Securitatea și viața privată în era dronelor – normele UE pentru siguranța aviației (infografic)

2 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 551

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Micile aeronave fără pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o mulțime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, până la inspectarea conductelor de gaz sau a irigării culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodată, și un risc pentru avioane, precum și pentru viața privată a oamenilor. Membrii comisiei pentru transport din cadrul Parlamentului European au aprobat modificările normelor UE pentru siguranța aviației, care se referă și la drone.

Dronele sub greutatea de 150 de kg sunt reglementate în prezent la nivel național. Standardele tehnice și de securitate, care variază de la o țară la alta, dau mari bătăi de cap operatorii de trafic, dar și producătorilor. Acum, europarlamentarii vor ca dronele mai ușoare de 150 de kg să fie reglementate la nivel european, pentru a asigura o coerență, mai ales în ceea ce privește respectarea vieții private. Printre aceste reglementări se află și înregistrarea obligatorie a dronelor mai mici de 250 de grame.

Dronele sunt din ce în ce mai vizibile în viața noastră de zi cu zi. Acestea creează tot felul de noi oportunități pentru oameni si companii. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că pot avea loc accidente sau pot fi produse daune. Prin urmare, suntem ferm în favoarea unor noi reguli care să presupună inclusiv înregistrarea dronelor care cântăresc peste 250 de grame, pentru că cel care manevrează aceste drone în spațiile publice trebuie să aibă competențele necesare. Acest lucru nu va afecta dronele de jucărie, pe care cei mai mulți oameni le folosesc acum”, a declarat raportorul Marian-Jean Marinescu (PPE, România), după votul comisiei.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Aflați mai multe despre drone în infograficul de mai jos.

Sursa informației

Securitatea și viața privată în era dronelor – normele UE pentru siguranța aviației (infografic) was last modified: noiembrie 15th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter