[Propunerea CSM] Depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al ÎCCJ

9 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 906

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În ședința din 8 septembrie 2016, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de numire în funcții de conducere la instanța supremă, Secția pentru judecători a CSM a hotărât, cu unanimitate de voturi, înaintarea către Președintele României a propunerii de numire a doamnei judecător Iulia Cristina Tarcea (proiectul managerial) în funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Doamna jud. Iulia Cristina Tarcea este vicepreședinte ÎCCJ, delegată președinte ÎCCJ. Consultați CV domniei sale și formarea și traseul profesional.

Potrivit dispozițiilor art. 53 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție este numit de către Președintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au funcționat la această instanță cel puțin 2 ani.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Numirea se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alin. (3) al aceluiași text de lege.

Sursa informației


Începând cu data de 13 iulie 2016 se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, a anunțat Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit legii, își pot depune candidaturile judecătorii ÎCCJ care au funcționat la această instanță cel puțin 2 ani,  la Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători a CSM a stabilit, prin Hotărârea nr. 685/2016, calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a funcției de președinte al Înaltei Curți, astfel:

13 iulie 2016 – publicarea pe pagina de internet a CSM și a instanței supreme a anunțului privind declanșarea procedurii de depunere de candidaturi pentru funcția de președinte al ÎCCJ;

13 iulie 16 august 2016 – depunerea candidaturilor la CSM;

17 august 2 septembrie 2016 – verificarea, de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, dacă judecătorii care și-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea și comunicarea rezultatului verificării;

– 22 august 2016 – publicarea pe site-ul CSM a proiectelor de candidatură;

17 august – 2 septembrie 2016 – verificarea. de către Direcția resurse umane și organizare, a înscrisurilor depuse la dosarele de candidatură și solicitarea completării acestora, după caz:

2 6 septembrie 2016 – elaborarea Notei Direcției resurse umane și organizare de prezentare a candidaturilor și a documentelor atașate în susținerea acestora;

8 – 9 septembrie 2016 – analizarea candidaturilor de către Secția pentru judecători a CSM și formularea propunerilor de numire în funcția de președinte al ÎCCJ.

În conformitate cu prevederile art. 53 raportat la art. 48 alin. (10)-(11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep. cu modif. și compl. ult., candidatura cuprinde, în esență, următoarele:

– manifestarea expresă de voință a candidatului de a participa la procedura stabilită de lege pentru ocuparea unei funcții de conducere;

– declarațiile prevăzute în art. 48 alin. (10)-(11) din respectiva lege, din care să rezulte dacă judecătorul a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau a colaborat cu acestea, precum și dacă are un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și impai1ialitate a atribuțiilor prevăzute de lege.

La candidatură se atașează și următoarele categorii de documente:

  • proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează;
  • curriculum vitae;
  • înscrisuri și alte documente pe care candidatul le consideră relevante în susținerea candidaturii (diplome. ce1iificate. atestate. date privind activitatea didactică și de cercetare științifică. cu referiri la lucrările elaborate și publicate, etc.).

Sursa informației

[Propunerea CSM] Depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al ÎCCJ was last modified: septembrie 9th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter