Dezbatere publică privind stabilirea ţinutei vestimentare a magistraţilor şi grefierilor de la curţile de apel

4 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 748

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Justiției supune dezbaterii publice, proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 725/1993 privind stabilirea ținutei vestimentare a magistraților și grefierilor de la curțile de apel, tribunale, judecătorii, de la parchetele de pe lângă instanțele civile, precum și a grefierilor civili de la instanțele militare, în ședințele de judecată, republicată, însoțit de Nota de Fundamentare.

Proiectul de hotărâre prevede următoarele:

Art. I – Hotărârea Guvernului nr.725/1993 privind stabilirea ținutei vestimentare a magistraților și grefierilor de la curțile de apel, tribunale, judecătorii, de la parchetele de pe lângă instanțele civile, precum și a grefierilor civili de la instanțele militare, în ședințele de judecată, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 10 din 27 ianuarie 2007, se modifică după cum urmează:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

“În ședințele de judecată, judecătorii și grefierii de la curțile de apel, tribunale și judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă instanțele civile, precum și personalul de specialitate juridică asimiliat judecătorilor și procurorilor, au obligația de a purta ținuta vestimentară stabilită prin prezenta hotărâre.”

2. Alineatul (1) al articolului 2 va avea următorul cuprins:

“(1)Ținuta vestimentară pentru judecătorii, procurorii, personalul de specialitate juridică asimiliat judecătorilor și procurorilor și grefierii de la instanțele civile se compune din: robă, bavetă și insignă.”

3. Alineatul (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

“(1) Roba purtată de judecători,  procurori și personalul de specialitate juridică asimiliat judecătorilor și procurorilor este confecționată din stofă de culoare neagră; croiala este largă – model raglan închis la gât – cu guler gen tunică, îngust; mânecile sunt largi; lungimea robei este până la 5-10 cm sub genunchi; în partea din față, începând de la umăr până la poale, are două garnituri paralele din mătase neagră, cu lățimea de 8 cm; mânecile au aceleași garnituri. Roba se încheie cu nasturi neaparenți.”

4. Alineatele (1) și (3) ale articolului 4 vor avea următorul cuprins:

„(1) Judecătorii, procurorii, personalul de specialitate juridică asimiliat judecătorilor și procurorilor și grefierii poartă bavetă din mătase plisată, de formă trapezoidală, având baza mare de 12 cm, baza mică de 6 cm și înălțimea de 25 cm. Se prinde la baza gulerului cu capse neaparente.

(3) Baveta purtată de procurorii și personalul de specialitate juridică asimiliat judecătorilor și procurorilor de la toate parchetele este de culoare albă.”

5. Alineatul (3) al articolului 5 va avea următorul cuprins:

„(3) Insigna purtată de procurori și personalul de specialitate juridică asimiliat judecătorilor și procurorilor are forma de scut, cu lățimea de 4,5 cm și înălțimea de 5,8 cm. Este compusă dintr-o semicunună aurie de lauri, în mijlocul căreia se află balanța cu două talere, sprijinită de o spadă, și Constituția pe care sunt înscrise cuvintele “JUS” și “LEX”; în partea de sus se află tricolorul. Fondul insignei are culoarea albastru deschis.”

Art. II – Dispozițiile art.6-11 din Hotărârea Guvernului nr. 725/1993, republicată, se aplică în mod corespunzător și personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor.


Consultați și:

Proiect de hotărâre | Nota de fundamentare

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail [email protected].

Sursa informației

Dezbatere publică privind stabilirea ținutei vestimentare a magistraților și grefierilor de la curțile de apel was last modified: iulie 4th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter