O echipă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai a reprezentat România în faza finală a competiției European Human Rights Moot Court Comptetition

21 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 266

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai a participat, în perioada 12 și 16 februarie 2017, la un concurs internațional de procese simulate desfășurat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, fiind singura echipă din România calificată în faza finală a competiției.

Concursul a constat în selectarea a 20 de echipe ce urmau să pledeze pe baza unei spețe cunoscute cu câteva luni înainte. Selecția a avut loc în urma trimiterii a două memorii de câte 20 de pagini (unul pe partea de acuzare și unul pe partea de apărare). Cazul propus spre dezbatere anul acesta privea o situație ipotetică în care un terorist era supus unor tratamente contrare articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului pentru ca autoritățile să poată preveni un atac cu bombă ce amenința societatea; ceva similar celebrului experiment filosofico-juridic ticking time bomb scenario. Discuțiile purtate priveau mai multe posibile încălcări ale articolelor 3, 6, 8, 13, 15, 17 din Convenție și ale articolul 1 din Protocolul numărul I la Convenție.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În legătură cu speța, existau zvonuri că ar exista pe rolul Curții un caz contra Turciei, similar cu ceea ce era supus analizei echipelor.

Redăm mai jos o scurtă prezentare a activității echipei de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai la aceste concurs.

O echipă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai a reprezentat România în faza finală a competiției European Human Rights Moot Court Comptetition was last modified: februarie 21st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter