Direcția Generală Anticorupție. Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea şi combaterea fraudei, corupţiei şi a infracţiunilor conexe în sud-estul Europei

14 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 558

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 10 aprilie 2017, DGA a făcut unele precizări cu privire la întâlnirea bilaterală între ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție și o delegație a Serviciului Național de Protecție din Ministerul de Interne din Ungaria.

Astfel, DGA a anunțat că a întreprins o serie de activități în cadrul Proiectului OLAF/2016/D1/063 – Îmbunătățirea cooperării transfrontaliere  pentru prevenirea și combaterea fraudei, corupției și a infracțiunilor conexe în sud-estul Europei, finanțat prin Programul HERCULE III în domeniul Instruire Antifraudă.

Aceste activități au avut loc la sediul Direcției Generale Anticorupție.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În perioada 10-12 aprilie 2017, o delegatie a Serviciului Național de Protecție din Ministerul de Interne din Ungaria a avut mai multe runde de întâlniri cu ofițeri ai DGA în scopul promovării schimbului de experiență și bune practici în lupta anticorupție și a infracțiunilor conexe care afectează interesele financiare ale Uniunii, inclusiv combaterea contrabandei cu țigări, precum și cu privire la evaluarea riscurilor în scopuri investigative, exemplificate prin studii de caz.

Timp de trei zile, ofițerii DGA, atât din zona de prevenire, cât și de combatere a corupției, și-au prezentat experiența de activitate din aria de competență. Întâlnirea având un caracter interactiv, de dialog, ofițerii ungari arătându-și interesul în obținerea cât mai multor detalii pe care să le poată valorifica în activitatea proprie ca model de bune practici. Activitățile de  au fost deschise cu o întâlnire a conducerii DGA și a membrilor echipei de proiect cu ofițerii ungari.

Proiectul OLAF/2016/D1/063 – Îmbunătățirea cooperării transfrontaliere  pentru prevenirea și combaterea fraudei, corupției și a infracțiunilor conexe în sud-estul Europei are drept obiectiv principal stimularea, sprijinirea și dezvoltarea cooperării transfrontaliere în lupta împotriva fraudei și corupției care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, inclusiv combaterea contrabandei cu țigări, prin schimb de experiență și bune practici între autoritățile anticorupție ale țărilor vecine din sud – estul Europei, și diseminarea de cunoștințe, în special cu privire la o mai bună identificare a riscurilor în scopuri investigative. Un alt obiectiv al proiectului este reprezentat de crearea unei rețele comune de lucru între România, Bulgaria, Ungaria și Ucraina, în vederea facilitării schimbului de informații, experiență și bune practici în lupta împotriva fraudei și corupției. Totodată, prin intermediul activităților din proiect se are în vedere dezvoltarea de metode comune de lucru pentru prevenirea fraudei și corupției și promovarea unei mai bune diseminări a acestor metode în sud – estul Europei.

Sursa foto: pagina de Facebook a DGA

Direcția Generală Anticorupție. Îmbunătățirea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea și combaterea fraudei, corupției și a infracțiunilor conexe în sud-estul Europei was last modified: aprilie 10th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter