Deţinuţii încarceraţi în condiţii inumane vor avea pedeapsa redusă, potrivit unui amendament adoptat de Comisia juridică

25 apr. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1982

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deputații din Comisia juridică au adoptat, ieri, un amendament la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, informează Digi24.

Amendamentul prevede că deținuții încarcerați în condiții inumane beneficiază de șase zile reduse din pedeapsă la 30 de zile de detenție în condiții necorespunzătoare, scrie HotNews.

„Condițiile necorespunzatoare” de încarcerare sunt considerate următoarele potrivit Gandul.info:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
  • cazarea într-un spațiu mai mic sau egal cu 4mp/deținut;
  • lipsa accesului la activități în aer liber,lipsa accesului la lumina naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilatie; lipsa temperaturii adecvate a camerei;
  • lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază precum și a cerințelor de igienă;
  • existenta infiltrațiilor umezelii mucegaiului în pereții camerelor de detenție.

Decizia de a le reduce din pedeapsă deținuților încarcerați în spații nepotrivite  este o măsură de compensare pentru deținuți, dar vizează și degrevarea penitenciarelor. Astfel, compensarea se acordă din oficiu, nefiind condiționată de formularea unei cereri de către persoana deținută, ea urmând să se aplice și pentru arestul preventiv. Această prevedere ar urma să se calculeze pentru deținuții care se află în astfel de condiții necorespunzătoare de detenție, începând cu data de 24 iulie 2012. Nu vor beneficia de ea deținuții aflați în spitalele penitenciarelor, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

👍VEZI ȘI: Pedepse reduse pentru deținuți – Proiect de lege

Deținuții încarcerați în condiții inumane vor avea pedeapsa redusă, potrivit unui amendament adoptat de Comisia juridică was last modified: aprilie 25th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter