Adjunctul Avocatului Poporului a făcut precizări legate de poziția exprimată de către Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu privire la adoptarea O.U.G. nr. 13/2017

6 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3305

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 6 februarie 2017: Adjunctul Avocatului Poporului a făcut precizări legate de poziția exprimată de către Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu privire la adoptarea O.U.G. nr. 13/2017 

În urma asocierii numelui său cu poziția exprimată de către Consiliul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, prin care a fost condamnată adoptarea de către Guvern a Ordonanței de urgență nr. 13/2017, prin comunicatul din data de 2 februarie 2017, domnul Mircea Criste (adjunct al Avocatului Poporului, profesor al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara) a făcut următoarele precizări:

În data de 1 februarie 2017, când a fost elaborată și adoptată poziția Consiliului Facultății de Drept, nu eram în Timișoara, iar consultarea cu privire la poziția mea a fost făcută prin mail, urmând ca votul să fie electronic. În cadrul corespondenței, am opinat (fapt consemnat în mailul pe care l-am trimis conducerii Facultății) că nu este oportună adoptarea unei asemenea declarații, eminamente politică, în totală contradicție cu principiile Cartei Universitare. După exprimarea opiniei mele nu a existat niciun răspuns din partea conducerii facultății și nu am mai fost solicitat să-mi exprim votul electronic”.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

În considerarea acestor precizări, domnul Mircea Criste s-a retras din Consiliul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara.


2 februarie 2017: Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara critică adoptarea O.U.G. nr. 13/2017

Conform comunicatului publicat în data de 1 februarie 2017 pe pagina oficială de Facebook a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, aceasta condamnă cu fermitate adoptarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Astfel, în ședință, Consiliul Facultății a adoptat următoarea declarație:

„Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara condamnă cu fermitate adoptarea, aseară, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Guvernul României a ales să utilizeze în interes individual și de grup prerogativele pe care le-a primit pentru gestionarea treburilor publice, în considerarea interesului general.

În calitate de responsabili cu educația juridică a tinerilor noștri, dezavuăm categoric deturnarea acestor prerogative. În calitate de apărători ai tradițiilor constituționale sănătoase ale României, reamintim că Dreptul nu înseamnă manevrarea normelor de procedură legislativă împotriva scopului lor. Dimpotrivă, în democrațiile liberale, la ale căror valori este atașată și România, Dreptul înseamnă, în primul rând, statul de drept, respectiv supremația legii.

Or, cei care au primit un mandat popular pentru guvernare au decis ca, printr-un act normativ, să se situeze deasupra Dreptului. Contrapunând Dreptului un act normativ, acțiunea lor lovește însăși fundamentul sistemului juridic românesc, Constituția României. Procedând astfel, membrii Guvernului României au abdicat de la funcția care le-a fost încredințată, pierzând legitimitatea de a se mai ocupa de gestionarea treburilor publice ale națiunii.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită membrii comunităților academice ale celorlalte facultăți de drept din România să se alăture demersului său”.

Adjunctul Avocatului Poporului a făcut precizări legate de poziția exprimată de către Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu privire la adoptarea O.U.G. nr. 13/2017 was last modified: februarie 6th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter