EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 40 – prof. univ. dr. Mircea Duțu: Procesul lui Iisus

12 apr. 2017
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 898

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Mircea Duțu: „Procesul lui Iisus reprezintă cel mai important proces din istorie. Pentru faptul că pentru credincioși el deschide calea mântuirii. Împlinindu-se legea, Iisus va fi crucificat și astfel intervine minunea, miracolul Învierii, iar după acesta are loc promisiunea  și împlinirea vieții veșnice și a judecății de apoi.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Pentru lumea profană, pentru justiția pământească, El prin suferințele îndurate devine simbolul „inocentului”, iar procesul lui Iisus – cea mai mare eroare judiciară din istorie – un exemplu de ceea ce nu trebuie făcut”.

 

„De altfel, acestă cale romană a lui Iisus, eu cred că este deschisă chiar înainte, o dată cu „Sâmbata lui Lazăr”. El vine în Betania, se abate de la drumul Ierusalimului, nu numai pentru că se temea de reacția ostilă și cunoștea decizia luată de sinedriu, dar și pentru faptul că nu venise Pilat. Pilat reprezenta un protector și poate că Iisus așa îl percepea, voia să fie judecat de Pilat, să se îndeplinească ceea ce a fost scris și să se meargă la împlinirea prorocirilor, să se îndeplinească rolul pe care avea să-l îndeplinească acest proces, acestă asociere între religia care avea să se nască având drep fundament pe Iisus, creștinismul și dreptul roman”.

 

„Acest mod de a executa pedeapsa cu moartea, crucificarea era o umilință, suferință și caracter exemplar. Se pare că fusese împrumutat de la cartaginezi, era aplicată mai ales celor care erau dușmani ai Imperiului Roman și trebuia să caracter de exemplaritate adică asemenea fapte de nerespectare a ordinii și a stăpânirii să nu se mai repete”.


Timp de 2 ani am spus în paginile revistei „Legal Point” poveștile de viață ale personalităților din lumea juridică, academică și culturală.

Printr-un proiect marca „Universul Juridic”, povestea merge mai departe!

Miercuri, 12 aprilie 2017, începând cu ora 17.00, a avut loc emisiunea TV „Legal Point” pe canalul „UJ-TV” găzduită de portalul universuljuridic.ro.

Realizatorul, dl Cornel Dărvășan, a adus în fața reflectoarelor, în cadrul emisiunii, un invitat special: prof. univ. dr. Mircea Duțu.

Tema emisiunii a fost: „Procesul lui Iisus”.

Emisiunea Legal Point va fi transmisă în direct pe wptest.universuljuridic.ro.

EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 40 – prof. univ. dr. Mircea Duțu: Procesul lui Iisus was last modified: august 9th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter