Din seria de evenimente prilejuite de aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea editurii Universul Juridic. Lansarea cărţilor „Rolul judecătorului în procesul civil” şi „Competenţa instanţelor judecătoreşti în dreptul procesual civil român şi german”

1985       0
3 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 5 (3 votes, average: 2,33 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Facultatea de Drept a Universității din București și Editura Universul Juridic au organizat vineri, 19 februarie, începând cu ora 12.30, în Amfiteatrul II, evenimentul de lansare a cărților „Rolul judecătorului în procesul civil (autori: Andrea-Annamaria Chiș, Gheorghe-Liviu Zidaru) și Competența instanțelor judecătorești în dreptul procesual civil român și german” (autor: Gheorghe-Liviu Zidaru).

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Studenți, doctoranzi, magistrați, avocați și prieteni ai autorilor au venit la Amfiteatrul II al Facultății de Drept din București în așteptarea unor oaspeți speciali: prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu, prof. univ. dr. Evelina Oprina și conf. univ. dr. Traian Briciu, care, alături de autorii cărților, jud. Andrea-Annamaria Chiș și jud. Gheorghe-Liviu Zidaru, au alcătuit prezidiul acestui eveniment deosebit.

În deschiderea conferinței, jud. dr. Gheorghe-Liviu Zidaru a mulțumit invitaților și publicului pentru participare, oferind cuvântul maestrului său, prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu. În aplauzele sălii, prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu a felicitat autorii și a vorbit mai întâi despre necesitatea și importanța primei cărți lansate – Rolul judecătorului în procesul civil, subliniind marele avantaj pe care l-au avut autorii, acela de a avea o dublă calitate de practicieni, fiind judecători, dar și de teoreticieni. Referindu-se la cea de-a doua carte lansată în cadrul evenimentului, Competența instanțelor judecătorești în dreptul procesual civil român și german, prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu a menționat că aceasta are la bază teza de doctorat a autorului, jud. Gheorghe-Liviu Zidaru, menționând efortul pe care autorul l-a făcut pentru a actualiza legislativ și a sintetiza conținutul lucrării.

Doamna prof. univ. dr. Evelina Oprina, care, totodată, este și coordonatoarea colecției Noul Cod de procedură civilă, colecție din care face parte cartea „Rolul judecătorului în procesul civil”, a subliniat că lucrarea are o abordare unitară, având numeroase aprecieri pozitive legate de forma și conținutul acesteia.

Domnul conf. univ. dr. Traian Briciu a remarcat faptul că, deși cartea are ca autori doi judecători, se dovedește a fi extrem de utilă și avocaților. “Lucrarea reprezintă o contribuție semnificativă în problematica procesului civil” – a apreciat conf. univ. dr. Traian Briciu.

Finalul a aparținut autorilor, judecătorii Andrea-Annamaria Chiș și Gheorghe-Liviu Zidaru. Doamna judecător Andrea-Annamaria Chiș a vorbit despre povestea apariției acestei cărți, despre cum doi oameni pasionați de profesia lor s-au întâlnit inițial într-o discuție on-line pe teme profesionale și cum într-o zi a apărut acest proiect, al domnului Gheorghe-Liviu Zidaru cu editura Universul Juridic, de care a fost foarte încântată și la care a aderat, pornind în scrierea acestei cărți, cu propriile idei, cu experiența sa.

Autoarea a arătat cu bucurie că azi nu mai recunoaște paragrafele domniei sale din carte, stilurile celor doi autori îmbinându-se în mod fericit într-un tot unitar. Judecătorul Gheorghe-Liviu Zidaru a apreciat contribuția colegei sale de la Cluj subliniind și importanța experienței profesionale a acesteia, care se reflectă în conținutul lucrării.

Autorii au mulțumit editurii Universul Juridic pentru acest proiect editorial, care a văzut lumina tiparului, invitând publicul la lectură. După conferință, autorii au acordat autografe. Publicul a beneficiat de un stand de carte al Editurii Universul Juridic, unde au fost expuse cărțile lansate, precum și alte apariții editoriale ale autorilor prezenți la eveniment.

Cartea Rolul judecătorului în procesul civil va fi lansată și la Cluj, vineri, 26 februarie, la ora 12.00, evenimentul urmând să aibă loc la Facultatea de Drept a Universității “Babeș Bolyai”, Amfiteatrul “Traian Pop”, de la parterul facultății. Astfel, publicul din Cluj și din Ardeal va avea posibilitatea să-i întâlnească pe autori, să discute despre carte și să primească autografe.

Această serie de evenimente de la București și Cluj se încadrează într-un program mai vast al Editurii Universul Juridic de promovare a autorilor și conținutului editorial, în an aniversar: se împlinesc 15 ani de la înființarea editurii.

Înregistrarea video a evenimentului de lansare de la București o veți putea urmări în curând, integral, pe portalul Universul Juridic și pe canalul de youtube UJTv.

Din seria de evenimente prilejuite de aniversarea a 15 ani de la înființarea editurii Universul Juridic. Lansarea cărților „Rolul judecătorului în procesul civil” și „Competența instanțelor judecătorești în dreptul procesual civil român și german” was last modified: februarie 22nd, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter