Dezbatere publică Dezbatere publică privind proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse

1461       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 ianuarie 2017: Declarații din cadrul dezbaterii publice privind proiectele de modificare NCP și NCPP și pentru grațierea unor pedepse

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat la sfârșitul dezbaterii că nu a luat încă o decizie dacă proiectele privind grațierea și modificarea codurilor penale vor fi adoptate prin O.U.G., prin asumarea răspunderii guvernului sau prin lege promovată în Parlament și a promis ca va „ține cont de observațiile” făcute în cadrul dezbaterii de luni și că „prevederile neclare cu siguranța vor fi eliminate”.

De asemenea, ministrul justiției a făcut precizarea că de proiectul privind grațierea nu vor beneficia violatorii, criminalii, cei acuzați de fapte de corupție și nici recidiviștii, iar condiția pusă pentru grațiere este legată de recuperarea prejudiciilor.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Privind proiectul de ordonanță privind modificarea codurilor penale, ministrul justiției a spus că, săptămâna trecută, Curtea Constituțională a decis că încă șase articole din codurile penale sunt neconstituționale, iar în aceste condiții se impun noi modificări.

Președintele României, Klaus Iohannis, a scris pe pagina sa de facebook: „Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă”.

Vom veni în fața Guvernului cu niște acte coerente care să răspundă consultării publice”, a spus ministrul justiției, întrebat despre solicitarea adresată Guvernului de către președintele Iohannis, de a abandona demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale.


Update 30 ianuarie 2017: Transmisie live

Dezbaterea a fost transmisă live prin intermediul site-ului www.privesc.eu.

Vă prezentăm un segment al respectivei dezbateri:


Update 30 ianuarie 2017: Detalii organizatorice 

Precizăm faptul că persoanele care au solicitat în perioada 26 – 27 ianuarie a.c. să participe la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiției în data de 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse, sunt așteptate începând cu ora 09:30 la intrarea B, aflată pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, București.

Dezbaterea va fi urmată de o declarație de presă susținută de conducerea Ministerului Justiției.

Sursa informație 


27 ianuarie 2017: Dezbatere publică privind proiectul de O.U.G. pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și proiectul de O.U.G. privind grațierea unor pedepse (termen-limită: 27 ianuarie 2017)

În data de 30 ianuarie 2017, între orele 10.00-12.00, Ministerul Justiției organizează o dezbatere cu privire la:
proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală;
proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse.

Dezbaterea este organizată în temeiul art.7 alin.(9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată.

Desfășurarea dezbaterii:
– Înscrierea participanților se face prin transmiterea unui mesaj în acest sens la adresa: [email protected] până la data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00. În cazul asociațiilor legal constituite, numărul participanților este de două persoane/asociație. Având în vedere capacitatea sălii, înscrierile urmează a fi confirmate.
– Observațiile și propunerile cu privire la proiectele care fac obiectul dezbaterii pot fi transmise pe adresa: [email protected]
– Timpul alocat fiecărei intervenții este de 3 minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual.
– Dezbaterea va avea loc la sediul Ministerului Justiției, Sala de consiliu, etajul I, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.

Sursa informației

Declarații din cadrul dezbaterii publice privind proiectele de modificare NCP și NCPP și pentru grațierea unor pedepse was last modified: ianuarie 30th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter