Emilian Duca: PACHET: Noul Cod fiscal și Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență, norme metodologice și instrucțiuni – 2017. Anca Roxana Adam: Drept civil. Teoria generală a obligațiilor. Editura Hamangiu: In Honorem Ioan Vida

28 Aug 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 225

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Emilian Duca: PACHET: Noul Cod fiscal și Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență, norme metodologice și instrucțiuni – 2017

Emilian Duca: PACHET: Noul Cod fiscal și Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență, norme metodologice și instrucțiuni - 2017

Emilian Duca: PACHET: Noul Cod fiscal și Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență, norme metodologice și instrucțiuni – 2017

Noul Cod fiscal comentat și adnotat (2017) își propune să fie, în primul rând, un instrument practic și util pentru cei care, într-un fel sau în altul, încearcă să găsească soluții problemelor de ordin legislativ din prezent (uneori chiar și din trecut).

Prin urmare, lucrarea de față are un rol informativ, fiind destinată atât profesioniștilor din domeniu, cât și celor care doresc să aprofundeze unele probleme referitoare la impozitare. În acest scop, sub textul articolelor Noului Cod fiscal, au fost inserate normele metodologice, dar și trimiteri la legislația secundară sau complementară, după caz, precum și la jurisprudență. La selecția acestora s-au avut în vedere, cu prioritate, prevederile legale din vechea reglementare (Legea nr. 571/2003) care au fost preluate în Noul Cod fiscal. Pe lângă facilitarea tranziției de la vechea reglementare la cea actuală, sunt evidențiate principalele elemente de noutate și implicațiile potențiale ale acestora pentru practicieni.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Prin sistematizarea legislației, comentariile autorului, extrasele din opinii exprimate în doctrină sau răspunsurile publicate pe website-urile autorităților fiscale dorim să punem la dispoziția cititorilor instrumente pentru elaborarea propriilor opinii și interpretări ale legislației fiscale. Ținând cont de caracterul fundamental practic al acestui demers, în Anexe au fost incluse acte normative și alte informații care completează sfera de aplicare a Codului fiscal, astfel încât cititorul să fie scutit, în măsura posibilului, de efortul cercetării și actualizării acesteia (ex. clasificarea mijloacelor fixe, lista convențiilor de evitare a dublei impuneri, decizii CJUE, extrase din regulamente europene).

Chiar dacă persistă riscul unor modificări legislative, avem speranța că această lucrare va răspunde necesităților practicienilor din domeniul impozitelor din România.
2. Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni-2017
Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat (2017) se adresează atât profesioniștilor din domeniul fiscal, cât și celor care doresc să înțeleagă aspectele procedurale ale relației cu autoritățile fiscale. În acest scop, sub textul actualizat al articolelor Noului Cod de procedură fiscală au fost inserate instrucțiuni (privind procedura de contestare a actelor administrative fiscale), trimiteri la legislația secundară sau complementară, după caz, precum și jurisprudență relevantă pentru interpretarea corectă a dispozițiilor legale.

Pe lângă sistematizarea informației legislative, cu evidențierea modificărilor survenite de-a lungul timpului, au fost incluse comentariile autorului, precum și opinii exprimate în doctrină ori publicate pe website-urile autorităților fiscale. Toate acestea reprezintă instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii și interpretări ale legislației fiscale. Din cauza volumului mare de modificări aduse procedurilor fiscale începând cu anul 2016, au fost selectate spețele și comentariile relevante pentru aplicarea noilor reglementări.

În completarea textului Codului și în Anexe au fost incluse legislația conexă și acte normative uzuale, actualizate. Astfel, au fost preluate Deciziile Comisiei fiscale centrale și ale Comisiei de proceduri fiscale privind probleme de procedură fiscală, legislația secundară privind eșalonările la plată, reglementări privind prețurile de transfer, procedura de rambursare a TVA și cea privind restituirea sumelor de la buget, reglementarea cazierului fiscal (inclusiv lista tuturor contravențiilor și infracțiunilor din domeniul fiscal), regimul contravențiilor, legea contenciosului administrativ și legea evaziunii fiscale. Toate aceste informații ar trebui să vina în sprijinul activității practicienilor, în sensul reducerii efortului de actualizare a informației și al valorificării experienței anterioare.

În contextul modificărilor legislative permanente, sperăm că această lucrare va răspunde necesităților actuale ale practicienilor din domeniul impozitelor din România. Cu ocazia fiecărei noi ediții, vom caută să extindem ponderea comentariilor cu noi spețe din practică, precum și cu concluziile relevante din jurisprudența națională și europeană.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Anca Roxana Adam:  Drept civil. Teoria generală a obligațiilor

Anca Roxana Adam: Drept civil. Teoria generală a obligațiilor

Anca Roxana Adam: Drept civil. Teoria generală a obligațiilor

Despre lucrare
Lucrarea cuprinde o analiză punctuală a tuturor reglementărilor din noul Cod civil și din alte acte normative referitoare la obligațiile civile. Sunt avute în vedere aspectele de noutate din legislația în vigoare, originea acestora, dar și prevederile corespunzătoare din reglementarea anterioară, cu valorificarea doctrinei și jurisprudenței anterioare, pe care s-a fundamentat noua reglementare, și cu propunerea unor soluții pentru chestiuni controversate, care au apărut după aplicarea noului Cod civil. Instituțiile, principiile și regulile specifice din materia obligațiilor civile se aplică în aproape toate materiile de studiu ale dreptului civil, dar și la materii care aparțin dreptului public, cum sunt dreptul administrativ, dreptul fiscal și dreptul penal.

Utilitatea cursului
Orice specializare în domeniul dreptului civil, și nu numai, presupune o cunoaștere temeinică a principiilor și a instituțiilor juridice de bază, teoria generală a obligațiilor reprezentând prin esență un alfabet pentru ansamblul disciplinelor care constituie dreptul privat.

Viziunea autorului
Prezenta lucrare se înfățișează că un îndrumar în materia studiului obligațiilor, această disciplină reprezentând un corolar al dreptului civil, în sens larg, principiile și regulile specifice instituțiilor juridice din materia obligațiilor fiind aplicabile tuturor disciplinelor de studiu ale dreptului privat român, având și o aplicație la discipline care aparțin dreptului public. Lucrarea se adresează în principal studenților, având în vedere prezentarea sistematică a instituțiilor specifice materiei obligațiilor, însă și masteranzilor și practicienilor dreptului, care vor găsi în cuprinsul acesteia noțiunile, teoriile, soluțiile și explicațiile doctrinare și jurisprudențiale în materia obligațiilor.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Editura Hamangiu: In Honorem Ioan Vida

Editura Hamangiu: In Honorem Ioan Vida

Editura Hamangiu: In Honorem Ioan Vida

În Honorem Ioan Vida. Reforma statului în cadrul democrației constituționale este o lecție de constituționalitate și, totodată, o lecție de prietenie oferită la ceas aniversar de cei care, undeva, pe drumul vieții au fost aproape de Omul, de Profesorul sau de Colegul Ioan Vida.

„Spune bine Legea fundamentală că cetățenii sunt egali numai în față legii și a autorităților publice și nu statuează cu privire la o egalitate generală, circumstantiind cu privire la anumite criterii de discriminare, deoarece noi, oamenii, nu suntem egali prin firea lucrurilor, prin voința naturii. Câți nu ne-am dori să îl egalam, să fim egali sau chiar să-l depășim pe distinsul profesor Ioan Vida? De ce considerăm că este diferit? Iată că, din alăturarea tuturor cuvintelor adresate de către „actorii” acestui volum, dedicat activității și împlinirii unei venerabile vârste de către distinsul profesor, putem să împletim o imensă cunună, în care să prindem nenumărate și cele mai reprezentative adevăruri despre un om al dreptului, care a îmbinat teoria cu practica. Desigur, cuvintele nu pot exprima întotdeauna ceea ce vrem să transmitem, dar, credem noi, că prin multitudinea gândurilor împărtășite prin laudatio sau prin cuvintele așternute minuțios în cadrul articolelor de drept scrise de distinșii profesioniști ai dreptului, și nu numai, colegi, prieteni, actuali și foști doctoranzi ai domnului profesor Ioan Vida, conștientizam faptul că cel căruia îi dedicam acest volum aniversar s-a bucurat și se bucură de o largă recunoaște profesională, fiindu-i apreciată în mod special și calitatea umană, căldură vorbelor și a expresiei sale”.

Ionița Cochințu
Marian Enache

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Emilian Duca: PACHET: Noul Cod fiscal și Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență, norme metodologice și instrucțiuni – 2017. Anca Roxana Adam: Drept civil. Teoria generală a obligațiilor. Editura Hamangiu: In Honorem Ioan Vida was last modified: august 28th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter