EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 26 – Leon Dănăilă: Cel ce înnoadă viața

28 Sep 2016
8 voturi, medie: 3,63 din 58 voturi, medie: 3,63 din 58 voturi, medie: 3,63 din 58 voturi, medie: 3,63 din 58 voturi, medie: 3,63 din 5 (8 votes, average: 3,63 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1387
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Un chirurg trebuie să aibă ochi de vultur, inimă de leu și mâini de femeie

Am căutat să arăt că și în România există oameni capabili, oameni care pot să fie la un nivel foarte elevat. În afară de faptul că trebuie să ai talent operator – se spune că un chirurg trebuie să aibă ochi de vultur, inimă de leu și mâini de femeie. […] Trebuie să fii totuși talentat, să fii inovativ, să ai simț estetic, dar, mai înainte de toate, trebuie să ai har. Dacă nu ai har, nu poți să faci nimic.

În sfârșit, toate acestea au contribuit la progresul meu, dar vedeam că toți colegii mei examinează bolnavii din punct de vedere neurologic ca să arate numai ce paralizie are, ce deficite oculare, dar nimeni nu spunea… «da’ noi operând pe creier tot timpul –  judecata, raționamentul, procesele astea psihologice, probleme de memorie de anticipare, nu erau studiate de nimeni», și atunci am spus să fac și Facultatea de psihologie.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De la 50%, prin microscopul operator, s-a redus mortalitatea la 4%

Cornel Dărvășan: Duelul profesional cu Prof. Arsenie v-a deranjat sau v-a motivat? Cum ați trecut peste geloziile profesionale ale colegilor? Acesta este un subiect la români foarte stringent.

Leon Dănăila: Și una și alta. M-a și deranjat, m-a și impulsionat. M-a deranjat pentru că era foarte brutal, dacă voia să-ți facă scandal, el voia să releve că el e foarte important și toți colaboratorii nu valorează nimic. La vizită, dacă îi prezentai bolnavul foarte bine, îi spunea sorei «ia, dezvelește-l să văd, are unghiile la picioare tăiate?». Erau ăștia la țară cu niște copite… uite așa. De unde să aibă tăiate unghiile?!

[…]

În sfârșit, au trecut și faptele respective și el mi-a dat sfat (totuși, el mă recunoștea pe de-o parte că am talent și că sunt un bun chirurg), spunea «bă, tu când o să ajungi șef, să știi de la mine, să-ți alegi colaboratori dintre oameni mediocri și oameni proști, că dacă îți alegi dintre cei buni, să știi că te dărâmă».

Eu nu l-am ascultat, când am ajuns eu șef nu am procedat așa, mi-am ales colegi care știam eu că sunt buni și i-am primit în secție la mine, i-am învățat.

Am introdus microscopul operator după am venit de la New York, ce am căpătat bursă până la urmă și am văzut că rezultatele de 4% se datorează utilizării microscopului operator.

Cornel Dărvășan: De la 50%, prin microscopul operator, s-a redus mortalitatea la 4%.


Timp de 2 ani am spus în paginile revistei „Legal Point” poveștile de viață ale personalităților din lumea juridică, academică și culturală.

Printr-un proiect marca „Universul Juridic”, povestea merge mai departe!

Marți, 27 septembrie 2016, începând cu ora 17.00, a avut loc emisiunea TV „Legal Point” pe canalul „UJ-TV” găzduit de portalul universuljuridic.ro.

Realizatorii emisiunii, Cornel Dărvășan și Nicolae Cîrstea l-au avut ca invitat pe domnul acad. Leon Dănăilă.

EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 26 – Leon Dănăilă: Cel ce înnoadă viața was last modified: octombrie 3rd, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter