Cum a fost Conferința de drept civil „Bunurile incorporale”

490       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[UPDATE: Cum a fost] Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Conferința de drept civil Bunurile incorporale, în perioada 12-13 mai 2017 📅 12 - 13 mai 2017 Timișoara [UPDATE: Cum a fost] Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Conferința de drept civil Bunurile incorporale, în perioada 12-13 mai 2017

Data 12 - 13 mai 2017
Locația Universitatea de Vest din Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, Amfiteatrul A01
Speakeri Valeriu Stoica, D. Bob, Irina Sferdian, Adina Buciuman, Paul Vasilescu, Radu Rizoiu, Lucian Bercea, Ionuț-Florin Popa, Dan-Andrei Popescu, Liviu Marius Harosa, Șerban Diaconescu, Lavinia Tec, Florina Popa, Sergiu Popovici, Alin Speriusi-Vlad, Oana Motica, Flaminia Stârc-Meclejan, Andreea Verteș-Olteanu, Eva Forika, Florin Mangu, Codruta Guzei-Mangu, Cristian Clipa.

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 15 mai 2017: Cum a fost

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a organizat, în 12-13 mai 2017, la inițiativa d-nei prof.univ.dr. Irina Sferdian, o conferință de drept civil pe tema bunurilor incorporale. Conferința a făcut parte din seria de evenimente Conferințele Facultății de Drept din Timișoara – 25 de ani, organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea facultății.

La conferință au participat, în calitate de intervenienți, profesori de la facultăți de drept, reputați specialiști în drept privat, dar și reprezentanți ai unor importante societăți de avocatură. Au prezentat lucrări Valeriu Stoica și Radu Rizoiu (Universitatea din București – Facultatea de Drept), Mircea-Dan Bob, Dan-Andrei Popescu, Ionuț-Florin Popa, Șerban Diaconescu, Liviu Marius Harosa și Adina Buciuman (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept), Sevastian Cercel (Universitatea din Craiova – Facultatea de Drept), Irina Sferdian, Lucian Bercea, Florin I. Mangu, Florina Popa, Lavinia Tec, Alin Speriusi-Vlad, Violeta Stratan, Sergiu Popovici, Flaminia Stârc-Meclejan, Andreea Verteș-Olteanu și Codruța Guzei-Mangu (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept), Eva Forika (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) și Bogdan Halcu (Țuca, Zbârcea și Asociații).

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În cadrul conferinței au fost abordate subiecte diverse privind: delimitări teoretice ale noțiunii de bunuri incorporale, aproprierea creanțelor și posibilul lor regim real, proprietatea asupra monedei scripturale, garanțiile asupra bunurilor incorporale, cesiunea chiriilor și a locațiunii, dreptul asupra imaginii bunurilor, dreptul la nume, transferul de know-how și alte aspecte de proprietate intelectuală, bunurile digitale, fondul de comerț, transferul părților sociale și aportul bunurilor incorporale, titlurile de valoare emise în formă electronică etc.

Conferința a fost organizată sub egida Centrului pentru Dreptul Afacerilor Timișoara și s-a bucurat de sprijinul Fundației Universității de Vest din Timișoara.

Seria de conferințe Facultatea de Drept din Timișoara – 25 de ani este susținută de parteneri instituționali de prestigiu: Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Totodată, seria de conferințe se bucură de sprijinul Băncii Comerciale Române și al unor societăți de avocatură de anvergură din București (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen – NNDKP; Țuca, Zbârcea & Asociații; Schönherr România; Stoica & Asociații; Dentons) și Timișoara (Hațegan Attorneys, Moțec Ștefan Cabinet de Avocat). Cei mai importanți editori de carte juridică din România (Universul Juridic, CH Beck, Hamangiu) au calitatea de parteneri editoriali ai evenimentelor.


Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara anunță organizarea Conferințelor Facultății de Drept din Timișoara – 25 ani, proiect în cadrul căruia se va organiza Conferința de drept civil Bunurile incorporale, în perioada 12-13 mai 2017.

Astfel, în seria Conferințele Facultății de Drept din Timișoara – 25 de ani, organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, se va desfășura, în zilele 12-13 mai 2017, Conferința de drept civil cu tema Bunurile incorporale.

La conferință sunt invitați să participe, în calitate de intervenienți, profesori de drept civil ai unor facultăți de prestigiu din țară și specialiști ai unor societăți de avocatură.

Conferința este organizată sub egida Centrului pentru Dreptul Afacerilor Timișoara și se bucură de sprijinul Fundației Universității de Vest din Timișoara.

Seria de conferințe Facultatea de Drept din Timișoara – 25 de ani este susținută de parteneri instituționali de prestigiu: Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Totodată, seria de conferințe se bucură de sprijinul Băncii Comerciale Române și al unor societăți de avocatură de anvergură din București (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen – NNDKP; Țuca, Zbârcea & Asociații; Schönherr România; Stoica & Asociații; Dentons) și Timișoara (Hațegan Attorneys, Moțec Ștefan Cabinet de Avocat). Cei mai importanți editori de carte juridică din România (Universul Juridic, CH Beck, Hamangiu) au calitatea de parteneri editoriali ai evenimentelor.

Redăm în continuare agenda conferinței, astfel cum a fost transmisă de organizatori.

Programul Conferinței Bunurile incorporale

12-13 mai 2017

Universitatea de Vest din Timișoara

Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4

Amfiteatrul A01

Vineri, 12 mai 2017

 9:00 – 11:00

Deschiderea conferinței

– Prof.univ.dr. Lucian Bercea, Decanul Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara;

– Prof.univ.dr. Irina Sferdian, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept;

– Prof.univ.dr. Valeriu Stoica, Universitatea din București – Facultatea de Drept;

Moderatori:

• Prof.univ.dr. Valeriu Stoica;

• Prof.univ.dr. Lucian Bercea;

– Prof.univ.dr. Valeriu Stoica, Universitatea din București – Facultatea de Drept

Dincolo de ceea ce se poate atinge: noțiunea de bunuri incorporale

– Prof.univ.dr. Mircea D. Bob, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Corporal și incorporal în dreptul roman

– Prof.univ.dr. Irina Sferdian, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Privire asupra aproprierii creanțelor

– Lect.univ.dr. Adina Buciuman, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Există un regim „real” al creanțelor?

11:30 – 13:30

Moderatori:

• Prof.univ.dr. Paul Vasilescu;

• Conf.univ.dr. Radu Rizoiu;

– Prof.univ.dr. Paul Vasilescu, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Dare – o creanță imponderabilă?

– Conf.univ.dr. Radu Rizoiu, Universitatea din București – Facultatea de Drept

Natura bunurilor incorporale și garanțiile care se pot constitui asupra lor

– Prof.univ.dr. Sevastian Cercel, Universitatea din Craiova – Facultatea de Drept

Dreptul asupra imaginii bunurilor

– Prof.univ.dr. Lucian Bercea, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Bank money / banks money? Limitele dreptului de proprietate asupra monedei scripturale

14:30 – 16:30

Moderatori:

• Conf.univ.dr. Ionuț-Florin Popa;

• Conf.univ.dr. Florin Mangu;

– Conf.univ.dr. Ionuț-Florin Popa, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Cesiunea chiriilor, cesiunea locațiunii și cesiunea de creanță

– Conf.univ.dr. Dan-Andrei Popescu, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Cesiunea voluntară din perspectiva dreptului internațional privat

– Conf.univ.dr. Liviu Marius Harosa, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Un posibil regim juridic al codurilor de computer (computer codes) – balansări între proprietatea intelectuală, proprietatea virtuală și proprietatea pură și simplă

– Conf.univ.dr. Șerban Diaconescu, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept

Valențe ale know-how-ului din perspectiva calității de bun incorporal

17:00 – 19:00

Moderatori:

Conf.univ.dr. Dan-Andrei Popescu;

Conf.univ.dr. Lavinia Tec;

– Conf.univ.dr. Lavinia Tec, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept Considerații asupra transferului părților sociale și al acțiunilor

– Lect.univ.dr. Florina Popa, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept Operațiuni privind fondul de comerț

– Lect.univ.dr. Sergiu Popovici, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Titlurile de valoare emise în formă electronică

– Lect.univ.dr. Alin Speriusi-Vlad, lect.univ.dr. Violeta Stratan, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Proprietatea asupra bunurilor incorporale în Codul civil din Quebec. Studiu de caz. Efecte în domeniul proprietății intelectuale

Sâmbătă, 13 mai 2017

10:00 – 11:30

Moderatori:

Lect.univ.dr. Florina Popa;

Lect.univ.dr. Flaminia Stârc-Meclejan;

– Lect.univ.dr. Oana Motica, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Determinarea noțiunii de bun conform prevederilor Codului civil

– Lect.univ.dr. Flaminia Stârc-Meclejan, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Care e prețul numelui tău?

– Lect.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Considerații privind regimul juridic aplicabil bunurilor digitale

Eva Forika, avocat partener, NNDKP

Aportul bunurilor incorporale la capitalul social al societăților. Perspectiva practicii societare

12:00 – 13:00

Moderatori:

• Prof.univ.dr. Irina Sferdian;

• Lect.univ.dr. Codruța Guzei-Mangu;

– Conf.univ.dr. Florin Mangu, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Dreptul la repararea prejudiciului cauzat printr-o faptă ilicită extracontractuală

– Lect.univ.dr. Codruta Guzei-Mangu, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Drepturi potestative în materia garanțiilor obligațiilor

– Conf.univ.dr. Cristian Clipa, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept

Bunul incorporal – obiect derivat al unor particulare raporturi de drept administrativ

[UPDATE: Cum a fost] Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Conferința de drept civil Bunurile incorporale, în perioada 12-13 mai 2017 was last modified: mai 15th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter