ELSA Constanța, o asociație tânără

18 aug. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 706
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună în această etapă a Maratonului Facultăților de Drept, derulată la nivel național împreună cu organizația ELSA România, cu Radu Popescu, actualul președinte al acestei organizații la Constanța. Bine te-am găsit, Radu.

Radu Popescu: Bine v-am găsit, vă mulțumesc frumos pentru invitație. Pentru noi și pentru facultatea de Drept este o onoare că ați venit aici și v-ați derulat proiectul și suntem încântați să vă avem în preajmă.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Nicolae Cîrstea: Îți mulțumesc. Aș vrea să te întreb, Radu: Ești la sfârșit de mandat în cadrul organizației ELSA. Care ar fi realizările tale în cadrul acestui mandat?

Radu Popescu: În primul rând, de când am preluat mandatul, principalul meu scop a fost să cresc în vizibilitate asociația, deoarece, spre deosebire de alte grupuri locale, noi suntem un grup mai tinerel și scopul meu a fost să cresc în vizibilitate în rândul societății noastre asociația noastră. Prin proiecte, numărul de participanți dar și calitatea elevilor. Cred că am reușit alături de colegii mei, deoarece la noi nu pot să spun că este meritul meu, deoarece la noi totul se lucrează în echipă. Și cu sprijinul facultății consider că am reușit să facem niște evenimente frumoase în acest mandat.

Nicolae Cîrstea: Care ar fi proiectele importante care definesc ELSA și care ar fi proiectele cele mai importante derulate în acest mandat al tău?

Radu Popescu: Proiectul pe care, să zicem, îl repetăm în fiecare an și vrem să facem o tradiție, este Seminarul național pe tema de criminalitate. Anul trecut am avut criminalitate feminină, anul acesta juvenilă, la anul vom vedea, dar tot pe această temă vom elabora un proiect – încă nu-l știm –, dar cred că acest proiect ne definește pe noi, alături de alte evenimente, însă acesta este de cea mai mare anvergură pe care l-am organizat noi până acum.

Nicolae Cîrstea: Aș vrea să te întreb, din discuțiile pe care le-am avut și cu ceilalți colegi ai tăi din celelalte organizații: Cum te schimbă, cum te ajută să te dezvolți implicarea în organizația ELSA?

Radu Popescu: Foarte mult. Cel puțin pe mine m-a schimbat, m-a ordonat, m-a dezvoltat armonios, mi-am depășit niște limite pe care nu cred, fără asociația asta, că aș fi putut și m-a responsabilizat foarte mult, deoarece, atât ca membru, cât și ca funcție a biroului de conducere, începi să lucrezi cu niște lucruri pe care un student normal la Drept nu are cum să le încerce. Și faptul acesta că asociația m-a ajutat foarte mult, chiar sunt convins că a contribuit foarte mult la dezvoltarea mea ca viitor jurist sau viitor magistrat, avocat, vom vedea.

Nicolae Cîrstea: Ce ai putea transmite viitorului președinte al ELSA Constanța pentru a îmbunătăți sau pentru a face lucrurile pe care tu nu ai avut timpul necesar să le faci? Ce ar trebui să preia el bun din ce ai făcut tu și ce ar trebui să îmbunătățească și o parte din doleanțele tale?

Radu Popescu: Consider că în spate am lăsat o asociație frumoasă, cu oameni muncitori. Ce sfat îi dau este să dea dovadă de ambiție, de perseverență, de muncă, deoarece ELSA te solicită mai tare ca un job, el este un full-time job pentru tine, înseamnă tot timpul tău liber. Însă când vezi că un eveniment este reușit, roadele muncii tale merită și orice dovadă de ambiție și perseverență chiar or să dea roade și te va pregăti pentru viitoarea ta meserie.

Nicolae Cîrstea: Radu, aș vrea să te rog să transmiți un mesaj și colegilor elsaci de la nivel național, atât celor din București cât și celorlalte grupuri locale.

Radu Popescu: Îi salut pe toți, toți îmi sunt prieteni și le urez mult succes viitoarelor birouri de conducere, birouri locale, să realizeze evenimente cât mai frumoase, să ne revedem la întrunirea noastră din noiembrie.

ELSA Constanța, o asociație tânără was last modified: august 19th, 2016 by Radu Popescu

Despre autor:

Radu Popescu

Radu Popescu

Este absolvent al Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Ovidius” din Constanță, fost președinte ELSA Constanță.

Abonează-te la newsletter