Cronica unei conferințe anunțate… și a unui insucces dorit, dar neanunțat! (I)

11 sept. 2015
6 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 56 voturi, medie: 4,67 din 5 (6 votes, average: 4,67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1824

Despre

  • 20 de „capitalism sălbatic românesc”
  • Lucruri nescrise în business
  • Conferinţa Naţională „Executarea silită de la teorie la practică”
  • Crystal Palace Ballroom din București
  • 25 septembrie 2015

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Se întâmplă uneori ca diverse evenimente, întâmplări sau contexte să te facă să crezi că ești în situații-limită. Sau să-ți dea acest sentiment… că-i totul gata… insurmontabil!

Cred că peste 10 ani din cei aproape 20 de ani de „capitalism sălbatic românesc” pe care i-am experimentat și trăit fiind implicat direct în business – am socotit aici și cei 4 ani de facultate în care am muncit mai multe ore pe zi decât am făcut-o în fiecare zi din ultimii 5 ani – am trăit cu tot felul de „frici”. De concurență, de noile coduri, de contracte de editare care păreau perfect realizabile înainte de semnare și absolut imposibil de susținut după…

Am apreciat și am iubit enorm – fără să fiu conștient de adevărata valoare/de comoara care era și pe care mi-o transmiteau, fără să-și fi dorit neapărat asta, părinții mei – preocuparea de „a nu rămâne datori”. Cred că e vorba de demnitate. Sau de onoare. Dar și izvorul multor, nenumăratelor „frici”, care pleacă de la o întrebare simplă – „ce fac dacă nu pot să respect ce am stabilit?”. În business nu depind lucrurile exclusiv de tine, de abilitățile, capacitatea sau pregătirea ta. Depind de un cumul de factori. Aproape toți independenți de tine ca persoană.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Desigur că unii apropiați au profitat de asta, dar am ales „să le fac hatârul” și să le dau ce-și doreau, numai să fie mulțumiți… Nu știu cine a ieșit mai câștigat… Cel care a cerut fără să fie îndreptățit sau cel care a dat fără să fie obligat…

Făcând o paralelă între personal și profesional, aș zice că sunt lucruri scrise, dar mai ales nescrise care definesc viața de business. Și în viața privată, și în business, echilibrul și rezonabilitatea sunt esențiale. Unele lucruri se pot face, altele niciodată NU!

Am fost, iată, de curând, în situația de a încerca o nouă „frică”. N-aș zice că-mi era neapărat dor de una… Aveam concurență pentru conferința noastră de executare silită. Strategic poziționată, nici mai mult, nici mai puțin decât cu o săptămână înainte. Trebuia să ne mobilizăm și am făcut-o – altfel nu se prea vedeau bine lucrurile.

Vă așteptăm, așadar, la prima conferință UNIVERSUL JURIDIC care se va desfășura cu „casa închisă” în frumoasa sală de evenimente BCR – una dintre cele mai frumoase săli de evenimente din București. Mulțumim speakerilor, INPPA, UNBR, Baroului București.

Așa suna paragraful anterior înainte de a publica aceste rânduri.

Practic, cu trei săptămâni înainte de data fixată, am fost foarte aproape să decidem închiderea înscrierilor. Interesul manifestat de către practicienii dreptului ne-a pus în postura de a schimba locația, continuând astfel înscrierile.

De ce ne-ați creditat, obligându-ne să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor, rămâne să constatăm împreună pe 25 septembrie! Ne vedem, așadar, în noua locație – Sala „Roma” a Crystal Palace Ballroom din București (Calea Rahovei nr. 198A).

Iată de ce concurența este importantă în business. Obligă participanții la acest maraton profesional cotidian să îmbunătățească promovarea, conținutul etc. Toate acestea împingând domeniul cu un pas înainte. Profesionalizându-l și întorcând către consumator o valoare adăugată superioară.

Mulțumesc concurenței pentru această provocare ce ne-a determinat să dublăm numărul de participanți de la edițiile anterioare!

Nicolae Cîrstea

Cronica unei conferințe anunțate… și a unui insucces dorit, dar neanunțat! (I) was last modified: octombrie 25th, 2017 by Nicolae Cîrstea

Recomandări

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC, PRO UNIVERSITARIA, EDITURA NEVERLAND şi al ujmag.ro. În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter