Discursul domnului Bogdan Dumitrache de prezentare a Premiului „Matei Barbu Cantacuzino – Opera Omnia” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016”

20 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 236

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Doamnelor și domnilor,

Dacă acordarea premiilor și gândirea pe care o au comisiile țin de o procedură judiciară și fără îndoială că e o procedură contencioasă – nu? – pentru că este o dispută, este o întrecere, chiar dacă e o procedură fără citarea părților; părțile nici nu știu că fac, prin lucrările lor, obiectul unei asemenea proceduri și procedura prealabilă a fost premiul „Octavian Căpățână”, fondul „Henri Capitant” și apelul „Traian Ionașcu”… Am ajuns la recurs.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Recurs care, să ne amintim cu toții, până în vara acestui an era o cale chiar extraordinară de atac, decizia Curții Constituționale din vară a făcut ca și recursul să fie o cale de atac obișnuită, cu care să ne putem întâlnim liniștiți, oricând și oriunde.

Suntem la nivelul, deci, al unei instanțe, cea mai înaltă instanță – instanța de recurs – și nu vreau să anticipez, spun doar, la limita antepronunțării – că antepronunțarea e o chestiune de care cu toții ne ferim, nu neapărat doar juriștii – că există o legătură foarte intensă între adjudecatarul premiului „Matei Barbu Cantacuzino” de anul trecut și cel care urmează să fie anunțat câștigător în acest an.

Formator la Institutul Național al Magistraturii
Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache

Discursul domnului Bogdan Dumitrache de prezentare a Premiului „Matei Barbu Cantacuzino – Opera Omnia” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016” was last modified: decembrie 20th, 2017 by Bogdan Dumitrache

Recomandări

Despre autor:

Bogdan Dumitrache

Bogdan Dumitrache

Este executor judecătoresc și formator la INM. A făcut parte din Comisia de redactare a Proiectului Noului Cod civil (Legea nr. 287/2009), din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod civil (Legea nr. 71/2011) și din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de Procedură civilă (Legea nr. 76/2012).
A mai scris:

Abonează-te la newsletter