Declarația ministrului justiției la lucrările Consiliului UNBR

7 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 584

Despre

  • Creșterea încrederii cetățenilor în actul de justiție
  • Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni Avizul nr. 16 privind relațiile dintre judecători și avocați
  • Beneficiul cetățenilor

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Justiției a publicat declarația ministrului Robert Cazanciuc, susținută în cadrul deschiderii lucrărilor UNBR desfășurate la Eforie Nord în data de 5 septembrie 2015.

Vă prezentăm, în continuare, declarația ministrului justiției, Robert Cazanciuc:

Cooperarea permanentă cu instituțiile din cadrul sistemului de justiție, dar și cu profesiile ‎juridice, reprezintă, pentru Ministerul Justiției, o prioritate în încercarea de a ne atinge unul din obiectivele fundamentate fixate la preluarea mandatului: creșterea încrederii cetățenilor în actul de justiție. Profesia de avocat are un rol important în actul de justiție, fiind în permanentă legătură cu problemele justițiabililor.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Prin dialogul constant am reușit să identificam cele mai bune soluții atât pentru îmbunatățirea cadrului legislativ, dar și pentru rezolvarea problemelor pe care, inevitabil, le presupune activitatea zilnică a instanțelor, astfel încât să oferim justițiabililor procese cât mai rapide și costuri cât mai reduse.

Există rezultate foarte bune ale proiectului privind aplicarea Avizului nr. 16 privind relațiile dintre judecători și avocați ‎în vederea asigurării calității și eficientei justiției al Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, iar noi trebuie să găsim modalități de a aplica și în România astfel de programe.

Evident, există situații în care punctele noastre de vedere sunt diferite, dar singura cale prin care putem să progresăm este cea a cooperării și a ajungerii la o soluție de compromis pentru ca interesul comun al tuturor instituțiilor și profesiilor din sistemul judiciar este să avem reglementari clare și predictibile care să fie în beneficiul cetățenilor”.

Consultați sursa informațiilor, comunicatul de presă publicat de Ministerul Justiției (www.just.ro).

Declarația ministrului justiției la lucrările Consiliului UNBR was last modified: septembrie 7th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter