Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat? (Ș. Naubauer, UNBR)

14 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 333

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 3 decembrie 2016, pe site-ul UNBR, a fost dat publicității comunicatul dl. av. dr. Ștefan Naubauer, Șeful Departamentului de studii, cercetări juridice și cooperare internațională al I.N.P.P.A.referitor la: „Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat?”.

Vă prezentăm, mai jos, conținutul integral al acestuia:

Art. 181 din Statutul profesiei de avocat reglementează exclusiv posibilitatea de grupare a cabinetelor individuale. Această posibilitate se întemeiază pe dispozițiile art. 5 alin. (4) din Legea nr. 51/1995. Nici Legea nr. 51/1995 și nici Statutul profesiei nu reglementează posibilitatea încheierii unei convenții de grupare între o societate civilă profesională de avocați și un cabinet individual.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Aplicarea prin analogie a dispozițiilor art. 5 alin. (3) teza a doua din Lege coroborate cu prevederile art. 194 din Statutul profesiei nu este posibilă, întrucât prin asociere ia naștere o nouă formă de exercitare a profesiei, câtă vreme gruparea se realizează doar pentru a se crea facilități tehnico-economice în vederea exercitării profesiei, în scopul folosirii în comun a unui patrimoniu profesional și/sau a unor salariați.

av. dr. Ștefan Naubauer

Șeful Departamentului de studii, cercetări juridice și cooperare internațională al I.N.P.P.A.”

Sursa informației

Este legal posibilă gruparea dintre o societate de avocați și un cabinet individual de avocat? (Ș. Naubauer, UNBR) was last modified: decembrie 14th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter