[Rezultatele] Examenul de absolvire INPPA 2015

11 dec. 2015
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2048
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 decembrie 2015: Rezultatele

INPPA a publicat rezultatele examenului de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2015, în urma corectării lucrărilor pe baza soluționării contestațiilor formulate la barem, după cum urmează:

 Rezultate – la nivel național, în ordinea punctajului obținut

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

 Rezultate – Centrul de examen București
 Rezultate – Centrul de examen Brașov
 Rezultate – Centrul de examen Cluj
 Rezultate – Centrul de examen Craiova
 Rezultate – Centrul de examen Galați
 Rezultate – Centrul de examen Iași
 Rezultate – Centrul de examen Timișoara

Contestațiile privind operațiunile de corectare pot fi depuse până cel mai târziu la data de 11 decembrie 2015, ora 17:00.


Update 8 decembrie 2015: Subiectele și baremele la proba scrisă

Subiecte și bareme

INPPA a făcut publice subiectele și baremele probei scrise din data de 7 decembrie 2015, după cum urmează:

Grila 1 Barem Grila 1

Grila 2Barem Grila 2

Grila 3 Barem Grila 3

Grila 4 Barem Grila 4

Formularea contestațiilor

De asemenea, potrivit INPPA, contestațiile la baremul de evaluare și corectare al probei scrise din data de 7 decembrie 2015 vor putea fi formulate până cel târziu marți, 8 decembrie 2015, ora 17:40.

Toate contestațiile (inclusiv pentru candidații care au susținut examenul în centrele teritoriale ale INPPA) se vor putea depune după cum urmează:

–  începând din data de 7.12.2015, ora 17:40, prin fax la 021/3301297 sau email: [email protected]

–  în data de 8.12.2015, în intervalul orar 8:00 – 17:40, la sediul INPPA din București, str. Vulturilor nr.  23, etaj 2, sector 3.

Descărcați modelul de contestație.


Update 4 decembrie 2015: Rezultatele la probele orale și detalii privind susținerea probei scrise

Rezultatele la probele orale

Potrivit proceselor verbale publicate de INPPA București privind rezultatele la probele orale la disciplinele Drept penal, Drept procesual penal Drept european al drepturilor omului, Dreptul Uniunii EuropeneOrganizarea și exercitarea profesiei de avocat, toți avocații stagiari înscriși pe listele de examen prezenți la probele orale au fost declarați admiși.

INPPA Craiova: Consultați lista rezultatelor probelor orale. Toți candidații au fost declarați admiși.

Susținerea probei scrise

Proba scrisă a examenului de absolvire a INPPA va avea loc în data de 7 decembrie 2015, cu începere de la ora 14:00.

Proba scrisă durează 3 ore.

Candidații sunt rugați să se prezinte la sălile de examen cu o oră înainte de începerea probei scrise, respectiv la ora 13:00.

INPPA București –  proba scrisă se va desfășura în Corpul V al Universității Titu Maiorescu, București, Calea Văcărești nr. 189, sector 4.

Repartizarea pe săli a avocaților stagiari se va afișa pe site-ul INPPA, cu 24 ore înainte de data examenului.

INPPA Cluj: Proba scrisă se va susține în data de 7 decembrie, 2015 – 14:00 – Cluj-Napoca, Universitatea Dimitrie Cantemir, str. Burebista nr. 2, Amfiteatrul II.

INPPA Brașov: Proba scrisă se va susține în data de 7 decembrie, 2015, ora 14:00 în Corpul T al Universității Transilvania Brașov,

INPPA Iași:  Proba scrisă se va susține în data de 7 decembrie, 2015 la sediul Universității Petre Andrei din Iași, str. Dimitrie Mangeron, nr. 49.

INPPA Timișoara: Proba scrisă se va susține în data de 7 decembrie, 2015, ora 14:00 la sediul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, Bd. Eroilor nr. 9A, în amfiteatrul A1 (etajul I).

INPPA Galați: Proba scrisă se va susține în data de 7 decembrie, 2015, ora 14:00 la Universitatea Danubius din Galați, B-dul Galați nr.3 ( lângă fostul magazin Real – actualmente Auchan).


Update 27 noiembrie 2015: Rezultatele la probele orale la disciplinele Dreptul civil și Drept procesual civil

Potrivit anunțurilor publicate de INPPA, avocații stagiari înscriși pe listele de examen, prezenți la probele orale la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil, au fost declarați admiși.

Rezultatele au fost afișate la avizierul INPPA și la avizierul locului în care s-a desfășurat proba orală, Calea Moșilor nr. 88 sector 2, București, la ora închiderii respectivelor probe.

Update 24 noiembrie 2015: Rezultatele la proba orală la disciplina Dreptul european al muncii

INPPA a publicat procesul-verbal privind afișarea rezultatelor la proba orală la disciplina Dreptul european al muncii, ce a fost susținută în data de 23 noiembrie 2015.

Potrivit acestuia, avocații stagiari înscriși pe listele de examen, prezenți la proba orală la disciplina Dreptul european al muncii, au fost declarați admiși.

Se dispune afișarea rezultatelor la proba orală la disciplina Dreptul european al muncii, ce s-a desfășurat în data de 23 noiembrie 2015, la avizierul INPPA, din str. Vulturilor nr. 23 sector 3 București, și la avizierul locului în care s-a desfășurat proba orală, Calea Moșilor nr. 88 sector 2, București, la ora închiderii probei, respectiv ora 21:25.


Update 16 noiembrie 2015: Repartizarea avocaților stagiari în prima etapă

INPPA a publicat repartizarea pentru probele orale ale examenului de absolvire a avocaților stagiari, sesiunea noiembrie 2015, după cum urmează:

23 noiembrie 2015  proba orală la disciplina Dreptul European al Muncii
 24 noiembrie 2015  proba orală la disciplina Drept Civil
 25 noiembrie 2015  proba orală la disciplina Drept Procesual Civil
26 noiembrie 2015  proba orală la disciplina Drept Penal
 27 noiembrie 2015  proba orală la disciplina Drept Procesual Penal
 28 noiembrie 2015  proba orală la disciplina Drept European al Drepturilor Omului
 2 decembrie 2015  proba orală la disciplina Dreptul Uniunii Europene
3 decembrie 2015  proba orală la disciplina Însușirea cunoștințelor despre etica și organizarea profesiei de avocat

Probele orale se desfășoară în spațiile din Calea Moșilor nr. 88, sector 3 și în spațiile din str. Vulturilor nr. 23, sector 3, conform repartizărilor pe zile/discipline/ore afișate.

Sursa informației este INPPA (www.inppa.ro).


Prin Hotărârea Consiliului de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților nr. 67/2015 se stabilesc detaliile de organizare a examenului de absolvire a cursurilor de pregătire profesională inițială organizate în anul 2015 în cadrul INPPA sau al Centrelor teritoriale INPPA.

Data

Data în care va avea loc examenul de absolvire pentru avocații stagiari aflați în anul II de pregătire profesională inițială în cadrul INPPA sau al Centrelor teritoriale, precum și pentru avocații stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a INPPA în sesiuni anterioare, este 23 noiembrie 2015.


Taxa

Taxa pentru examenul de absolvire este de 700 de lei și se va plăti în contul INPPA sau al Centrelor teritoriale ale INPPA, cel mai târziu până la data de 19 noiembrie 2015.


Desfășurarea examenului

Examenul se va desfășura în două etape.

Prima etapă constă în probe orale (colocvii) cu caracter preponderent practic și aplicativ, la disciplinele:

 • Organizarea și exercitarea profesiei de avocat,
 • Drept civil,
 • Drept procesual civil,
 • Drept penal și Drept procesual penal,
 • Dreptul Uniunii Europene,
 • Dreptul European al Drepturilor Omului și
 • Dreptul European al Muncii. 

Dezbaterile în cadrul probei orale vor avea la bază caietul de lucrări profesionale întocmit de candidat. Lucrările profesionale pe baza cărora se realizează caietul de lucrări profesionale sunt publicate pe paginile web a INPPA.

Candidații sunt obligați să soluționeze în scris cerințele impuse pentru lucrările profesionale (cazurile practice) la toate disciplinele și vor depune în scris la sediul INPPA sau al Centrelor teritoriale caietele de lucrări profesionale până la 6 noiembrie 2015.

Fiecare lucrare profesională depusă va fi vizată de către avocatul îndrumător al stagiarului cursant, candidat la examen. În termen de cel mult 5 zile secretariatul INPPA sau al Centrelor teritoriale va întocmi lista cursanților care au dreptul să se prezinte la colocviu.

Examinarea candidaților la probele orale se va face începând cu data de 23 noiembrie 2015, la toate disciplinele urmate în cadrul activităților tutoriale.

Cea de-a doua etapă constă într-o probă scrisă la disciplinele:

 • Organizarea și exercitarea profesiei de avocat,
 • Drept civil,
 • Drept procesual civil,
 • Drept penal și
 • Drept procesual penal.

Candidații declarați admiși la probele orale vor susține proba scrisă, care constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice. Fiecărei întrebări îi vor corespunde mai multe variante de răspuns, din care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca toate variantele de răspuns să nu fie corecte.

Subiectele pentru proba scrisă vor fi unice, iar examenul se va susține în cadrul INPPA și al Centrelor teritoriale la aceeași dată, respectiv 7 decembrie 2015. Locul desfășurării probei scrise va fi publicat în timp util de către Conducerile INPPA și ale Centrelor teritoriale.

Dispozițiile Hotărârii Consiliului de Conducere INPPA nr. 67/2015  se completează cu dispozițiile Regulamentului privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a INPPA, adoptat prin Hotărârea nr. 525/2012 a Consiliului UNBR.

Sursa informației este anunțul publicat de INPPA (www.inppa.ro).

[Rezultatele] Examenul de absolvire INPPA 2015 was last modified: decembrie 11th, 2015 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter