Facultatea de Drept – Iași. Selecție pentru desfășurarea unor activități de practică în Penitenciarul Iași

10 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 226

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 9 ianuarie 2018, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Cercul de Științe Penale (din cadrul Centrului de studii în domeniul științelor penale „Vespasian Pella”) anunță declanșarea procedurii de selecție în vederea constituirii unor grupuri de lucru pentru desfășurarea unor activități de practică (vizită instituțională de lucru) în Penitenciarul Iași.

Activitatea se adresează studenților din actualul an II și an III de studii de Licență, de la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Astfel, în urma procesului de selecție urmează a se forma 3 grupe, a câte 5 studenți fiecare (în total vor fi selectate 15 persoane), care vor desfășura o serie de activități specifice, de tip practic, în cadrul Penitenciarului Iași, în semestrul al II-lea al anului universitar curent.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Selecția va consta în susținerea unui test grilă, de verificare a cunoștințelor candidaților în materie execuțional-penală.

Testarea va avea loc în ziua de sâmbătă, 24 februarie 2018; sala și ora exactă la care se va susține testul vor fi anunțate la o dată ulterioară (în funcție și de numărul candidaților).

Pentru mai multe detalii, redăm mai jos tematica aferentă testului:

Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (publicată în M. Of. nr. 514/2013) – cu modificările și completările ulterioare;
H.G. nr. 157/2016 de aprobare a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (publicată în M. Of. nr. 271/2016) – cu modificările și completările ulterioare.

Actele normative care formează tematica vor fi disponibile spre consultare și pe site-ul Facultății de Drept (https://laws.uaic.ro/), în contextul respectivului anunț.

Totodată, înscrierea pentru participarea la testul de selecție se poate face, până la data de 18 februarie 2018 (inclusiv), fie pe pagina de Facebook a Cercului de Științe Penale (https://www.facebook.com/Cercul-de-Științe-Penale-1312712148779234/ – completând următoarele date în postarea privind evenimentul Selecție – activități de practică – Penitenciarul Iași creat pe această pagină de Facebook: nume și prenume complet, anul de studiu curent – II sau III, forma de învățământ – I.F. sau I.F.R. și grupa de apartenență), fie prin trimiterea unui e-mail către dl. lect. univ. dr. Mihai Dunea (la adresa de e-mail: [email protected]; în e-mail urmează a se indica aceleași date de identificare precizate anterior, iar subiectul e-mail-ului trebuie să fie: „Înscriere selecție practică Penitenciar”).

Din motive organizatorice, cei care doresc să participe sunt rugați să aibă în vedere, cu prioritate, înscrierea pe pagina de Facebook a Cercului de Științe Penale (doritorii sunt rugați să nu se înscrie prin utilizarea ambelor posibilități existente, ci doar prin recurgere la una dintre acestea).

Sursa informației

Facultatea de Drept – Iași. Selecție pentru desfășurarea unor activități de practică în Penitenciarul Iași was last modified: ianuarie 10th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter