost admise mai multe excepții de neconstituționalitate.

Vă prezentăm, în continuare, dispozitivul respectivelor decizii:

D.C.C. pronunțată în ședința din 14 iulie

Prin Decizia pronunțată în ședința din 14 iulie 2015, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală și a constatat că soluția legislativă potrivit căreia admisibilitatea în principiu a contestației în anulare se examinează de către instanță „fără citarea părților” este neconstituțională.

👍Vezi și: Neconstituționalitate: Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 16 iulie
Prin Decizia pronunțată în ședința din 16 iulie, Curtea, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că soluția legislativă prevăzută de art. 3 alin. (3) teza a II-a, conform căreia exercitarea funcției de verificare a legalității netrimiterii în judecată este compatibilă cu exercitarea funcției de judecată, este neconstituțională.

👍Vezi și: Neconstituționalitate: Art. 3 (Separarea funcțiilor judiciare) alin. (3) teza a II-a Cod procedură penală

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 16 iulie
Prin Decizia pronunțată în ședința din 16 iulie 2015, Curtea, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „o infracțiune de trafic de stupefiante” din cuprinsul dispozițiilor art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală este neconstituțională.

👍Vezi și: Neconstituționalitate: Art. 223 (Condițiile și cazurile de aplicare a măsurii arestării preventive) alin. (2) Cod procedură penală. Arest preventiv pentru infracțiunea de trafic de stupefiante

 

Pentru a vedea respectivele comunicate de presă vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Decizii ale Curții Constituționale pronunțate în luna iulie was last modified: august 7th, 2015 by Redacția ProLege

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter