Discursul ministrului justiției, dna Raluca Prună, în cadrul evenimentului de lansare a volumelor „Noul Cod de procedură civilă comentat şi adnotat”. Vol. I şi II

5 oct. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 900
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnule decan, domnilor profesori, d-le senator, d-le președinte, doamnelor și domnilor,

Este, pentru mine, și emoționant, și onorant, să mă aflu astăzi aici, la lansarea acestui al doilea volum al Codului de procedură civilă comentat și adnotat. Am urmărit de departe toate lucrările care au premers adoptării acestui Cod, la 150 de ani de când s-a edictat vechiul Cod și cred că acest Cod răspunde unor cerințe pentru o justiție modernă, pentru un act de justiție care să răspundă așteptărilor de societate în secolul XXI.

N-am să vorbesc mult; sunt cea mai puțin în măsură să vorbesc despre această lucrare. Am să spun numai că îmi face plăcere să văd mulți dintre autori aici și cred că greutatea, dacă-mi dați voie, a acestei comisii de autori ai codului face ca această lucrare, care este o lucrare – așa cum am spus în spațiul public – de arhitectură juridică impresionantă, să trebuiască să fie primită pe măsura greutății sale de către corpul de magistrați, de avocați, de experți care contribuie la înfăptuirea actului de justiție în România. Și să fie poate mai puțin atacat, mai puțin supus unor cerințe uneori nu foarte bine sau deloc argumentate de a abroga anumite dispoziții din acest cod.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Acestea fiind spuse, sigur că noi, la Ministerul Justiției, suntem în situația în care discuțiile nemijlocite pe care le avem în primul rând cu judecătorii, din cauza faptului că avem o problemă de infrastructură judiciară, așa cum bine știți, care este o problemă veche, recurentă și care nu se poate rezolva într-un termen scurt. Există o tentație ca anumite dispoziții ale acestui Cod de procedură civilă – și am să numesc una, cea privind camerele de consiliu – să nu mai fie prorogată (a fost prorogată dispoziția de două ori), ci pur și simplu să fie abrogată.

Eu vă asigur că în Ministerul Justiției – cu atât mai mult cu cât la Ministerul Justiției există inclusiv autori care au contribuit la acest volum comentat și adnotat – aveți un partener care va promova acest cod exact pentru ceea ce este: o lucrare impresionantă, care a reunit printre autori judecători, profesori, avocați, pe cei mai importanți juriști din această țară.

Vă mulțumesc frumos.

Raluca Prună,

ministru, Ministerul Justiției

👍Vezi și: Lansarea volumelor „Noul Cod de procedură civilă comentat și adnotat”. Vol. I și II

Discursul ministrului justiției, dna Raluca Prună, în cadrul evenimentului de lansare a volumelor „Noul Cod de procedură civilă comentat și adnotat”. Vol. I și II was last modified: octombrie 11th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter